Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Assmannshausen
Vi flyger till Frankfurt på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till Rhendalen och Assmannshausen. Vi bor fem nätter på Gasthof Schuster. Schuster består av tre byggnader, Pension Rita, Pension Resi och Café Schuster. Rumsstandarden är enkel men trivsam. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag.

Dag 2-5. Vandringsdagar
Frukost och middag ingår varje dag på vårt hotell. Under fyra vandringsdagar vandrar vi utmed de vandringsleder som följer Rhens och Mosels dalgångar. Vår första vandringsdag utgår från Assmanshausen och vi vandrar till Rüdesheim. På vägen passerar vi vinodlingar och monumentet Niederwalddenkmal. En av vandringsdagarna sker i det kuperade området runt Sankt Goarshausen där vi även ser den berömda Loreleiklippan. Under en vandringsdag reser vi med buss till Moseldalen för att även få uppleva en vandring längs med Mosel.

Dag 6. Assmannshausen – Hemorten
Vi lämnar Assmanshausen under dagen och åker mot Frankfurt där vi tar vårt flyg hemåt. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Våra vandringar i Rhendalen är något enklare än exempelvis vår vandringsresa till Dolomiterna. Vi vandrar cirka fyra till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–300 höjdmeter. Underlaget kan ibland vara stenigt inom vissa skogspartier. Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. 

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. 

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum 795:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Hotellets olika byggnader saknar hiss.

14 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Rhendalen

Rüdesheim

Pfalz Heidelberg

Cykel Moseldalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se