tid

Avgångstider 08.30 Ulricehamn, 09.00 Borås, 10.00 Göteborg, 10.20 Kungälv, 10.50 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Oslo – Kirkenes
Vi reser med buss till Gardermoens flygplats, Oslo. Vi flyger med SAS och landar på Kirkenes flygplats under kvällen. Där möter en buss som tar oss till centrala Thon Hotel Kirkenes. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Hurtigruten inleds i Kirkenes
Vi gör en morgonutflykt till den norsk-ryska gränsen. Under vår rundtur ser vi bland annat byn Kirkenes samt gränsövergången mellan Norge och Ryssland i Storskog. På förmiddagen återvänder vi till Kirkenes. Efter avgång äter vi lunch ombord. Vår resa inleds genom Barents hav och den första hamnen är Vardö. Under eftermiddagen fortsätter vi längs Varangerhalvön till Båtsfjord och Berlevåg. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Nordkap, Hammerfest och Tromsö
I Honningsvåg går vi i land och fortsätter med buss till Nordkapsklippan. Sedan reser vi vidare förbi Honningsvåg över det karga fascinerande landskapet till Hammerfest innan vi vid lunchtid går ombord. Utflykten ingår i resans pris. Vi äter middag ombord. Vid midnatt lägger vi till i Tromsö. Här kan vi besöka Ishavskatedralen för en midnattskonsert som varar cirka 45 minuter. Extrautflykten kostar 550:- och måste förbokas senast en månad före avresan.

Dag 4. Vesterålen och Lofoten
På morgonen lägger vi till i Harstad. Under eftermiddagen blir det en timmes uppehåll i Stokmarknes. Här finns Hurtigrutemuseet och inträdet ingår i resans pris. Nära Trollfjorden har havsörnen sitt rike och här erbjuds örnsafari som en extra utflykt. Extrautflykten kostar 1 095:- och måste förbokas senast en månad före avresan. Middag på kvällen.

Dag 5. Helgelandskusten, polcirkeln, Sju systrarna
Tidig morgon passerar vi polcirkeln vid den 66:e breddgraden och vidare utmed Helgelandskusten. Efter en timmes uppehåll vid Sandnessjöen fortsätter vi söderut förbi de berömda vattenfallen Sju systrarna. Under eftermiddagen passerar vi Vegaöarna. Middag på kvällen.

Dag 6. Trondheim och Kristiansund
Vi angör Trondheim. En lokalguide tar oss med på en bussrundtur. Vi besöker bland annat Nidarosdomen. Inträdet till domkyrkan ingår i resans pris. Under kvällen lägger vi till i Molde. Middag på kvällen.

Dag 7. Bergen – Geilo
På morgonen gör båten ett kort stopp i Florö. Därefter fortsätter resan och vi korsar bland annat Sognefjorden. Efter lunch anländer vi till resans slutdestination Bergen. Vi reser med buss mot Geilo och Bardöla Höyfjellshotell. Middag på kvällen.

Dag 8. Geilo – Hemorten
Efter frukost startar resan mot Göteborg. Vi passerar Oslo och är åter i Göteborg cirka 19.00.

Hyttinformation

USPI : Ospecificerad insideshytt utan fönster (ingår i resans pris)
USPL : Ospecificerad utsideshytt med begränsad eller ingen utsikt, tillägg från 1 675:- per hytt.
USPO : Ospecificerad utsideshytt nedre däck, tillägg från 2 875:- per hytt.
USPB : Ospecificerad utsideshytt övre däck, tillägg från 8 475:- per hytt.
USPD: Ospecificerad utsideshytt med dubbelsäng, tillägg från 5 475:- per hytt. (Finns endast på avresorna 27/8 och 31/8).

OBS! Tilläggen för uppgradering av hytt varierar mellan fartyg och avresedatum. 

Fartygsinformation

30/5     M/S Nordnorge     
7/7       M/S Nordlys         
18/7     M/S Nordlys         
4/8       M/S Nordnorge     
22/8     M/S Finnmarken
27/8     M/S Kong Harald
31/8     M/S Nordkapp

Hurtigruten 9 dagar
På avresorna 27/8 och 31/8 har resan förlängts med en dag. Första dagen inleds 08.30 från Göteborg och vi reser till Oslo under förmiddagen. Vi får tid till att äta lunch på egen hand i centrum. Efter några timmars fri tid reser vi under sen eftermiddag till Gardermoen för en hotellövernattning nära flygplatsen. Övernattningen inkluderar gemensam middag på kvällen. Nästa morgon äter vi frukost och flyger sedan till Kirkenes. Under eftermiddagen genomförs utflykten till ryska gränsen. Under den tredje morgonen inleds vår kryssning med Hurtigruten.

Ingår: Flyg Oslo-Kirkenes · 2 övernattningar i dubbelrum · 5 övernattningar på Hurtigruten i dubbelhytt kategori USPI · 7 frukostar · 7 middagar · 6 luncher · utflykt Kirkenes · utflykt Nordkap · inträde till Hurtigrutsmuseet · stadsrundtur Trondheim med Nidarosdomen · reseledare
Tillägg: Enkelhytt och enkelrum hela resan från 6 575:-, extra utflykter, uppgradering till andra hyttkategorier (tilläggen varierar mellan de olika fartygen)
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: Det är möjligt att registrera ett betalkort ombord på Hurtigruten och betala alla kostnader på en nota. De som väljer att göra detta behöver endast en mindre summa kontanter.

46 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se