Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Chianti
Vi flyger med mellanlandning till Milano under morgonen. När vi landat tar vår reseledare med oss till vår buss som tar oss till Barberino Val d’Elsa i vindistriktet Chianti, Toscana. Vi bor fyra nätter på fyrstjärniga Hotel Villa San Filippo som är beläget på landsbygden. Hotellet erbjuder panoramautsikt över dalen och det omgivande toskanska landskapet. I de vackra omgivningarna finns även utomhuspool för ett dopp om vädret tillåter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Heldagsutflykt Pisa, San Miniato & Vinci
Efter frukost åker vi på heldagsutflykt i Toscana. Det första stoppet är Pisa, den forna hamnstaden som är världsberömd för sitt lutande torn. På Mirakelplatsen beundrar vi flera andra arkitektoniska mästerverk, såsom dopkyrkan och katedralen. Därefter fortsätter vår utflykt mot den charmiga medeltida byn San Miniato som ligger fem mil öster om Pisa. Uppifrån det historiska centrum kan vi njuta av en fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna. Under eftermiddagen åker vi vidare mot byn Vinci, mest känd som den enastående konstnären Leonardo Da Vincis födelseplats. Vi vandrar genom byns smala gränder innan vi stannar till vid en lokal gård för en vinprovning. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Heldagsutflykt Chiantidalen & vinfesten i Greve
Efter en trevlig frukost på hotellet åker vi på en avkopplande rundtur i hjärtat av Chiantidalen. Detta kuperade landskap med olivlundar, cypresser, vingårdar och medeltida byar fascinerar alla besökare med sin skönhet. Vi besöker vinfesten i Greve, en begivenhet som alla vinälskare bör uppleva. Här får vi tillfälle att ta del av Toscanas genuina smaker. Vi promenerar genom festområdet där vi får chans att smaka på många olika sorters viner. Under kvällen återvänder vi till hotellet för en gemensam middag.

Dag 4. Utflykt Florens
Efter frukost besöker vi konst- och kulturmetropolen Florens. Katedralen i Florens dominerar stadsbilden och utgör tillsammans med kampanilen och baptisteriet ett magnifikt arkitektoniskt mästerverk. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad genom denna berömda renässansstad och beundrar de intressanta sevärdheterna. Därefter finns det tid att upptäcka staden på egen hand. Gemensam avskedsmiddag med levande ljus på hotellet.

Dag 5. Chianti – Hemorten
Frukost och förmiddagen fri innan vi beger vi oss till Milanos flygplats. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under sen kväll.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 795:-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Toscana mat & vin

Toscana

Cykel Toscana

Toscana & Umbrien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se