tid

Avgångstider 07.15 Varberg, 08.30 Göteborg, 09.15 Borås, 09.45 Ulricehamn, 10.45 Jönköping och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Visby
Vi reser via Jönköping till Oskarshamn eller Nynäshamn beroende på avgångsdatum. Överfarten till Gotland tar cirka tre timmar och bussen följer med oss på färjan. När vi anländer till Gotland sätter vi kurs mot Best Western Solhem Hotel som ligger i Visby, granne med den välbevarade ringmuren. Efter incheckning bjuds vi på middag på hotellet.

Dag 2. Visby och Södra Gotland
Första utflyktsdagen inleds med en promenad i Visby. Vår lokalguide berättar om stadens historia, sevärdheter, restauranger och butiker. Vi besöker rikskända Almedalen, vackra Botaniska trädgården, imponerande S:ta Maria domkyrka och tittar även närmare på den välbevarade ringmuren. 

Under eftermiddagen tar vi plats i vår buss för att besöka den södra delen av ön, ”sudret”. Vi åker längs med den berömda Ekstakusten med sitt säregna landskap och vackra utsikt över Karlsöarna. I öns sydligaste ort Burgsvik stannar vi till på pensionat Grå Gåsen som varit inspelningsplats för det populära tv-programmet Så mycket bättre. Här dricker vi eftermiddagskaffe (ingår ej) och innan vi vänder tillbaka norrut besöker vi ståtliga Öja kyrka.

Dag 3. Norra Gotland & Fårö
Andra utflyktsdagen beger vi oss med lokalguide mot Slite. Vi fortsätter sedan mot färjeläget i Fårösund där vi tar vägfärjan över till Fårö. Vi åker längs med Digerhuvud, Sveriges längsta raukfält. Vid Langhammars raukområde stannar vi för att beskåda denna typiskt gotländska symbol. Vi avnjuter sedan en gemensam lunch (ingår ej) i närheten av vidsträckta Sudersands strand. Under eftermiddagen återvänder vi till Visby. De som önskar kan göra en extrautflykt till Lummelundagrottorna (inträde tillkommer).

Dag 4. Visby – Hemorten
Vi har större delen av dagen på oss att uppleva världsarvsstaden Visby på egen hand. Promenera genom de smala gränderna med sina karakteristiska rosor, njuta av den medeltida miljön och shoppa i de små butikerna. Eller hyra en cykel och cykla längs med strandpromenaden, kanske ta ett dopp vid någon strand. Vid 16.00 samlas vi vid Hamnterminalen och efter en behaglig båtresa är det sedan dags att ta plats i bussen för vidare färd hemåt. Vi räknar med att vara åter i Göteborg cirka 01.00.

Besök medeltidsveckan med oss på Rolfs!

Under resan med avgång 6/8 pågår Visbys medeltidsvecka. Ett evenemang som lockar med sin stora medeltida marknad, eldshow, tornerspel, gycklare, tidsenliga klädedräkter, en fantastisk stämning och autentisk miljö.

Ingår: 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 995:- · inträde Lummelundagrottorna
Speciellt: På avresorna 11/6, 18/6 och 13/8 utgår besöket på Grå Gåsen och ersätts med besök på Kattlunds gård. På avresor som reser via Nynäshamn utgår vår buss från Kungsbacka och Varberg är ej tillgängligt som startplats. På avresorna 12/7, 19/7, 26/7 och 9/8 sker samlingen sista dagen cirka 13.00 då vi åker hem med en tidigare färja. Ankomsten till hemorten blir därför cirka tre timmar tidigare.

504 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Öland

Mamma Mia The Party

Stockholm

Elvis & Cash

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se