Dag 1. Hemorten – Marina di Campo
Vi flyger till Rom på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd norrut till Elba. Efter några timmars färd når vi Piombino och färjan till Elba. Man bär själv sina väskor ombord och överfarten tar cirka en timme. Vi checkar in oss på trestjärniga Hotel Barracuda för sju nätter på ön. Hotellstandarden på Elba är överlag något lägre än på fastlandet men vårt hotell håller god mellanklass. Rummens storlek och standard kan variera. Hotellet ligger några minuters promenad från stranden i Marina di Campo. Middag på kvällen.

Dag 2–7. Elba
Under våra dagar på Elba ingår frukost och middag på vårt hotell varje dag. Under vår resa har vi fem vandringsdagar då vi vandrar tillsammans med en lokal vandringsguide och vår reseledare i områden runtom på ön som vi når via bussfärder. Vi vandrar cirka 3–5 timmar och cirka 7–12 kilometer per dag. Vi gör bland annat en utflykt till öns huvudort Portoferraio med vandring i området runt staden. Utflykten avslutas med en vinprovning. En av dagarna vandrar vi på de östra delarna av ön nära Bagnaia. På en annan av våra vandringsdagar går vi förbi Napoleons sommarresidens Villa San Martino. Senare besöker vi hans residens i Portoferraio och inträdet ingår i resans pris. Under vår vandringsfria dag finns det tid för att njuta av sol och bad i Marina di Campo.

Dag 8. Marina di Campo – Hemorten
Frukost och sedan avresa mot Rom och flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen.

Våra vandringar på Elba är medelsvåra. Vi vandrar cirka tre till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–300 höjdmeter. Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. 

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 275:-
Resevaluta: Euro

26 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se