Rolfs Flyg & Buss

Våra resor

title

Polcirkeln

Midnattssolens land

pris

7 dagar

5 975:-

I midnattssolens land blir nätterna med sitt trolska ljus en upplevelse som saknar motstycke i vår värld. En färd här uppe är som hämtad delvis ur en sagobok, delvis ur någon förunderlig dröm. Polcirkeln är en skattkammare, väl värd ett besök.

Dag 1. Hemorten - Stockholm
Avresa klockan 10.00 från Göteborg. Vi rastar utanför Götene och Arboga och kommer till Stockholm. Från Stockholm avgår Silja Lines båt 19.30. Ombord äter vi middagsbuffé. Vi bor i dubbelhytt ovanför bildäck. Dans, bar, butiker och växlingskontor finns ombord.

Dag 2. Åbo - Karleby
Frukost. Vi är nu framme i Åbo i Finland. Vi kör genom gamla svenskbygder mot Vasa och vidare till Karleby. Här tar vi in på Sokos Hotel Kaarle. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Karleby - Rovaniemi
Frukost och avresa mot Rovaniemi och Polcirkeln. Vi passerar Uleåborg, Kemi och följer Kemi älv till Lapplands huvudstad Rovaniemi. Vi är framme vid vårt förstklassiga Hotel Rantasipi Pohjanhovi redan under eftermiddagen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Rovaniemi
Frukost. Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Rovaniemi. Därefter reser vi till Polcirkeln och Polcirkelcentret. Här har jultomten en egen verkstad och det finns även en bok där man skriver namn och adress för att sedan få en hälsning från Jultomten. Dessutom finns mängder av butiker, vilka säljer bland annat finska handarbeten och träsaker. Väl tillbaks på hotellet äter vi middag. Midnattssolen ser man bäst från bron vid hotellet.

Dag 5. Rovaniemi - Umeå
Frukost och avresa mot Umeå. Redan under morgonen kommer vi in i Sverige via Torneå-Haparanda. De två orterna har mer eller mindre vuxit samman och här finns världens mest nordliga IKEA-varuhus. Vi passerar Luleå och under eftermiddagen fortsätter vi till Björkarnas stad, Umeå. Här bor vi centralt på Clarion Hotel Uman. Middag på kvällen.

Dag 6. Umeå - Falun
Frukost. Vi lämnar Umeå och reser söderut utmed Norrlandskusten. Under förmiddagen passerar vi Örnsköldsvik och därefter gör vi ett fikastopp vid Högakustenbron. Bron invigdes 1997 och är Sveriges ”Golden Gate” med en längd på över 1 800 meter. Det blir tid för lunch i trakterna kring Hudiksvall. Under början av kvällen når vi Falun där vi bor på Clarion Hotel Bergmästaren. Middag på kvällen.

Dag 7. Falun - Hemorten
Frukost. Avresa mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.00.

Ingår: 5 övernattningar i dubbelrum · en övernattning i dubbelhytt · 6 frukostar · 5 middagar · ett smörgåsbord inklusive dryck · rundturer · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1.875:-
Resevaluta: Euro

29 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5

Till den här resan finns flera olika påstigningsplatser.

Tryck på symbolen intill avresedatumet för att se vilka möjligheter som finns på just den avgången.
ResmålDatumPrisPlats
Finland Polcirkeln 7d2015-06-15 Mån5975>8

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se

footer