Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger med mellanlandning till Rom. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till vårt hotell H10 Roma Citta.

Dag 2. Stadsrundtur
Efter frukost stiger vi på vår buss för en heldagsrundtur med lokalguide. En del av rundturen görs till fots med flera fotostopp och lunchpaus. Rom sägs vara byggd på sju kullar och är historiskt en av västvärldens viktigaste städer. Under dagen får vi se många av stadens sevärdheter, som Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Pantheon och Fontana di Trevi.

Dag 3. Utflykt Casal Pilozzo och nyårsfirande
På förmiddagen beger vi oss till vingården Casal Pilozzo, vackert belägen på landsbygden strax söder om Rom. Här får vi en rundvisning i vinkällaren och provsmakning av gårdens vin. Efter utflykten kan man kliva av bussen i centrum under förutsättning att återfärden till hotellet sker på egen hand med lokaltrafik. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för vår gemensamma nyårsmiddag och firar in det nya året i den eviga staden.

Dag 4. Rom
Frukost. Denna dag  tillbringas på egen hand. Vår reseledare ger förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål. Kanske lockar ett besök i stadsdelen Trastevere med sina pittoreska gränder kantade av butiker, restauranger och kaféer.

Dag 5. Rom – Colosseum och Forum Romanum – Hemorten
Frukost och utcheckning. Tillsammans med vår lokalguide får vi under förmiddagen möjlighet att se den romerska erans centrum genom ett besök inne i den mäktiga amfiteatern Colosseum, på maktens centrum Forum Romanum och vid kejsarnas boningar på Palatinen. Än idag har Roms stad sitt säte uppe på Kapitolinska kullen där vi också möter en fantastisk utsikt över takåsar och kyrkokupoler. Entré till Colosseum tillkommer. Under eftermiddagen tar vi oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt. Efter en mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under sen kväll.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en nyårsmiddag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:- · entré Colosseum
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Rom

Rom Sorrento Capri

Toscana & Umbrien

Toscana mat & vin

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se