Dag 1. Hemorten – Buenos Aires
Vi flyger med mellanlandning till Buenos Aires under kvällen och natten.

Dag 2. Ankomst Buenos Aires
Vi anländer till Argentinas huvudstad tidigt på morgonen. Där möts vi av vår buss som tar oss till centrum. Vi gör en promenad under förmiddagen som avslutas med en gemensam lunch. Under början av eftermiddagen checkar vi in på det centrala Hotel Nogaro. Under sen eftermiddag återsamlas vi för en rundtur med buss då vi bland annat besöker presidentpalatset Casa Rosada och den världsberömda Avenida 9 de Julio. Under kvällen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 3. Heldagsutflykt Pampas med Fiesta Gaucha
Efter en god frukost lämnar vi storstadsmyllret och åker buss genom Buenos Aires norra förorter mot den bördiga jordbruksslätten Pampas. Efter cirka två timmars färd når vi en estancia, en stor argentinsk ranch där vi blir bjudna på en Fiesta Gaucha. Gauchos är de stolta cowboyer som arbetar som boskapsskötare på slätternas stora gårdar. Alla estancias har sina egna varianter av fiestan som består av en uppvisning av folkliga traditioner. Till lunch serveras en typisk argentinsk parrilla. Eftersom vi befinner oss på Pampas är det i första hand grillat kött som gäller! Den som vill bekanta sig lite med området kan göra det till fots eller på hästryggen. Utan att vara fullt medveten om det, letar man nog lite efter Evert Taubes Carmencita. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet i Buenos Aires.

Dag 4. Buenos Aires
Frukost på vårt hotell och hela dagen fri för egna aktiviteter. Buenos Aires är stort, med nästan 13 miljoner invånare i storstadsområdet. Staden har 48 barrios, stadsdistrikt som alla har sin egen karaktär. Trendigast är avslappnade Palermo med designbutiker, kaféer och barer. La Boca är en riktig turistmagnet och framför allt känt för sina färgglada hus. På kvällen kan vår reseledare erbjuda en middag på en tangorestaurang eller en tangoshow. Anmälan och betalning sker under resans gång.

Dag 5. Buenos Aires – Foz do Iguaçu
Vi lämnar Buenos Aires och flyger inrikes till Iguazú i nordöstra Argentina. Vi reser sedan ett fåtal mil och korsar gränsen till Brasilien. Efter gränskontroller når vi Foz do Iguaçu och vårt hotell Viale Cataratas Hotel där vi bor tre nätter.

Dag 6. Utflykt Iguaçufallen från brasilianska sidan
Efter frukost åker vi buss till de världsberömda Iguaçufallen. De består av cirka 160 vattenfall och det högsta har en fallhöjd på 80 meter. Vi vandrar längs gångbroar och stannar på fina utsiktsplatser. Vi kommer så nära fallen att den höga luftfuktigheten gör att det rekommenderas att vara klädd i regnkläder. På eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell.

Dag 7. Utflykt Iguazúfallen från argentinska sidan
Efter frukost reser vi över gränsen till vattenfallen på den argentinska sidan. Väl framme har vi gott om tid att vandra omkring och fotografera fallen. Vi tar oss sedan till Garganta del Diablo, ”Djävulens gap”, som är den mest imponerande delen av fallen. Vi fortsätter på stigar och broar på den långa och storslagna promenaden runt fallen. Vi kan komma väldigt nära fallen och får en vacker utsikt över ön San Martin och den brasilianska delen av fallen.

Dag 8. Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
Frukost på hotellet. Under dagen flyger vi vidare till Rio de Janeiro. Längs resvägen till vårt hotell skymtar vi från bussen flera av stadens landmärken. Vi checkar in på utmärkta Hotel South American Copacabana som ligger nära Copacabana och Ipanema. Efter en stunds vila samlas vi för en gemensam promenad i kvarteren runt hotellet.

Dag 9. Halvdagutflykt Corcovado med Kristusstatyn
Efter frukost beger vi oss till järnvägsstationen vid foten av berget Corcovado. Vi gör sedan en cirka 25 minuter lång tågfärd upp till stationen på toppen av berget. Hissar och rulltrappor tar oss vidare till den 38 meter höga Kristusstatyn som står på 710 meters höjd över havet. Vi njuter av landskapet och får tid på egen hand innan vi återvänder med tåget nedför berget. Turen fortsätter med utsikt över den största av Brasiliens kåkstäder, favelas, som ligger granne med lyxvillor och en golfbana. Vi åker tillbaka till vårt hotell längs stränderna i São Conrado, Leblon, Ipanema och Copacabana.

Dag 10. Stadsrundtur Rio de Janeiro
Efter frukost reser vi längs stränderna till de norra delarna av Rio med ett stopp vid ”Sambódromo”, sambastadion som är specialbyggd för att hysa sambaskolornas årliga parad under karnevalen. Turen fortsätter mot Rios historiska centrum. Vi kör på de smala gatorna, förbi katedralen Metropolitana mot huvudgatan Rio Branco. På väg mot Sockertoppen passerar vi bland annat Flamengoparken, bohemdistriktet Lapa och stränderna Flamengo och Botafogo. Vi når sedan Praia Vermelha, stationen för linbanan till Sockertoppen, som tar oss upp till hela 396 meters höjd över havet. På toppen får vi tid att njuta av utsikten innan vi åker ner med linbanan och återvänder till vårt hotell. På kvällen kan vår reseledare erbjuda en middag på en restaurang vars specialitet är olika kötträtter. Anmälan och betalning sker under resans gång.

Dag 11. Rio de Janeiro med sol och bad
Efter frukost tillbringar vi dagen på egen hand, till exempel med sol och bad på Copacabana, den längsta och mest berömda av Rios alla stränder. Här samlas turister för att sola, bada, spela strandfotboll och umgås.

Dag 12. Rio de Janeiro – Hemresa
Frukost på hotellet. Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell. Vi har sedan fri tid under dagen innan vi under sen eftermiddag samlas för att bege oss till flygplatsen. Vårt flyg till Europa avgår sent på kvällen.

Dag 13. Hemkomst
Efter en mellanlandning når vi vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · en lunch · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 4 575:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Argentinska peso och Brasiliansk real

Andra liknande resor:

Brasilien

Peru

Ecuador & Galápagos

Panama Costa Rica

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se