Dag 1. Hemorten – Paguera
Vi flyger med mellanlandning till Palma på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Paguera. Här bor vi sju nätter på HSM S’Olivera Hotellet ligger centralt med gångavstånd till strand, shopping och restauranger. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Vi har nu härliga dagar framför oss för att utforska omgivningarna runt den charmiga byn Paguera. 

Dag 2–7. Mallorca
Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar i områdena runt Puig De Galatzó, Andratx, Valldemossa, Deià och Sóller. Under våra vandringsdagar åker vi buss till och från vandringarna. Vissa vandringar går utmed havet och andra i inlandet. Vi vandrar genom stenekskogar och olivlundar, bland berg och raviner och njuter av fantastiska vyer. Varje dag vandrar vi cirka 4–6 timmar. På vandringsdagarna rekommenderar vi att ha med lunchpaket som kan köpas i byns livsmedelsbutik.

Dag 8. Paguera – Hemorten
Vi lämnar vårt hotell under morgonen och åker mot Palma och flygplatsen för flyg hemåt. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.


Vandring Puig de Galatzó

En vandring runt berget Puig de Galatzó i den södra delen av bergskedjan Serra de Tramuntana med en maximal höjd av 1 027 meter. Stigningen blir så småningom rejält tuff och vi väljer därför att avsluta vår vandring innan vi når toppen. Vi äter vår medhavda lunch och därefter vandrar vi neråt. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 4 timmar, höjdskillnad cirka 500 m. 

Vandring Port D’Andratx – Sant Elm
Idag vandrar vi på Mallorcas västra kust. Vi börjar vid Port d’Andratx. Vandringen fortsätter norrut och längs vägen stannar vi vid stranden Cala Egos för att äta vår medhavda lunch. Den sista sträckan av vägen till Sant Elm går nära havet och slutligen når vi den pittoreska fiskebyn där vi avslutar dagens vandring. Längd cirka 10 km, vandringstid 4–5 timmar, höjdskillnad cirka 450 m.

Vandring El camí de l’Arxiduc
Dagens vandring i bergskedjan Tramuntanas norra del är en av de mest populära. Vi börjar och slutar i byn Valldemossa. Vandringen är lätt till medelsvår med gott om höjder och magnifik utsikt. Längd cirka 13 km, vandringstid cirka 5–6 timmar, höjdskillnad cirka 650 m.

Vandring Sóller – Deiá
Vi vandrar på bekväma och trevliga vägar med några backar och har utsikt över Mallorcas nordvästra kust. Längd cirka 9 km, vandringstid cirka 4 timmar, höjdskillnad cirka 450 m. 

Våra vandringar på Mallorca är mer krävande och utmanande än vandringarna på flera av våra andra vandringsresor. Underlaget är ofta stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer. Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, regnskydd, vattenflaska, solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.


Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 395:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På våra avresor 2018 bor vi på hotell OLA hotel Panama i Palmanova. Vandringen runt Puig de Galatzó byts också ut mot den imponerande vandringsleden till slottet Alaró. Vid sen ankomst byts middagen dag 1 ut mot lunch en annan dag.

134 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Mallorca

Mallorca

Mallorca

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se