Rolfs Flyg & Buss

Våra resor

title

Gotland

Rosorna, raukarna och ringmurens ö

pris

dagar

0:-

Följ med oss till denna vackra ö med fantastiska klippor och vita stränder. Vi bor precis vid ringmuren på fina Solhem hotell. Härifrån utforskar vi Visby med sina historiska gränder och vackra byggnader. Solhem hotell. Härifrån utforskar Visby med sina historiska gränder och vackra byggnader

Dag 1. Hemorten - Visby
Vi lämnar Göteborg 07.30 och reser via Jönköping till Oskarshamn. Vi stannar för fika längs med vägen innan vi anländer färjeterminalen för incheckning. Vi tar bussen med oss på färjan över till Visby och Gotland. Överfarten tar ca 3 timmar och vi anländer Visby hamn strax efter 18.00. Vi bor på Best Western Solhem Hotel som ligger i Palissadparken alldeles intill den välbevarade ringmuren. Efter incheckning äter vi en gemensam middag på hotellet innan det är dags för en kvällspromenad genom Visbys gator tillsammans med reseledaren.

Dag 2 och 3. Gotland
Första utflyktsdagen styr vi vår buss mot Fårö. Här kommer vi under dagen att utforska ön. Vi kommer att besöka Fårö kyrka, åka längs med kusten och på nära håll få möjlighet att se de vackra raukarna. Den mycket speciella naturen, som bjuder på karakteristiska stenmurar och karga hedmarker, kommer att följa oss under hela turen på Fårö. Vi kommer att göra stopp för lunch (ingår ej) innan vi vänder tillbaka mot Visby. Väl åter i Visby finns det möjlighet att följa med och besöka Lummelundagrottan (entré tillkommer). Vi startar besöket vid Lummelunda med att se en kortare film. Här berättar två av tre grabbar, idag äldre gentlemän, om sin upptäckt av grottans mynning på 50-talet. Därefter får vi sedan se själva grottan tillsammans med lokal guide.

Den andra dagen utforskar vi den södra delen av ön. Då upptäcker vid den del av ön som är lummigare och grönare. Vi får på vår väg söderut se både gamla fiskelägen och skeppssättningar. Vi åker längs med den mycket vackra Ekstakusten där vi har fantastisk utsikt mot de spännande Karlsöarna. Hoburgsgubben som troget vakar över Gotlands sydspets är en självklarhet. Hit kommer vi efter att ha stannat till vid ett museum som visar hur man bröt och arbetade med sandsten. Innan vi vänder norrut igen mot Visby finns möjlighet till gemensam lunch vid Hoburgen (ingår ej).
Båda dagarna startar utflykterna efter frukost och vi beräknas vara tillbaka vid hotellet under eftermiddagen. Här finns sedan alla möjligheter att utforska Visby stad. Bara strosa omkring, njuta av den vackra medeltida miljön och äta en god middag.

Dag 4. Visby - Hemorten
Frukost. Färjan går först klockan 17.00 så vi har hela dagen på oss att uppleva Visby. Vi räknar med att vara tillbaks i Göteborg ca 01.00.

Ingår: 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 975:-

193 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5

Inga fler avresor i år

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se

footer