Dag 1. Hemorten – Marina di Campo
Vi flyger till Rom på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd norrut till Elba. Efter några timmars färd når vi Piombino och färjan till Elba. Man bär själv sina väskor ombord och överfarten tar cirka en timme. Vi checkar in oss på trestjärniga Hotel Barracuda för sju nätter på ön. Hotellstandarden på Elba är överlag något lägre än på fastlandet men vårt hotell håller god mellanklass. Rummens storlek och standard kan variera. Hotellet ligger några minuters promenad från stranden i Marina di Campo. Middag på kvällen.

Dag 2. Viticcio, Scaglieri och Portoferrario
Under våra dagar på Elba ingår frukost och middag på vårt hotell varje dag. Under vår resa har vi fem vandringsdagar då vi vandrar tillsammans med en lokal vandringsguide och vår reseledare i områden runtom på ön som vi når via bussfärder. Vi vandrar cirka 3–5 timmar och cirka 7–12 kilometer per dag. Vi gör bland annat en utflykt till öns huvudort Portoferraio med vandring i området runt staden. Utflykten avslutas med en vinprovning. En av dagarna vandrar vi på de östra delarna av ön nära Bagnaia. På en annan av våra vandringsdagar går vi förbi Napoleons sommarresidens Villa San Martino. Senare besöker vi hans residens i Portoferraio och inträdet ingår i resans pris. Under vår vandringsfria dag finns det tid för att njuta av sol och bad i Marina di Campo.

Dag 3. Bagnaia och Rio nell’Elba
Vi tar oss med buss till den havsnära resorten Bagnaia innan vi tillsammans med den lokala guiden vandrar mot Rio nell’Elba, en av de äldsta bebyggelserna på ön. Under den svunna tiden var det flera tusen invånare i staden med idag är det bara en bråkdel av invånarantalet. När vi idag strosar längs gatorna är det svårt att föreställa sig att den lilla staden varit utsatt för piraträder gång på gång under historien.

Dag 4. San Martino
Idag följer vi och vår lokalguide vandringsleden som Napoleon lät bygga för att nå sitt sommarresidens. Genom den klassiska medelhavsterrängen når vi San Martino och där har vi även möjlighet att, mot en extra kostnad, besöka ovannämnda sommarbostad. Vi återvänder sedan tillbaka till Marina di Campo och vårt hotell.

Dag 5. Marina di Campo
Den natursköna ön Elba är landets tredje största ö erbjuder turkosa vatten, kullar, imponerande klippor och avskilda stränder. Idag har vi hela dagen att spendera på valfritt vis.

Dag 6. Capoliveri och Punta Calamita
Idag beger vi oss till den eleganta medeltidsstaden Capoliveri på sydöstra sidan av ön. Vi vandrar därifrån, tillsammans med vår lokalguide, mot Punta Calamita, en av öns södra spetsar. Vi återvänder sedan tillbaka till Capoliveri där vi tar en fikapaus innan vi beger oss åter mot hotellet.

Dag 7. Le Conche och Rio Marina
Dagens vandringstur går igenom det gamla gruvområdet där vi bland annat besöker Le Conche ett vattendrag som av mineralbrytningen blivit rödfärgat. Vi följer den gamla transportvägen från gruvan. På denna ö sägs det att hälften av alla existerande mineraltyper i världen går att finna. När vi sedan når Rio Marina kan vi i hamnen se det åttakantiga tornet och gamla lastningsstationer som användes när mineralet skulle skeppas från ön. Vi beger oss sedan tillbaka till hotellet och avnjuter där resans sista middag.

Dag 8. Marina di Campo – Hemorten
Frukost och sedan avresa mot Rom och flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under sen kväll.

Våra vandringar på Elba är medelsvåra. Vi vandrar cirka tre till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–300 höjdmeter. Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna.

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 275:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Resor under 2018 bor vi på Hotel Brigantino i Procchio.

45 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Chianti med vinfest

Korsika

Toscana & Umbrien

Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se