tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. I Tyskland fortsätter vi till Hannover och Ramada Hotel Europa. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hannover – Bernkastel
Vi äter frukost och reser sedan vidare mot Moseldalen. Vi passerar Koblenz och under eftermiddagen stannar vi i Cochem  där det blir tid till att besöka julmarknaden. Vi följer sedan floden Mosel de sista milen till Bernkastel där vi tar in på gemytliga Hotel zur Post. Här bor vi i tre nätter. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Bernkastel
Frukost på hotellet och därefter har vi hela dagen fri till att utforska Bernkastel på egen hand. Vår reseledare erbjuder en gemensam promenad till torget där julmarknaden hålls och på vägen passeras bland annat det säregna korsvikeshuset Spitzhäuschen. Den gamla stadskärnan i Bernkastel är fylld av korsvirkeshus och många av dem är idag butiker, restauranger och krogar. På en höjd ovanför centrum finns borgruinen Landshut som under sommaren omgärdas av vinodlingar. 

Dag 4. Utflykt Trier
Efter frukost åker vi till Tysklands äldsta stad, den gamla romerska staden Trier. Staden grundades redan år 16 f.Kr. av kejsar Augustus. Vår reseledare visar oss de olika sevärdheterna och här finns bland annat den romerska stadsporten Porta Nigra och Karl Marxs födelsehus. Därefter blir det egen tid för lunch. Vi återvänder hem till Bernkastel under eftermiddagen.

Dag 5. Bernkastel – Hamburg
Frukost och avresa till Hannover som vi når under början av kvällen. Vi checkar in på vårt hotell Ramada Bergedorf som är beläget i utkanten av Hamburg. Middag på kvällen.

Dag 6. Hamburg – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg 19.30. 

Ingår: Bussresa t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 995:-
Resevaluta: Euro

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se