Dag 1. Hemorten – Buenos Aires
Vi flyger med mellanlandning till Buenos Aires under kvällen och natten.

Dag 2. Buenos Aires
Vi anländer till Argentinas huvudstad under morgonen och möts där av vår buss som tar oss till centrum. Vi gör en stadspromenad under förmiddagen och äter sedan gemensam lunch innan vi checkar in på det centrala Hotel Nogaro. Under sen eftermiddag återsamlas vi för en rundtur med buss då vi bland annat besöker presidentpalatset Casa Rosada och den världsberömda Avenida 9 de Julio. Under kvällen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 3. Heldagsutflykt Pampas med Fiesta Gaucha
Efter frukost lämnar vi storstadsmyllret och vår buss tar oss genom Buenos Aires norra förorter mot den bördiga jordbruksslätten Pampas. Efter cirka två timmars färd når vi en estancia, en stor argentinsk ranch där vi bjuds på en Fiesta Gaucha. Gauchos är de stolta cowboyer som arbetar som boskapsskötare på slätternas stora gårdar. Alla estancias har sina egna varianter av fiestan men grundar sig i en uppvisning av folkliga traditioner. Till lunch serveras en typisk argentinsk parrilla, eftersom vi befinner oss på Pampas är det i första hand grillat kött som gäller. Den som vill bekanta sig närmre med området kan göra det antingen till fots eller på hästryggen. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet i Buenos Aires.

Dag 4. Buenos Aires
Frukost på vårt hotell och sedan har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. Buenos Aires är stort och har nästan 13 miljoner invånare i storstadsområdet. Staden har 48 barrios, stadsdistrikt, alla med olika karaktär så här finns mycket att uppleva. Trendigast är avslappnade Palermo med designbutiker, kaféer och barer. Medan La Boca är en riktig turistmagnet som framförallt är känt för sina färgglada hus. På kvällen kan vår reseledare erbjuda en middag på en tangorestaurang eller en tangoshow. Anmälan och betalning sker under resans gång.

Dag 5. Buenos Aires – Mendoza
Vi lämnar Buenos Aires och flyger inrikes till Mendoza i östra Argentina. Väl där blir det en kort transfertur in till staden där skall vi bo på Hotel Crillon de kommande tre nätterna. Mendoza är vackert beläget i Anderna och här odlas landets bästa vindruvor. Många vingårdar i dessa trakter har fått ett gott internationellt rykte exempelvis Flichman, San Felipe, Chandon. Det argentinska vinet håller en hög kvalitet och blir en självklar del av vår vistelse här.

Dag 6. Vingårdstur Mendoza
Frukost på vårt hotell innan vi beger oss på en utflykt till några av de vingårdar som är belägna strax utanför staden. Här visas den ädla konsten att tillverka vin, men vi får även chans att smaka och kanske köpa med oss något spännande vin hem. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till Mendoza och vårt hotell.

Dag 7. Stadsrundtur Mendoza
Frukost på vårt hotell. Idag kommer vi att besöka några av Mendozas största attraktioner under vår stadsrundtur. Vi besöker bland annat den historiska Alameda och den berömda General San Martin Park, som anses vara ett av de viktigaste grönområden i Argentina. Vi tar oss även upp till ”Cerro de la Gloria”, den högsta punkten i Mendoza, för att njuta av den underbara utsikten över staden och den omgivande vinregionen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 8. Mendoza – Santiago de Chile
Frukost och utcheckning från vårt hotell. Med packade väskor beger vi oss på en utflykt som har sitt slut på vårt nästa hotell i Chile. Detta är en heldagstur i de spektakulära Anderna där man på nära håll kan se det mäktiga Aconcagua, berget vars topp når 6 962 meter över havet och gör det till det högsta berget i Amerikas. Vi kommer att passera genom storslagna landskap på hög höjd vilket ger utflykten fantastiska utsikter. Vi passerar även Puente del Inca med en fascinerande geologisk formation och varma källor. Resan fortsätter sedan med buss ytterligare tills vi når Chiles huvudstad Santiago de Chile där bussen tar oss direkt till Hotel Providencia där vi kommer bo i tre nätter.

Dag 9. Santiago de Chile – Valparaiso – Viña del Mar
Frukost på hotellet. Vi gör en utflykt till den berömda hamnstaden Valparaiso som en gång var ett av Sydamerikas nav och idag är Chiles största hamn. Vi har nu korsat en kontinent och tagit oss från Atlanten till Stilla Havets kust. Valparaisos gamla hus och gator som har hissar mellan stadsdelarna står i klar kontrast till sin granne, Viña del Mar dit utflykten fortsätter. Viña som den kallas i folkmun lockar till sig turister från när och fjärran genom sina stränder, kasinon och moderna arkitektur. I slutet av dagen återvänder vi till Santiago och vårt hotell.

Dag 10. Vingårdstur Santiago de Chile
Frukost på hotellet. Idag beger vi oss ut på en panoramatur i Sanatiago de Chile. Vi upplever denna relativt moderna stad och besöker Chiles kanske mest välkända vingård Concha y Toro. Här har vi återigen chans att smaka och dofta på fina viner i detta vackra naturlandskap. Vi återvänder till vårt hotell på kvällen.

Dag 11. Santiago de Chile – Buenos Aires
Frukost på hotellet. Vi har tid att spendera några timmar på egen hand i Santiago innan det är dags att bege sig till flygplatsen för flyg till Buenos Aires där vår buss tar oss tillbaka till Hotel Nogaro där vi spenderade våra första nätter.

Dag 12. Buenos Aires – Hemorten
Frukost och utcheckning, sedan har vi tid att spendera på egen hand innan vi under eftermiddagen samlas för att bege oss till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Europa.

Dag 13. Hemorten
Efter en mellanlandning når vi vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2.995:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Argentinska peso och chilenska peso

Andra liknande resor:

Brasilien

Peru

Ecuador & Galápagos

Costa Rica

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se