Dag 1. Hemorten – Albir
Vi flyger till Alicante som vi når sent på kvällen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss de cirka sex milen till Albir. Här bor vi på fyrstjärniga Albir Playa Hotel & Spa.  Hotellet ligger centralt med cirka 900 meter till stranden. Samtliga dagar serveras frukost och middag på vårt hotell. Gemensam nyårsmiddag och nyårsfest ingår på nyårsafton.

Dag 2-14. Albir
Albir är en lugn kuststad belägen i provinsen Alicante. Staden ligger mellan Benidorm och Altea och är en del av kommunen Alfaz del Pi. De centrala delarna av byn har ingen höjdskillnad, så man tar sig lätt runt till fots. Ett av Albirs mest populära promenadstråk är vägen till fyren som ligger i det naturskyddade området Sierra Helada. Nedanför bergssluttningen finns naturliga stränder där båtar ofta lägger till.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Albir:

Utflykterna ingår i resans pris.

Heldagsutflykt Villajoyosa och Jijona

Vi besöker den vackra byn Villajoyosa som är belägen vid kusten på norra Costa Blanca, endast 20 km norr om Alicante. Denna charmiga och pittoreska ort har en central sandstrand som slutar vid en småbåts- och fiskehamn. Villajoyosa är känd för sin chokladtillverkning och för sina färgglada fiskarbostäder vars starka färger ursprungligen skulle hjälpa återvändande fiskare att hitta hem! I den muromgärdade gamla stadskärnan finns flera historiska byggnader, bland annat den berömda gotiska kyrkan med sitt vackra barockaltare. Vi gör en stadsrundtur med lokalguide och besöker ett chokladmuseum. Senare under dagen fortsätter vi till Jijona, turronens hemstad. Där besöker vi en Turrontillverkare och får lära oss mer om Turron, en slags mandelnougat som är spanjorernas favoritjulgodis.

Altea och Alfazs del Pi

En lokalguide visar oss runt i Altea, en av de vackraste byarna på hela Costa Blanca. Den gamla delen ligger centralt på en kulle med kyrkan som högsta punkt. Altea har också en trevlig strandpromenad. Vi besöker även vingårdenEnrique Mendoza som ligger i Alfazs del Pi. Här får vi en rundvisning och provar sex sorters vin.

Heldagsutflykt Guadalest och Las Fuentes del Algar

Heldagsutflykt med lokalguide till den lilla pittoreska bergsbyn Guadalest. Härifrån har man fantastisk utsikt över dalen och den turkosa dammen som förser de torra kustområdena med vatten. Staden Guadalest byggdes upp runt slottet San José och de boende här skyddades av slottets murar. Enda vägen in är via en smal tunnel uthuggen i berget. Här ligger även stadsmuseet Casa Orduña, byggt på 1600-talet som bostad för adelsfamiljen Orduña. Vi besöker både slottet och museet innan vi åter sätter oss i bussen för att åka vidare till naturparken Las Fuentes del Algar som bland annat är berömd för sina vattenfall.

Dag 15. Albir – Hemorten
Frukost. Efter lunch reser vi till Alicantes flygplats för vidare flyg till vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 12 middagar · två luncher (varav en jullunch 25/12) · nyårsmiddag inklusive dryck och nyårsfest · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 795:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På ankomstkvällen serveras ingen middag. Den serveras istället som lunch dag 2.

Andra liknande resor:

Costa Blanca

Costa del Azahar

Costa Cálida

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se