Rolfs Flyg & Buss

Våra resor

Huvudbild

Gotland

Rosorna, raukarna och ringmurens ö

pris

4 dagar

3 975:-

Följ med oss till underbara Gotland, ön som har något för alla! Med sin säregna natur, välkända nattliv, rika historia och breda kulturliv lockar ön i öster tiotusentals besökare varje sommar. Vi bor på Solhem hotell, perfekt beläget alldeles bredvid ringmuren mitt i världsarvsstaden Visby.

Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten - Visby
Bussen lämnar Göteborg 08.30 och reser via Jönköping till Oskarshamn. Vi stannar för fika och lunch innan vi anländer till färjeterminalen för incheckning. Överfarten till Visby och Gotland tar ca 3 timmar och bussen följer med oss på färjan. Strax efter 18.00 anländer vi till Visby och sätter kurs på mysiga Best Western Solhem Hotel som ligger granne med den välbevarade ringmuren. Efter incheckning bjuds vi på middag på hotellet.

Dag 2. Rundtur södra Gotland
Första utflyktsdagen inleds med att vår reseledare tar oss med på en kort promenad och visar oss vägen till restauranger, shopping och andra sevärdheter. Vi styr sedan bussen mot den södra delen av ön, ”sudret” som gotlänningarna säger. Under vår färd får vi chans att njuta av det lummiga gröna landskapet och närheten till havet. Vi följer den vackra Ekstakusten med utsikt över de spännande Karlsöarna, besöker Kettelviks sandstensmuseum och hälsar naturligtvis på den mytomspunna Hoburgsgubben. Innan vi vänder norrut mot Visby finns det möjlighet att äta en gemensam lunch på populära Majstregården (ingår ej). Vi hinner med ytterligare sevärdheter innan vi avslutar dagen på vackra Högklint med sin fantastiska utsikt in emot Visby.

Dag 3. Rundtur norra Gotland
Andra dagen beger vi oss norrut mot Fårö, och hinner med att lära oss mer om Gotlands nästan hundra medeltida kyrkor och den moderna stenindustrin innan vi når färjeläget i Fårösund. Väl över på Fårö besöker vi vackert belägna Fårö kyrka och fortsätter sedan genom det säregna karga landskapet till Digerhufvud, Sveriges längsta raukfält. Vid Langhammars stannar vi sedan för att på nära håll kunna beskåda denna typiskt gotländska symbol. Vi avnjuter en gemensam lunch (ingår ej) i närheten av vidsträckta Sudersands strand innan vi beger oss söderut mot Visby. Väl tillbaka i staden finns det möjlighet att följa med till den välkända Lummelundagrottan (entréavgift tillkommer) där vi tillsammans med en lokalguide upplever grottans spännande miljö och historia. Båda dagarna startar utflykterna efter frukost och vi beräknas vara tillbaka vid hotellet under eftermiddagen. Här finns sedan alla möjligheter att utforska Visby stad. Bara strosa omkring, njuta av den vackra medeltida miljön och äta en god middag. Vår reseledare tipsar gärna om sina favoriter!

Dag 4. Visby - Hemorten
Färjan avgår först kl 17.00 så vi har hela dagen på oss att uppleva världsarvsstaden Visby! Strosa i de trånga gränderna med sina karaktäristiska rosor och njut av den välbevarade medeltida miljön och lär dig mer om Visbys spännande historia. Efter en behaglig båtresa är det sedan dags att ta plats i bussen för vidare färd hem. Vi räknar med att vara tillbaks i Göteborg ca 01.00.

Ingår: 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 975:-
Speciellt: Resan 16/8 startar på eftermiddagen och ankommer Visby efter midnatt. Eventuella ändringar i programpunkterna kan förekomma.

267 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs alla omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaRolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se

footer