tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg, 09.20 Halmstad, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Potsdam
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Gedser tar vi färjan över till Rostock. Färjan tar strax under två timmar och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Väl i Rostock fortsätter vi mot Berlin. Strax utanför Berlin övernattar vi på NH Berlin Potsdam. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Potsdam – Prag
Efter frukost åker vi raka spåret mot Prag som vi når vid lunchtid. I Prag bor vi centralt nära julmarknaden på Falkensteiner Hotel Maria i närheten av Václavplatsen i Nya staden. Resten av dagen är fri för shopping och middag bland Prags stora utbud av affärer och restauranger. Vår reseledare tar med sig de som vill på en promenad till Gamla staden.

Dag 3. Prag
Frukost och sedan samlas vi i receptionen för en stadsrundtur med lokalguide. Hela rundturen tar cirka fyra timmar och är mestadels till fots. Vi vandrar i Prags historiska centrum som sedan 1992 finns med på Unescos världsarvslista och ser bland annat de judiska kvarteren, Karlsbron och Václavplatsen. Därefter är eftermiddagen fri.

Dag 4. Dresden – Potsdam
Frukost och avresa mot Dresden. Julmarknaden i Dresden är en av Tysklands äldsta och mycket välkänd. Vi gör ett ordentligt stopp i staden och det blir gott om tid för shopping, promenader och lunch. Framåt senare delen av eftermiddagen fortsätter vi mot Potsdam där vi checkar in på NH Berlin Potsdam. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 5. Potsdam – Hemorten
Frukost och därefter avresa mot Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vår båt avgår 13.00. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 21.45.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur Prag · reseledare
Tillägg: Enkelrum 995:-
Resevaluta: Tjeckiska koruna och euro

126 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Prag

Prag

Prag

Dresden Spreewald

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se