Vi tar oss
med tåg tur och retur till Sestri Levante för att uppleva Liguriens mest kända
kulinariska specialitet, pestosåsen. Anledningen till att den blir extra god i
detta landskap är den höga kvaliteten på den liguriska basilikan. Idag får vi
under en matlagningslektion lära oss att göra denna sås, som innehåller
basilika, olivolja, vitlök, pinjenötter, salt samt riven pecorino- och
parmesanost. Sedan äter vi gemensam lunch, givetvis bestående av pasta med pesto
tillsammans med ett glas lokalt vitt vin. Därefter fortsätter vi till vingården
Bisson Vini för provning av deras lokalproducerade viner. På kvällen har vi
middag tillsammans.
Vi tar oss
med tåg tur och retur till Sestri Levante för att uppleva Liguriens mest kända
kulinariska specialitet, pestosåsen. Anledningen till att den blir extra god i
detta landskap är den höga kvaliteten på den liguriska basilikan. Idag får vi
under en matlagningslektion lära oss att göra denna sås, som innehåller
basilika, olivolja, vitlök, pinjenötter, salt samt riven pecorino- och
parmesanost. Sedan äter vi gemensam lunch, givetvis bestående av pasta med pesto
tillsammans med ett glas lokalt vitt vin. Därefter fortsätter vi till vingården
Bisson Vini för provning av deras lokalproducerade viner. På kvällen har vi
middag tillsammans.