tid

Avgångstider 02.30 Ulricehamn, 03.00 Borås, 04.00 Göteborg, 04.20 Kungälv, 04.50 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Puerto del Carmen
Resenärer från Göteborg reser tidig morgon till Oslo med buss. Vi flyger direkt till Lanzarote på förmiddagen. Vår reseledare tar oss till vårt hotell. Vi bor på Hotel Relaxia Olivina som ligger mellan Puerto del Carmen och Los Pocillos.

Dag 2-28. Puerto del Carmen
Varje dag får vi frukost, lunch och middag på hotellet. Det ingår även lokalt öl, lokalt vin och läsk mm. Vi njuter av atmosfären, promenerar längs stranden och besöker de inbjudande affärerna. Kanske lockar en shoppingtur till Arrecife eller bara ligga och må bra i solen. I området runt Puerto del Carmen finns ett rikligt utbud av restauranger, särskilt utmed den långa strandgatan som följer kustlinjen. En del av Lanzarotes charm är den homogena bebyggelsen och tack vare arkitekten César Manrique har ön bara en enda skyskrapa.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Lanzarote:

Utflykterna behöver förbokas senast tre veckor inför avresan.

Heldagsutflykt på södra Lanzarote inklusive Timanfaya nationalpark
Vi inleder med en färd mot vulkanlandskapet runt Timanfaya. Vi passerar byn Uga och reser in i nationalparken Timanfaya. Vi stannar vid Islote de Hilario där det finns ständig geotermisk aktivitet. Vi fortsätter sedan till Vulkanvägen och får bland annat höra om saltframställningen i Salinas de Janubio. Vi stannar för lunch i Yaiza (ingår ej i utflyktens pris). Under eftermiddagen stannar vi hos en vinproducent för att prova några av de lokala vinerna innan vi vänder hemåt mot vårt hotell. Utflykten inkluderar buss, lokalguide, inträde till Timanfaya nationalpark samt en enklare vinprovning. Pris: 395:-


Heldagsutflykt på norra Lanzarote inklusive Teguise och Arrecife
De norra delarna av Lanzarote erbjuder ett helt annat landskap än de södra delarna av ön. Vi inleder morgonen med en färd till huvudstaden Arrecife på östkusten. Vi åker sedan vidare mot fiskebyn Órzola där vi äter lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi till utsiktsplatsen Mirador del Rio som ligger på nästan 500 meters höjd över havet. Vi tar oss till den charmiga staden Costa Teguise som fram till 1852 var öns huvudstad. Vi fortsätter förbi småbyar som Máguez och Yé på resan tillbaka till vårt hotell. Utflykten inkluderar buss, lokalguide och inträde till Mirador del Rio. Pris 345:-

Heldagsutflykt till Fuerteventura
Vi reser till Playa Blanca där vi tar båten över till Corralejo på Fuerteventura. Båtresan tar cirka 30 minuter. Det smaragdfärgade vattnet och de vita milslånga stränderna får dig att känna det som om du vore i paradiset. Vi besöker de pittoreska små byarna La Oliva, Tefía, Tiscamanita och Pájara. Vi färdas också genom La Vega de Rio Palma med sina många palmträd. I Betancuría, öns tidigare huvudstad, besöker vi Casa Santa María, ett museum med utställningar om hur invånarna levde förr. På vägen tillbaka till Corralejo stannar vi vid nationalparken Las Dunas. Området består av en nio kilometer lång kustremsa med små vikar och sanddyner. Utflykten inkluderar buss, lokalguide, båtresa, lunch och inträde till Casa Santa Maria. Utflykten kräver minst 20 anmälda för att genomföras.  Pris 725:-.

Dessa tre utflykter behöver förbokas senast tre veckor före avresan. Vår reseledare kommer även att erbjuda andra gemensamma aktiviteter och eventuella extrautflykter. Reseledaren finns tillgänglig dagligen och kan även ge förslag på egna aktiviteter.

Dag 29. Puerto del Carmen – Hemorten
Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen. Resenärer från Göteborg flyger med mellanlandning till Landvetter.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 28 övernattningar i dubbelrum med all inclusive · reseledare
Tillägg: Enkelrum 6375:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Eftersom vårt hotell endast har två våningar saknas hiss. Rummen har inte havsutsikt. Resenärer i Västsverige som flyger från Oslo kan välja påstigningsplats från diverse orter. Vänligen notera att detta enbart gäller påstigning vid utresa. Vid hemresan tar man sig själv hem till respektive ort från Landvetter.

160 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Teneriffa

Madeira

Vandring Algarve

Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se