tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Berlin som vi når strax efter 20.00. Vi tar in på Relexa Hotel som ligger centralt nära Potsdamer Platz.

Dag 2. Berlin – Prag
Efter frukost gör vi en mindre rundtur genom centrala Berlin. Vi fortsätter därefter söderut förbi Dresden och når Prag framåt eftermiddagen. I Prag bor vi centralt på Falkensteiner Maria Hotel. Vi äter gemensam middag på hotellet och efter maten finns det tid till en kvällspromenad genom Prags upplysta gränder och kullerstensgator.

Dag 3. Prag
Frukost. Vi samlas i receptionen för cirka tre timmars promenad i Prag med svensktalande lokalguide. Vi vandrar till fots genom gamla stan och ser bland annat de judiska kvarteren, gamla stadens torg och Karlsbron. Eftermiddagen tillbringas på egen hand för exempelvis shopping. I centrum finns bland annat skovaruhuset Bata, varuhuset Tesco och nybyggda shoppingcentret Palladium som har över 180 butiker.

Dag 4. Prag
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide. Vi åker med buss till Strahovklostret och härifrån vandrar vi genom borgområdet Hradčany, Sankt Veitskatedralen och kungliga slottet. Även idag sker största delen av rundturen till fots. Under dagen erbjuds även möjlighet att åka med på en båttur med lunchbuffé för cirka 295 CZK. Beställs hos reseledaren.

Dag 5. Prag – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vi stannar för ett ordentligt lunchuppehåll i Dresden. Staden brukar kallas ”Florens vid Elbe” och har en historisk stadskärna som återskapats efter att den ödelades i bombningarna 1945. Framåt sen eftermiddag når vi utkanten av Berlin och vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · rundturer · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 625:- · extra utflykter
Resevaluta: Tjeckiska koruna och euro

791 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Prag

Prag Dresden

Prag

Dresden Spreewald

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se