Dag 1. Hemorten – Quito
Vi flyger med mellanlandning till Quito under morgonen. Vi anländer till Ecuadors huvudstad Quito under eftermiddagen och checkar in på Hotel Fuente de Piedra II där vi bor två nätter.

Dag 2. Quito
Efter frukost på vårt hotell upptäcker vi den vackra staden som är belägen på 2 850 meters höjd över havet, omgiven av Anderna. Under en stadsrundtur med lokalguide besöker vi den gamla delen av Quito med kullerstensgator och många byggnader i kolonialstil. Vi besöker bland annat Frihetstorget, San Franciscotorget och Presidentpalatset. Därefter tar vi linbanan upp till cirka 4 000 meters höjd över havet med en fantastisk utsikt över staden (vid dåligt väder kan turen bli inställd). Efter linbaneturen återvänder vi till hotellet. Resten av eftermiddagen fri.

Dag 3. Quito – Otavalo
Frukost på hotellet. Därefter beger vi oss norrut. Vårt första stopp blir ”Mitad del mundo”, ett monument över ekvatorlinjen som passerar här. Här kan vi hoppa mellan det södra och norra halvklotet som vi vill. Resan fortsätter sedan genom ett vackert landskap i Anderna tills vi når den charmiga staden Otavalo cirka tio mil norr om Quito. Vi tar in på Hotel El Indio Inn och kan sedan strosa omkring i staden som är berömd för sin indianmarknad. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Otavalo
Tidig morgon gör vi ett frivilligt besök på djurmarknaden som startar redan 05.00. Därefter går vi tillbaka till hotellet och äter frukost. Vi har sedan hela dagen på oss att titta på denna jättelika marknad där man säljer allt mellan himmel och jord. Här finns bland annat färgglada bonader, ponchos, scarfar och äkta Panamahattar. Trots namnet härstammar hatten inte från Panama utan från en by i Ecuador.

Dag 5. Otavalo – Quito – Puerto Ayora
Efter en tidig frukost lämnar vi Otavalo och åker till Quitos flygplats. Innan vi reser till Galápagos genomgår vi en kontroll för att se att inga frukter, grönsaker, växter eller djur finns i bagaget. En lokal flygskatt på 30 USD betalas kontant före avresan. Vi flyger sedan inrikes till Galápagosöarna. Vid ankomsten betalas en obligatorisk nationalparksskatt på 100 USD per person kontant. Vi fortsätter till ön Santa Cruz och Hotel Ninfa i Puerto Ayora där vi bor tre nätter. Efter incheckningen gör vi en frivillig vandring till Tortugabukten som ligger cirka tre kilometer från vårt hotell. Vi följer en vandringsled omgiven av kaktusar och exotiska träd och när vi når Tortugabukten möts vi av en spektakulär vit sandstrand. Det är en fin plats för avkoppling och här infinner sig verkligen känslan av att vara nära djuren och naturen.

Dag 6. Utflykt till ön Floreana
Efter frukost gör vi en båtutflykt till ön Floreana som förmodligen är den mest färgstarka och omtalade av Galápagos öar. Båtresan tar två timmar. Under dagen besöker vi bland annat sköldpaddscentret som ligger mitt på ön. Efter en gemensam lunch kommer vi att få chansen att snorkla, kanske tillsammans med några sjölejon. Från vår båt spanar vi sedan efter flera speciella fågelarter, som exempelvis blåfotad sula och fregattfågel. På eftermiddagen återvänder vi till Puerto Ayora och vårt hotell.

Dag 7. Utflykt Santa Cruz
Efter frukost går vi ombord på en liten båt som tar oss med på en båtutflykt som följer öns kustlinje. Under denna intressanta heldagstur besöker vi flera platser i bukten vid Puerto Ayora. Vi ser marina leguaner, sjölejon och blåfotad sula. Vi får också möjlighet att snorkla, och med lite tur får vi sällskap av havssköldpaddor.

Dag 8. Puerto Ayora – Isabela
Efter frukost är förmiddagen fri för egna aktiviteter. Efter lunch tar vi oss med snabbåt till Isabela, den största och vackraste ön i arkipelagen. Båtresan tar cirka två till tre timmar. Väl framme beger vi oss till vårt Hotel La Laguna i charmiga Puerto Villamil.

Dag 9. Utflykt Sierra Negra
Efter frukost gör vi en halvdagsutflykt till en av världens största vulkankratrar, Sierra Negra. Vi kommer att vandra längs kratern, ett bra sätt att färdas i denna vackra och annorlunda miljö. Vi besöker även vulkanen Chico med sitt fascinerande landskap. Under dagen äter vi en gemensam lätt lunch. På eftermiddagen återvänder vi till Puerto Villamil.

Dag 10. Utflykt Tintoreras
Efter frukost är det dags att besöka Tintoreras, en liten lavaö där havsleguanerna lägger sina ägg under parningstiden. Med lite tur får vi se vitfenad revhaj vila i en lavakanal. Vi snorklar och simmar i närheten av ön.

Dag 11. Isabela – Guayaquil
Efter en tidig frukost åker vi med en snabbåt tillbaka till Santa Cruz. Sedan transfer vidare till flygplatsen på Baltra för flyg till Guayaquil. Vi bor sista natten på centrala Hotel Cityplaza

Dag 12. Guayaquil – Hemresa
Frukost och utcheckning. Förmiddagen är fri för egna upptäcktsfärder i Guayaquil. Under eftermiddagen samlas vi för att åka till flygplatsen och ta flyget tillbaka till Europa.

Dag 13. Hemkomst
Efter en mellanlandning når vi hemorten under eftermiddagen.

Vi reser i en liten grupp på max 15 personer. Eftersom flera utflykter inkluderar promenader och vandringar förutsätter vi att alla resenärer tar med ett par kängor eller grova skor.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 2 luncher · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 975:- · nationalparksskatt Galápagos 100 USD · flygskatt inrikesflyg 30 USD · dricks till lokala guider och chaufförer
Resevaluta: Amerikanska dollar
Speciellt: De resenärer som bokar enkelrum bor dag 8-11 på Hotel San Vincente tillsammans med vår reseledare. Hotellet ligger på gångavstånd från La Laguna och har något lägre standard. På avresa 1/4 utgår djurmarknaden i Otavalo dag 4 och den vanliga marknaden är mindre än på övriga avgångar, därför besöker vi även vattenfallet Peguche och en vulkansjö. På avresan 23/5 bor vi dag 10-11 på Hotel Ninfa.

54 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Costa Rica

Panama Costa Rica

Peru

Mexiko

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se