Dag 1. Hemorten – Kiruna
Vi flyger till Kiruna. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi beger oss till centrum av Kiruna. Staden grundades år 1900 och har idag närmare 20 000 invånare. Kiruna är en utpräglad gruvstad och är beläget mellan de två bergen Luossavaara och Kiirunavaara. Under eftermiddagen möter vi en lokalguide och gör en rundtur. Vi besöker bland annat Kiruna kyrka. Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell Scandic Ferrum där vi bor fyra nätter. Middag på kvällen.

Dag 2. Ishotellet i Jukkasjärvi och Visningsgruvan i Kiruna
Efter frukost beger vi oss till Jukkasjärvi strax öster om Kiruna. Här finns det spektakulära Ishotellet som blivit världsberömt och som firade 25-års jubileum 2015. Det har bara öppet från januari till maj och byggs av is från Torne Älv. Vi får en guidad rundvisning och därefter bjuds vi på lunch. Under eftermiddagen återvänder vi till Kiruna och besöker Kirunagruvan som ligger sydväst om stadens centrum. Här finns en av världens största fyndigheter av järnmalm och stadens gruva är en toppmodern anläggning. Vi besöker LKABs visningsgruva och får lära oss om malmbrytningen av en lokalguide. Vi åker buss till visningsgruvan som ligger djupt in i berget. Här finns bland annat visningssalar och ett café. Tänk på att ta med varma kläder. Middag på kvällen.

Dag 3. Kiruna – Jokkmokks Marknad – Luleå
Efter en tidig frukost reser vi till Jokkmokk. Under tidig förmiddag når vi Jokkmokks vintermarknad. Den arrangeras traditionsenligt första helgen i februari och har så gjorts i över 400 år. Här finns hundratals utställare som bland annat visar upp och säljer hantverk, hemslöjd och konst. Här anordnas även hundspannsturer, renkapplöpningar med släde och skoterturer. Det finns även ett samemuseum, två fina kyrkor, en tennbutik m.m. Under eftermiddagen åker vi till Luleå och checkar in på Scandic Luleå. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt till snöslottet i Kemi
Efter en god frukost reser vi till den finska staden Kemi som ligger vid Kemi älvs utlopp där vi gör en stadsrundtur med lokalguide. Vi besöker också det spektakulära snöslottet och får även här en guidad rundtur. Efter en intressant vistelse i Finland beger vi oss tillbaka till svenska sidan och äter lunch på Kukkolaforsen Turist & Konferens. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Luleå – Hemorten
Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell och har sedan fri tid fram tills dess att vår buss kommer och hämtar oss för att köra oss till flygplatsen. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · 2 luncher · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 975:-
Speciellt: Avresan 31/1 går i omvänd ordning och inleds med två nätter i Luleå och avslutas med två nätter i Kiruna. Tänk på att ta med rejäla och varma vinterkläder. Flygtider varierar.

57 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se