Dag 1. Hemorten – Santa Ponsa
Vi flyger med direktflyg till Palma på kvällen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss de dryga två milen till idylliska Santa Ponsa och vårt hotell Viva Rey Don Jaime som blir vårt hem för sju nätter. Hotellet ligger endast 200 meter från stranden, nära till shopping och här finns ett brett urval av restauranger. Hotellet har en stor och härlig utomhuspool samt en nybyggd fin takterrass med både pool och bar där man har fantastisk utsikt över stranden och havet. Vi har frukost och middag på vårt hotell samtliga dagar.

Dag 2-7. Avkoppling och utflykter
Vi har nu sex heldagar på oss att utforska denna pärla. Vi njuter av atmosfären och gör promenader längs stranden. Kanske lockar en båtutflykt eller bara ligga och ha det gott i solen. Vår reseledare ger förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål. Under vår vistelse gör vi bussutflykter som alla ingår i resans pris. 

Heldagsutflykt Palma
Vi gör en heldagsutflykt till Mallorcas största stad Palma. Vi börjar med ett stopp vid slottet Bellver, beläget på det lilla berget som tornar upp sig över bukten. Härifrån har vi en fantastisk panoramautsikt över staden (entré till slottet ingår ej). Väl framme i Palma besöker vi bland annat gamla stan och den välkända 1300-talskatedralen La Seu som är ett av de största turistmålen i Palma. Vi får också tid på egen hand för både lunch och shopping innan det är dags att återvända till vårt hotell. 

Heldagsutflykt Valldemossa, Sóller och Alfabia
Vi åker upp i Tramuntanabergen till Valldemossa, en by känd för att Frédéric Chopin och författarinnan George Sand bodde här en vinter. Här besöker vi klostret La Real Cartuja från 1700-talet. Vi fortsätter sedan till den charmiga byn Port de Sóller, där vi får tid att på egen hand inta lunch och strosa längs strandpromenaden. Från Port de Sóller tar vi oss med spårvagn till Sóller där vi möter vår buss för vidare färd till godset Alfábia. Vi gör en promenad i den stämningsfulla, välbevarade, arabiska trädgårdsanläggningen med springbrunnar och subtropiska växter och blir påminda om att ön under flera hundra år var under arabiskt styre. Därefter återvänder vi till vårt hotell.

Lång halvdagsutflykt Sineumarknad och vinprovning
Vi åker på halvdagsutflykt till den pittoreska byn Sineu som ligger mitt på Mallorca. Varje onsdag blommar byn upp då den populära veckomarknaden intar byns gator och torg. Marknaden i Sineu är en av de mest omtyckta på hela ön. Vi avrundar vår utflykt med ett besök på en spansk bodega för vinprovning av de lokala vinerna.

Dag 8. Santa Ponsa – Hemorten
Frukost och sedan en kort busstur till flygplatsen i Palma. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Flygtider varierar mellan avgångar och avreseort. Vissa turer är med mellanlandning.

126 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Mallorca

Mallorca vandring

Mallorca

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se