Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger till Rom. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell Hotel San Paolo. Ingen middag ingår.

Dag 2. Stadsrundtur Rom
Efter frukost stiger vi på vår buss och gör en rundtur som varar hela dagen med lokalguide. En del av rundturen görs till fots med flera fotostopp och lunchpaus. Rom sägs vara byggt på sju kullar och är historiskt en av västvärldens viktigaste städer. Romarriket har under sin storhetstid lagt grunden för många lagar och bland annat utvecklat den romerska kalendern. Under rundturen kommer vi att få se många av stadens sevärdheter som Vatikanen med Peterskyrkan, Colosseum, Spanska trappan och Fontana di Trevi.

Dag 3. Utflykt Colosseum och Forum Romanum
Frukost. Tillsammans med vår reseledare får vi under förmiddagen möjlighet att se den romerska erans centrum. Ett besök på insidan av den mäktiga arenan Colosseum, maktens centrum Forum Romanum eller kejsarnas boningar på Palatinen. Ännu idag har Roms stad sitt säte uppe på Kapitolinska kullen där vi också möter en fantastisk utsikt över takåsar och kyrkokupoler. Under eftermiddagen finns möjlighet att besöka stadsdelen Trastevere på egen hand, det område där invånarna än idag ser sig som de enda äkta romarna. Här bidrar det medeltida gatunätet tillsammans med sina gränder och piazzor till stadsdelens pittoreska känsla. Entré till Colosseum tillkommer.

Dag 4. Utflykt Casal Pilozzo
På förmiddagen ger vi oss ut mot vingården Casal Pilozzo strax söder om Rom. Här möter vi den vackra landsbyggden och vi får berättat för oss om gårdens historia och deras vin. Självklart får vi även smaka den goda drycken. Efter utflykten finns en möjlighet att kliva av bussen i centrum under förutsättning att återfärden till hotellet sker på egen hand med lokaltrafik.

Dag 5. Rom – Hemorten
Efter frukost ges möjlighet till egen tid i hotellets omgivningar innan vi under förmiddagen tar oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddag/kväll.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en vinprovning · utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:- · entré Colosseum
Resevaluta: Euro
Speciellt: OBS! Ankomst och avresa till och från Rom varierar från resa till resa pga. varierande flygtider och vissa avresor är med mellanlandning. På resor under 2016 bor vi på H10 Roma Citta

622 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se