Dag 1. Hemorten – Teneriffa
Vi flyger till Teneriffa på eftermiddagen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi åker direkt till Costa Adeje och våra hotell.

Dag 2-14. Costa Adeje
Varje dag får vi frukost och middag på hotellet. På Hotel Iberostar Las Dalias ingår även all inclusive i priset, vilket kan läggas till mot extra kostnad på de övriga två hotellen. Om dagarna njuter vi av atmosfären, promenerar längs stranden och besöker de frestande affärerna. Kanske lockar en båtutflykt eller bara ligga och må bra i solen. I Costa Adeje finns något för alla. Vår reseledare finns tillgänglig dagligen och det erbjuds utflykter och förslag på egna aktiviteter. 

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Teneriffa:

Utflykterna behöver förbokas inför resan.

Teneriffas smaker – halvdagsutflykt
Under denna utflykt besöker vi några av sydsidans smultronställen, som bondens marknad i San Isidro – en upplevelse för alla sinnen där lokala bönder säljer sina varor direkt. Här säljs allt efter säsong! Turen fortsätter ner till havet och El Médano, en av de äldsta badorterna på sydsidan med en marknad där allt möjligt finns, bland annat hantverk. Här kan vi på egen hand strosa längs stånden och stranden och se på kitesurfare. Tid finns för den som vill köpa en kopp kaffe eller kanske tapas. Vi kör sedan vidare upp till Vilaflor, Spaniens högst belägna by, för ett besök på Bodega Reverón. Här växer druvorna på över 1 000 meters höjd över havet. Vingårdens ägare visar runt bland vinfaten och vi får smaka på denna ekologiska gårds traditionella viner, med tilltugg. Hemresan ger skön utsikt över hela Aronadalen. Pris 325:- inklusive vinprovning och snacks. 

Teneriffas hemligheter – heldagsutflykt
Utflykt till Teneriffas nordvästra hörn, via klipporna i Los Gigantes. Utsiktsstopp på förmiddagen där den som vill kan köpa sig en kopp kaffe. Vi besöker Icod de los Vinos för att se stadens fascinerande drakblodsträd och kanske besöka någon vinbutik, som det finns många av där. Resan fortsätter genom Garachico, byn som begravdes i lava 1706, där vi promenerar på kullerstenar bland kloster, torg och parker, ser ståtliga palats och lavabassängerna vid havet. I Buenavistadalen äter vi tre rätters lunch med vin på en lokal restaurang. Då är vi riktigt ute på landet bland fikonbuskar, törelväxter och agave. Vägen går sedan vidare genom Tenobergen med sina djupa dalar och höga toppar. Vårt sista stopp blir den lilla byn Masca. Detta är en utflykt för den som vill ha mäktiga naturupplevelser, och kameran ska inte lämnas hemma. Pris 475:- inklusive lunch.

Utflykt till Teide – halvdagsutflykt
Vi tar oss på bekväma vägar upp mot öns toppar längs landskap med odlingsterrasser, via den lilla byn Vilaflor på 1 500 m ö.h., och vidare genom skog med kanarisk tall till nationalparken Las Cañadas del Teide. Där får vi uppleva ett lavalandskap på 2 000 m ö.h. med Spaniens högsta topp i mitten, vulkanen Teide, som är 3 718 m ö.h. Parken är med på Unescos världsarvslista sedan 2007 för sin unika geologi och för sin floras skull. För den som vill, och om vädret tillåter, finns det möjlighet att åka kabinbana ända upp till 3 555 m ö.h. Kostnaden för kabinbanan betalas på plats (cirka 27 euro). På väg hem åker vi tillbaka ner förbi mandelträd och vinplanteringar via byn Chio. En utflykt till vulkanen Teide är ett måste för den som besöker Teneriffa. Pris 225:-

Dag 15. Teneriffa – Hemorten
Under morgonen transfer till flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen.

Hotel Iberostar Bouganville har utmärkt läge nära den fina strandstranden Playa del Bobo. Fint poolområde där en av poolerna är uppvärmd under vintermånaderna. Alla rum har balkong.

Hotel Olé Tenerife Tropical är ett centralt beläget hotell med närhet till både shopping och strand i Troya. Fint poolområde där poolen är uppvärmd vintertid till minst 20 grader. Alla rum har balkong.

Hotel Iberostar Las Dalias har ett bra läge, många faciliteter och en internationell känsla. Ca 100 meter till centrum i San Eugenio, nära hamnen Puerto Colon. Underhållning i baren kvällstid med dans och musik. Alla rum med balkong. På detta hotell ingår all inclusive i priset under hela vistelsen (frukost, lunch, middag och dryck). 

Ingår: Flyg t/r · transfers · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 13 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 995:- · extra utflykter · all inclusive på Hotel Ole Tenerife Tropical 2 950:- · all inclusive på Hotel Iberostar Bouganville 3 900:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresan 19/12 ingår jul- och nyårsfirande. På resor under 2018 är priset för våra utflykter 20:- högre. Vänligen notera att avresa 13/3 är en 8 dagarsresa.

556 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Madeira

Vandring Algarve

Algarve

Costa de la Luz

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se