Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till Bremen där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Holland
Efter frukost reser vi mot Holland och vi passerar gränsen till Nederländerna redan under morgonen. Under förmiddagen passerar vi Groningen och Heerenveen innan vi reser över Nordsjövallen. Den tre mil långa fördämningen Afsluitsdijk byggdes mellan 1927 och 1932. Vi stannar vid en utsiktsplats för att beskåda den imponerande konstruktionen där det även finns ett utsiktstorn och en liten servering. Resan fortsätter sedan förbi Edam till den före detta fiskebyn Volendam där vi tar en lunchpaus. Här finns många serveringar och en trevlig gågata som följer IJsselmeers strand. Under eftermiddagen anländer vi till ett av våra hotell i Haag, Rotterdam eller Ermelo beroende på avgång, mer info nedan. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Utflykt Amsterdam
Frukost på hotellet och avresa till Amsterdam. Under vår heldag i Amsterdam gör vi bland annat en båttur på stadens kanaler. Vi besöker även det fantastiska Riksmuseet med konst av många av de holländska mästarna, som Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan van Eyck och Jan Steen. Museets höjdpunkt är den enorma målningen Nattvakten som anses vara Rembrandts största mästerverk. Vi får även fri tid för lunch och hinner uppleva stadens inbjudande atmosfär. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt till Keukenhof
Frukost på hotellet. Under förmiddagen reser vi till Lisse och Keukenhof där vi möts av de tulpan- och hyacintfält som ofta avbildas på vykort. Keukenhof är Europas ledande blomsterpark och under några timmar beundrar vi på egen hand blomsterprakten i den 32 hektar stora parken. Parkens namn betyder ”köksträdgården” och här finns bland annat ett orkidéhus och en rad paviljonger. Under dagen hinner vi även med ett stopp hos en lokal blomsterhandlare. Middag på kvällen på vårt hotell.

Dag 5. Holland – Tyskland
Frukost på hotellet och därefter avresa mot Tyskland. Under början av kvällen når vi vårt övernattningshotell utanför Bremen eller Hamburg där vi avslutar dagen med en gemensam middag. 

Dag 6. Tyskland – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara åter i Malmö 15.45, Göteborg 20.00 och Stockholm 20.45.

Blomstertåget 2018

Lördagen 21/4 går blomstertåget i Holland. Detta är en blomsterparad som årligen ses av tiotusentals besökare. På avgångarna 17–20/4 får vi se blomstertåget som en del av resans program och därför kan programmet komma att utföras i en annan ordning för att passa in med Blomstertåget.

Crowne Plaza

Crowne Plaza är beläget i Nederländernas administrativa centrum Haag vid den lummiga Van Stolk-parken en bit utanför stadskärnan. 

Bilderberg Parkhotel

Centralt i den stora hamnstaden Rotterdam finner vi Bilderberg Parkhotel. Ett modernt hotell med en välrenommerad restaurang.

Heerlickheijd van Ermelo 

Beläget i Ermelo cirka fem mil nordost om Utrecht, med anor från medeltiden, finner vi vårt trevliga boende Heerlickheijd van Ermelo. 

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 975:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vissa avgångar har senare hemkomst då vi bor i Bremen sista natten. Vänligen se er bokningsbekräftelse för aktuell information.

723 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Cykel Holland

Bryssel Antwerpen

Valkenburg

Cykel Moseldalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se