Dag 1. Hemorten – Albir
Vi flyger till Alicante som vi når sent på kvällen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss de cirka sex milen till Albir. Här bor vi på fyrstjärniga Albir Playa Hotel & Spa. Hotellet ligger centralt med cirka 900 meter till stranden. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Gemensam nyårsmiddag och nyårsfest ingår på nyårsafton.

Dag 2–14. Albir
Albir är en lugn kuststad belägen i regionen Alicante. Staden ligger mellan Benidorm och Altea och är en del av Alfaz del Pi. De centrala delarna av byn har ingen höjdskillnad man tar sig lätt runt till fots. Ett av Albirs mest populära promenadstråk och friluftsområden är vägen till fyren som ligger i det naturskyddade området Sierra Helada. Nedanför bergssluttningen finns naturliga stränder där båtar ofta lägger till. 

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Albir:

Utflykterna ingår i resans pris.

Heldagsutflykt Villajoyosa och Jijona

Vi besöker den vackra byn Villajoyosa är beläget vid kusten på norra Costa Blanca endast 20 km norr om Alicante. Denna charmiga och pittoreska stad har en central sandstrand som slutar vid en småbåts- och fiskehamn. Byn är bland annat känd för de färglada fiskarbostäderna i ljusa färger som ursprungligen användes för att hjälpa återvändande fiskare hitta hem! Villajoyosa har ett antal byggnader från dess historiska förflutna. Det finns romerska broar, en vacker gotisk kyrka vars vackra port ger en ingång till den gamla muromgärdade stadskärnan. Vakttornet från 1600-talet varnade för annalkande pirater. Vi gör en stadsrundtur men lokalguide och besöker ett chokoladmuseum. Senare under dagen fortsätter vi till Jijona där vi besöker en Turrontillverkare där vi får lära oss mer om Turron, en slags mandelnougat som är spanjorernas favorit julgodis.

Altea och Alfas del Pi

En lokalguide tar visar oss runt i Altea, en av de vackraste byarna på hela Costa Blanca. Den gamla delen ligger centralt på en kulle med kyrkan som högsta punkt. Altea har också en trevlig strandpromenad. Vi besöker även Bodega Enrique Mendoza som ligger på Alfas del Pi. Vi får en rundvisning och provar sex sorters vin.

Heldagsutflykt Guadalest och Las Fuentes del Algar

Heldagsutflykt med lokalguide till den lilla pittoreska bergsbyn Guadalest. Härifrån har man fantastisk utsikt över dalen och den turkosa dammen som förser de torra kustområdena med vatten. Staden Guadalest byggdes upp runt slottet San José och de boende här skyddades av slottets murar. Enda vägen in är via en smal tunnel uthuggen i berget. Här ligger även stadsmuseet Casa Orduña, byggt på 1600-talet som bostad för adelsfamiljen Orduña. Vi besöker både slottet innan vi åter sätter oss i bussen för att åka vidare till naturparken Las Fuentes del Algar som bland annat är berömt för sitt vattenfall.

Dag 15. Albir – Hemorten
Frukost och efter lunch reser vi till Alicantes flygplats för vidare flyg till vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 12 middagar · en lunch · nyårsmiddag inklusive dryck och nyårsfest · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 775:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På ankomstkvällen serveras ingen middag. Den serveras istället som en lunch dag 2.

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se