Dag 1. Hemorten – Kiruna – Svolvaer
Vi flyger till Kiruna, där vår reseledare tar oss till vår buss. På väg mot den norska gränsen följer vi Malmbanan och passerar bland annat Torneträsk och Abisko nationalpark. Under kvällen når vi det vackra Lofoten, och Svolvaer. Vi bor två nätter på Thon Hotel Lofoten. Middag på kvällen.

Dag 2. Heldagsutflykt Lofoten
Efter en god frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en fantastisk utflykt bland Lofotens öar. Vi får bland annat uppleva spetsiga bergstoppar, fiskebyar och vackra sandstränder. Här kretsar mycket kring den viktiga fiskeindustrin. Fiskarna använder ofta särskilda ställningar för att göra torrfisk av exempelvis torsk, kolja och långa. I början av kvällen återvänder vi till hotellet för en gemensam middag.

Dag 3. Svolvaer – Tromsö
Efter frukost lämnar vi Svolvaer och reser mot Tromsö. På vägen passerar vi bland annat Setermoen och Andselv. Under sen eftermiddag når vi Tromsö där vi övernattar på Radisson Blu Hotel Tromsö. Middag på kvällen.

Dag 4. Tromsö – Kvaenangsfjell
Efter frukost gör vi en guidad rundtur med lokalguide. I ”Nordens Paris” bor cirka 65 000 invånare. Tromsö är en stad med stora kontraster då sommarnätterna är ljusa medan solen aldrig går upp under vintern. Från Tromsö utgick flera nordpolsexpeditioner ledda av upptäcktsresande som Amundsen och Nansen. Vi gör även ett besök i Ishavskatedralen som är en av stadens främsta sevärdheter och som invigdes 1965. Under eftermiddagen lämnar vi Tromsö och reser österut till Kvaenangsfjell. Vi bor på en natt på Kvaenangsfjellet Gildetun. Middag på kvällen.

Dag 5. Kvaenangsfjell – Honningsvåg
Frukost och avresa mot Honningsvåg. Under sen eftermiddag når vi den lilla staden Honningsvåg. Staden ligger på europeiska kontinentens nordligaste ö och här har vi nått den 71:a breddgraden. Hit kommer varje år mer än 250 000 turister. Här övernattar vi på Scandic Honningsvåg eller Scandic Destination Nordkapp.

Efter middagen beger vi oss till Nordkapsklippan några mil norr om Honningsvåg. Här finns Nordkapshallen som ligger på 300 meters höjd över havet. Inträdesavgiften samt Nordkapscertifikat och en filmvisning ingår.  En spektakulär panoramafilm tar oss med på en resa genom Nordkaps fyra årstider. Vid klart väder är det vid midnatt lika ljust som på dagen. Midnattssolen och vyn över Ishavet på Europas nordligaste plats blir för många ett minne för livet.

Dag 6. Honningsvåg – Alta
Avresa mot Alta genom Finnmark. När vi når Alta har vi tid att inta lunch innan vi under eftermiddagen beger oss mot Alta Kraftverk. Här ser vi en film om kraftverkets historia och njuter av den storslagna utsikten över Alta Canyon. Vi checkar sedan in på Thon Hotel Alta där vi även äter middag på kvällen.

Dag 7. Alta – Oslo – Hemorten
Efter frukost besöker vi Hällristningsmuseet strax väster om Alta. Här finns de mest betydande klippmålningarna norr om Alperna. De ristades i stenen för cirka 5 000 år sedan och föreställer mer än 2 000 älgar, renar och andra djur. Vid lunchtid reser vi till flygplatsen utanför Alta. Vi flyger till Oslo och möter vår buss som tar oss till Göteborg. Resenärer från Stockholm och Köpenhamn flyger till sina respektive hemorter. Resenärer som reser med buss till Göteborg har möjlighet att bli avsläppta vid någon av våra ordinarie lastställen utmed E6:an. Vi beräknas nå Göteborg cirka 22.00. Bussen fortsätter sedan mot Landvetters Bilhotell, Landvetters flygplats, Bollebygd, Borås och Ulricehamn.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · alla utflykter · färjor · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 775 :-
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: På avgångarna 2/6 och 10/6 bor vi både dag 4 och 6 på Thon Hotel Alta. På avgången 10/6 kommer hemkomsten till Göteborg vara cirka 01.00. Det kan vara kallt vid Nordkapsklippan, tag med varma kläder.

161 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Nordkap

Hurtigruten

Hurtigruten norrsken

Polcirkeln

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se