Dag 1. Hemorten – Visby
Vi flyger till Gotland. När vi anländer möts vi av en buss som tar oss till  Best Western Solhem Hotel, perfekt beläget alldeles intill ringmuren mitt i världsarvsstaden Visby. Här kan vi lämna av vårt bagage och sedan har vi tid att insupa atmosfären i denna mysiga stad innan vi checkar in.

Dag 2. Visby
Dagen inleds med en stadsrundtur i Visby. Vår lokalguide berättar om stadens historia och visar oss sevärdheter, restauranger och butiker. Vi besöker rikskända Almedalen, vackra Botaniska trädgården, imponerande S:ta Maria domkyrka och tittar även närmare på den välbevarade ringmuren. Under eftermiddagen har vi fri tid för egna strövtåg i staden.

Dag 3. Gotland
Frukost. Idag väljer man själv om man vill tillbringa dagen på egen hand eller följa med oss på en heldagsutflykt till den norra delen av ön.

Vår lokalguide tar med oss mot Slite med buss. Vi fortsätter sedan mot färjeläget i Fårösund där vi tar vägfärjan över till Fårö. Vi åker längs med Digerhuvud, Sveriges längsta raukfält. Vid Langhammars raukområde stannar vi för att beskåda denna typiskt gotländska symbol. Vi avnjuter sedan en gemensam lunch på Fårögården (ingår i utflykten). Under eftermiddagen återvänder vi till Visby. Utflykten behöver förbokas och genomförs vid minst 20 deltagare. Pris: 645:-

Dag 4. Visby – Hemorten
Frukost och utcheckning. Det finns möjlighet att under dagen förvara bagaget på hotellet. Sedan har vi tid för egna upptäcktsfärder i rosornas och ruinernas stad. Det är härligt att promenera genom de smala gränderna med de karakteristiska rosorna, njuta av den medeltida miljön och shoppa i de små butikerna. Eller hyra en cykel och cykla längs med strandpromenaden, kanske ta ett dopp vid någon strand. Under eftermiddagen beger vi oss mot flygplatsen för att återvända hem.

Besök medeltidsveckan med oss på Rolfs!
Under resan med avgång 9/8 pågår Visbys medeltidsvecka. Det är ett evenemang som lockar med sin stora medeltida marknad, eldshow, tornerspel, gycklare, tidsenliga klädedräkter, en fantastisk stämning och autentisk miljö.

Ingår: Flyg t/r inkl. transfer · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · stadsrundtur
Tillägg: Enkelrum 975:- · extra utflykt till Fårö inkl. lunch 645:-

Andra liknande resor:

Gotland

Öland

Glasriket Småland

Mamma Mia The Party

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se