Rolfs Flyg & Buss

Våra resor

title

Polcirkeln

Midnattssolens land

pris

dagar

0:-

I midnattssolens land blir nätterna med sitt trolska ljus en upplevelse som saknar motstycke i vår värld. En färd här uppe är som hämtad delvis ur en sagobok, delvis ur någon förunderlig dröm. Polcirkeln är en skattkammare, väl värd ett besök.

Dag 1. Hemorten - Stockholm
Avresa 10.00 från Göteborg. Vi rastar utanför Götene och Arboga och kommer till Stockholm. Från Stockholm avgår Silja Lines båt 19.30. Ombord äter vi smörgåsbord inklusive dryck. Vi bor i dubbelhytt ovanför bildäck. Dans, bar, butiker och växlingskontor finns ombord.

Dag 2. Åbo - Karleby
Frukost. Vi är nu framme i Åbo i Finland. Vi kör genom gamla svenskbygder mot Vasa och vidare till Karleby. Staden var en av de 15 städer som Gustav II Adolf grundade, men gick då under namnet Gamlakarleby. Här tar vi in på centrala Sokos Hotel Kaarle. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Karleby - Rovaniemi
Frukost och avresa mot Rovaniemi och Polcirkeln. Vi reser genom Norra Österbotten och passerar vidsträckta skogar och glesbygd. Under dagen passerar vi bland annat Uleåborg, Kemi och följer Kemi älv till Lapplands huvudstad Rovaniemi. Vi är framme vid vårt förstklassiga Hotel Rantasipi Pohjanhovi under eftermiddagen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Rovaniemi
Frukost. Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Rovaniemi som har cirka 50.000 invånare i tätorten. Rovaniemi är Europas till ytan största stad då hela kommunens yta räknas som stad. Nästan hela Rovaniemi förstördes under Lapplandskriget 1944 av tyska retirerande trupper. Alvar Aalto ritade en ny stadsplan som följdes när staden återuppbygdes. I centrum finns även en teater som ritats av Aalto. Därefter reser vi till Polcirkeln och Santa Park. Hit kommer över en miljon besökare varje år och här har jultomten en egen verkstad. Finländarna är övertygade om att Julgubben bor på fjället Korvatunturi i nordöstra Finland. Dessutom finns mängder av butiker, vilka säljer bland annat finska handarbeten och träsaker. Väl tillbaks på hotellet äter vi middag. Midnattssolen ser man bäst från bron vid hotellet.

Dag 5. Rovaniemi - Umeå
Frukost och avresa mot Umeå. Redan under morgonen kommer vi in i Sverige via Torneå-Haparanda. De två orterna har mer eller mindre vuxit samman och här finns världens mest nordliga IKEA-varuhus. Vi passerar Luleå och under eftermiddagen fortsätter vi till Björkarnas stad, Umeå. Här bor vi centralt på Clarion Hotel Uman. Middag på kvällen.

Dag 6. Umeå - Falun
Frukost. Vi lämnar Umeå och reser söderut utmed Norrlandskusten. Under förmiddagen passerar vi Örnsköldsvik och därefter gör vi ett fikastopp vid Högakustenbron. Bron invigdes 1997 och är Sveriges ”Golden Gate” med en längd på över 1800 meter. Det blir tid för lunch i trakterna kring Hudiksvall. Under början av kvällen når vi Falun där vi bor på Clarion Hotel Bergmästaren. Middag på kvällen.

Dag 7. Falun - Hemorten
Frukost. Avresa mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.00.

Ingår: 5 övernattningar i dubbelrum · en övernattning i dubbelhytt · 6 frukostar · 5 middagar · ett smörgåsbord inklusive dryck · rundturer · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1.875:- · utsideshytt 300:- per hytt
Resevaluta: Euro

40 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5

Inga fler avresor i år

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se

footer