Dag 1. Hemorten – Procchio
Vi flyger till Rom på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd norrut till Elba. Efter några timmars färd når vi Piombino och färjan till Elba. Man bär själv sina väskor ombord och överfarten tar cirka en timme. Vi checkar in oss på trestjärniga Hotel Brigantino för sju nätter på ön. Hotellstandarden på Elba är överlag något lägre än på fastlandet men vårt hotell håller god mellanklass. Rummens storlek och standard kan variera. Hotellet ligger på promenadavstånd från stranden. Under våra dagar på Elba ingår frukost och middag på vårt hotell varje dag. Under vår resa har vi fem vandringsdagar då vi vandrar tillsammans med en lokal vandringsguide och vår reseledare i områden runtom på ön som vi når via bussfärder. Vi vandrar cirka 3–4 timmar och cirka 7–12 kilometer per dag. Middag på kvällen.

Dag 2. Viticcio, Scaglieri och Procchio
Vi möter upp vår lokalguide och börjar dagens vandring i fiskebyn Viticcio där vi sedan tar oss mot Scaglieri vars bukt är känd för sin vackra sandstrand. Vandringen avslutas i Procchio där vi kan njuta av resten av eftermiddagen på strandpromenaden i denna charmiga fiskeby.

Dag 3. Le Conche och Rio Marina
Dagens vandringstur går igenom det gamla gruvområdet där vi bland annat besöker Le Conche ett vattendrag som av mineralbrytningen blivit rödfärgat. Vi följer den gamla transportvägen från gruvan. På denna ö sägs det att hälften av alla existerande mineraltyper i världen går att finna. När vi sedan når Rio Marina kan vi i hamnen se det åttakantiga tornet och gamla lastningsstationer som användes när mineralet skulle skeppas från ön. Vi beger oss sedan tillbaka till hotellet och avnjuter där resans sista middag.

Dag 4. Napoleons väg till sommarbostaden i San Martino
Idag följer vi och vår lokalguide vandringsleden som Napoleon lät bygga för att nå sitt sommarresidens. Genom den klassiska medelhavsterrängen når vi San Martino och där har vi även möjlighet att, mot en extra kostnad, besöka ovannämnda sommarbostad. På eftermiddagen utforskar vi Portoferraio, huvudstaden på ön. Vid Porta a Mare går vi in i Gamla stan och går upp till Piazza della Repubblica. På många ställen hittar vi minnen från den franska statsmän och gång efter gång oavsett gatunamn eller plats kan vi läsa "Napoleon". Alla som är intresserade av befälhavarens tidigare stadsboende kan besöka det mot extra kostnad. Dagen avslutas med en vinprovning innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 5. Marina di Campo
Den natursköna ön Elba är landets tredje största ö erbjuder turkosa vatten, kullar, imponerande klippor och avskilda stränder. Idag har vi hela dagen att spendera på valfritt vis.

Dag 6. Capoliveri och Punta Calamita
Idag beger vi oss till den eleganta medeltidsstaden Capoliveri på sydöstra sidan av ön. Vi vandrar därifrån, tillsammans med vår lokalguide, mot Punta Calamita, en av öns södra spetsar. Vi återvänder sedan tillbaka till Capoliveri där vi tar en fikapaus innan vi beger oss åter mot hotellet.

Dag 7. Le Conche och Rio Marina
Vi börjar dagen med att köpa lite delikatesser i Marciana Marina för picknick lunch senare under dagen (ingår inte i resans pris). Därefter vandrar vi längs kusten med storslagen utsikt över havet. När vi kommer fram till Sant'Andrea finns möjlighet till bad i den charmiga viken. Efter det stärkande badet beger vi oss vidare och avslutar vandringen i Zanca. Vi beger oss sedan tillbaka till hotellet och avnjuter där resans sista middag.

Dag 8. Procchio – Hemorten
Frukost och sedan avresa mot Rom och flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under sen kväll.

Våra vandringar på Elba är medelsvåra. Vi vandrar cirka tre till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 200–300 höjdmeter. Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna.

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 275:-
Resevaluta: Euro

57 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Toscana mat & vin

Korsika

Toscana & Umbrien

Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se