Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Buenos Aires
Vi flyger med mellanlandning till Buenos Aires under kvällen och natten.

Dag 2. Buenos Aires
Vi anländer till Argentinas huvudstad under morgonen och möts där av vår buss som tar oss till centrum. Vi gör en stadspromenad under förmiddagen och äter sedan gemensam lunch innan vi checkar in på centrala Hotel Nogaro. Under sen eftermiddag återsamlas vi för en rundtur med buss då vi bland annat besöker presidentpalatset Casa Rosada och den världsberömda Avenida 9 de Julio. Under kvällen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 3. Heldagsutflykt Pampas med Fiesta Gaucha
Efter frukost lämnar vi storstadsmyllret och vår buss tar oss genom Buenos Aires norra förorter mot den bördiga jordbruksslätten Pampas. Efter cirka två timmars färd når vi en estancia, en stor argentinsk ranch där vi bjuds på en Fiesta Gaucha. Gauchos är de stolta cowboyer som arbetar som boskapsskötare på slätternas stora gårdar. Alla estancias har sina egna varianter av fiestan, men den grundar sig i en uppvisning av folkliga traditioner. Till lunch serveras en typisk argentinsk parrilla. Eftersom vi befinner oss på Pampas är det i första hand grillat kött som gäller. Den som vill bekanta sig närmare med området kan göra det antingen till fots eller på hästryggen. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet i Buenos Aires.

Dag 4. Buenos Aires
Frukost på vårt hotell och sedan har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. Buenos Aires är stort och har nästan 13 miljoner invånare i storstadsområdet. Staden har 48 barrios, stadsdistrikt, som alla har olika karaktär, så här finns mycket att uppleva. Trendigast är avslappnade Palermo med designbutiker, kaféer och barer, medan La Boca är en riktig turistmagnet som framför allt är känt för sina färgglada hus. På kvällen kan vår reseledare erbjuda en middag på en tangorestaurang eller en tangoshow. Anmälan och betalning sker under resans gång.

Dag 5. Buenos Aires – Mendoza
Vi lämnar Buenos Aires och flyger inrikes till Mendoza i östra Argentina. Väl där blir det en kort transfertur in till staden där vi ska bo på Hotel Crillon de kommande tre nätterna. Mendoza är vackert beläget i Anderna och här odlas landets bästa vindruvor. Många vingårdar i dessa trakter har fått ett gott internationellt rykte, exempelvis Flichman, San Felipe och Chandon. Det argentinska vinet håller en hög kvalitet och blir en självklar del av vår vistelse här.

Dag 6. Vingårdstur Mendoza
Frukost på vårt hotell innan vi ger oss ut på en utflykt till några av de vingårdar som är belägna strax utanför staden. Här visas den ädla konsten att tillverka vin, men vi får även chans att smaka och kanske köpa med oss något spännande vin hem. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till Mendoza och vårt hotell. 

Dag 7. Stadsrundtur Mendoza
Frukost på vårt hotell. Idag ser vi några av Mendozas största attraktioner under vår stadsrundtur. Vi besöker bland annat det historiska kvarteret Alameda och stadens gröna lunga, den berömda parken General San Martín. Vi tar oss även upp till ”Cerro de la Gloria”, Mendozas högsta punkt, för att njuta av den underbara utsikten över staden och den omgivande vinregionen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 8. Mendoza – Santiago de Chile
Frukost och utcheckning från vårt hotell. Nu väntar en dag med storslagna naturupplevelser och fantastiska vyer. På väg mot Chiles huvudstad reser vi genom de spektakulära Anderna och ser på nära håll det mäktiga Aconcagua, Amerikas högsta berg vars topp når 6 962 meter över havet. Vi passerar även Puente del Inca med en fascinerande geologisk formation och varma källor. Resan fortsätter till Santiago de Chile och Hotel Providencia där vi ska bo i tre nätter.

Dag 9. Santiago de Chile – Valparaiso – Viña del Mar
Frukost på hotellet. Vi gör en utflykt till den berömda hamnstaden Valparaiso som en gång var ett av Sydamerikas nav och idag är Chiles största hamn. Vi har nu korsat en kontinent och tagit oss från Atlanten till Stilla Havets kust. Valparaisos gamla hus och gator som har hissar mellan stadsdelarna står i klar kontrast till sin granne Viña del Mar, dit utflykten fortsätter. Viña som den kallas i folkmun lockar till sig turister från när och fjärran tack vare sina stränder, kasinon och moderna arkitektur. Under sen eftermiddag återvänder vi till Santiago och vårt hotell.

Dag 10. Santiago de Chile och vingårdsbesök
Frukost på hotellet. Idag ger vi oss ut på en panoramatur i Santiago de Chile. Vi upplever denna relativt moderna stad och besöker även Chiles kanske mest välkända vingård Concha y Toro. Här har vi återigen chans att smaka och dofta på fina viner i ett vackert naturlandskap. Vi återvänder till vårt hotell på kvällen.

Dag 11. Santiago de Chile – Buenos Aires
Frukost på hotellet. Vi har några timmar till eget förfogande i Santiago innan det är dags att bege sig till flygplatsen för flyg till Buenos Aires. Där tar vår buss oss tillbaka till Hotel Nogaro där vi tillbringade våra första nätter.

Dag 12. Buenos Aires – Hemorten
Frukost och utcheckning. Förmiddagen är fri för egna upptäcktsfärder i Buenos Aires. Under eftermiddagen samlas vi för att åka till flygplatsen och ta flyget tillbaka till Europa.

Dag 13. Hemorten
Efter en mellanlandning når vi vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · en lunch · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 995:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Argentinska peso och chilenska peso
Andra liknande resor:

Argentina Brasilien

Brasilien

Peru

Ecuador & Galápagos

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se