Dag 1. Hemorten – Bukarest
Vi flyger med mellanlandning till Bukarest på morgonen. Vi beger oss till centrala Bukarest och får tid för lunch på egen hand. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. På 1400-talet var staden ett säte för furstar från regionen Transsylvanien. På 1800-talet kallades Bukarest för ”Lilla Paris” och blev en populär turistort. Vi ser den karakteristiska blandningen av boulevarder i parisisk stil och höghus i betong. Efter rundturen åker vi till hotell Novotel Bucharest City Centre. Middag på kvällen.

Dag 2. Bukarest – Sibiu
Efter en god frukost får vi några timmars fri tid i Bukarest. Under dagen reser vi till Sibiu, en av Transsylvaniens största städer. I Sibiu var tyskar i majoritet till slutet av 1930-talet. Det tyska namnet för den bergsomgivna staden, Hermannstadt, ses alltjämt. Vi checkar in för två nätter på Golden Tulip Ana Tower Sibiu. Middag på kvällen.

Dag 3. Sibiu
Efter en god frukost gör vi en stadspromenad i Sibiu tillsammans med vår lokalguide. Staden har ett välbevarat medeltida centrum med många vackra kyrkor och var 2007 Europas kulturhuvudstad. På eftermiddagen finns möjlighet att strosa runt på egen hand. På kvällen beger vi oss till landsbygden för vår gemensamma middag. Här smakar vi lokalt producerade råvaror.

Dag 4. Sibiu – Cluj-Napoca
Efter frukost åker vi till Alba Iulia, som under romartiden hette Apulum. Vi besöker fästningen Vauban i stadens övre del tillsammans med en lokalguide. Drygt tio mil ytterligare norrut finner vi Cluj-Napoca, Transsylvaniens största stad som låg i Ungern innan den 1920 blev del av Rumänien. Under den rumänska revolutionen 1989 var staden en viktig plats för oppositionen. Vi checkar in på Hotel Golden Tulip Ana Dome. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Cluj-Napoca – Poiana Braşov
Dagen inleds med frukost innan bussen tar oss mot Târgu Mureş. Under Ceauşescus styre var staden öppen enbart för rumäner. Vi fortsätter till den medeltida staden Sighişoara som finns med på Unescos världsarvslista. Här föddes Vlad Ţepeş som stått som förlaga till författaren Bram Stokers berömda vampyrgreve Dracula. Nästa anhalt blir Braşov i centrala Rumänien, nedanför berget Tâmpa. Vi bor två nätter på utmärkta resorthotellet Ana Hotels Sport Poiana Brasov som ligger i Poiana Braşov cirka 15 kilometer söder om Braşov. Middag på kvällen.

Dag 6. Heldagsutflykt Braşov
Efter frukost är det dags att utforska Braşov med Svarta kyrkan, stadens hjärta. Kyrkan byggdes på 1300-talet och hyser en unik mattsamling. Vår lokalguide berättar om Rumäniens första skola i S:t Nicholas-kyrkan från 1500-talet. I Prejmer ser vi den befästa kyrkan, byggd av en tysk riddarorden. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. På kvällen besöker vi en lokal restaurang för en gemensam middag med folkmusik.

Dag 7. Poiana Braşov – Bukarest
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser till huvudstaden Bukarest. Under färden besöker vi det så kallade Draculaslottet Bran samt Peleşslottet, uppfört 1873. Sen eftermiddag når vi Bukarest och checkar återigen in på Novotel Bucharest City Centre.  Kvällens gemensamma middag har folkloristiskt tema och intas på en restaurang i gamla stan.

Dag 8. Bukarest – Hemorten
Den som önskar utforska Bukarest på egen hand har möjlighet till det efter frukost. Reseledaren tipsar gärna om utflykter. På eftermiddagen väntar transfer ut till flygplatsen för hemresa. Vi når hemorten sent på kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 875:-
Resevaluta: Rumänska lei
Speciellt: För resenärer med direktflyg från Stockholm uteblir stadsrundturen på ankomstdagen (gäller avresan 26/8) och även tidigare avgång på hemresedagen. På avresan 27/5 genomförs stadsrundturen i Bukarest under morgonen och förmiddagen dag 2.

Andra liknande resor:

Transsylvanien

Sjuländerskryssning

Budapest och Balkan

Donaus pärlor

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se