Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.00 Alingsås, 08.15 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hudiksvall
Avresa från hemorten under morgonen. Vi kör via Götene och Sala till Hudiksvall och Quality Hotel Statt. Middag på kvällen.

Dag 2. Hudiksvall – Luleå
Frukost och avresa norrut. Vi passerar Sundsvall, Härnösand och Ångermanälven med Högakustenbron. Vidare förbi Örnsköldsvik och Umeå till Luleå och Clarion Hotel Sense. Middag på kvällen.

Dag 3. Luleå – Kiruna
Efter frukost beger vi oss till Jukkasjärvi strax öster om Kiruna. Här finns det spektakulära Ishotellet som blivit världsberömt. Det byggs av is från Torne älv och har öppet året runt. Här bjuds vi på en god lunch och får en guidad rundvisning av hotellet. Under eftermiddagen fortsätter vi till Hotel Arctic Eden. Hotellet håller enkel standard. Middag på kvällen.

Dag 4. Kiruna – Älvsbyn
Efter frukost reser vi till Jokkmokk. Under tidig förmiddag når vi Jokkmokks vintermarknad. Den arrangeras traditionsenligt första helgen i februari och har så gjorts i över 400 år. Här finns hundratals utställare som bland annat visar upp och säljer hantverk, hemslöjd och konst. Här anordnas även hundspannsturer, renkapplöpningar med släde och skoterturer. Det finns också ett samemuseum, två fina kyrkor, en tennbutik med mera. Under eftermiddagen fortsätter vi till vårt boende på Hotel Storforsen utanför Älvsbyn. Middag på kvällen.

Dag 5. Älvsbyn – Söderhamn
Vi lämnar Älvsbyn under morgonen och reser söderut utmed Norrlandskusten. Under morgonen passerar vi Piteå och Skellefteå. Under eftermiddagen passerar vi Höga kusten och på kvällen når vi Söderhamn och First Hotel Statt. Middag på kvällen.

Dag 6. Söderhamn – Hemorten
Vi äter en tidig frukost och avreser mot Göteborg. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 20.00.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · en lunch · rundvisning av Ishotellet i Jukkasjärvi · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 795:-
Speciellt: Tänk på att ta med rejäla och varma vinterkläder.

66 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.8 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Polcirkeln

Lofoten

Inlandsbanan

Höga kusten

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se