Dag 1. Hemorten – Calvi
Vi flyger under förmiddagen med en mellanlandning till Korsika. Vår buss tar oss till Calvi och vårt hotell t Hotel Revellata där vi ska bo samtliga sju nätter på resan. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag som serveras på en närliggande restaurang.

Dag 2. Calvi
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i hamnstaden Calvi, en av öns populäraste turistorter. Enligt korsikanerna var det här som Christofer Columbus föddes trots att historieböckerna säger annorlunda. I Calvi finns mysiga små gränder med butiker och kaféer och längs den långa hamnpromenaden ligger restaurangerna och barerna tätt. Efter vår rundtur har vi dagen fri för att på egen hand utforska denna charmiga stad. Ett tips är att besöka citadellet som är beläget ovanför staden för att beskåda den magnifika utsikten.

Dag 3. Heldagsutflykt Cap Corse
  Efter frukost möter vi vår lokalguide som idag tar oss med på en heldagsutflykt till Cap Corse, landtungan på öns norra del som karakteriseras av karg natur och svarta stränder. Vi reser från Calvi nordväst genom den dramatiska Agriatesöknen med sina vikar och klyftor som endast kan nås med båt. Vi färdas genom områden med den typiska buskvegetationen maquis och anländer så småningom till den lilla staden Saint-Florent. Där besöker vi hamnen och får njuta av den vackra utsikten över bukten. Sedan åker vi vidare längs västkusten mot byn Nonza som är högt belägen uppe på en klippa. Här får vi möjlighet att promenera upp till tornet som byggdes på 1700-talet och vi gör även ett besök i kyrkan tillägnad Sainte Julie, Korsikas skyddshelgon. Under dagen gör vi ett stopp i vindistriktet Patrimonio där vi äter en gemensam lunch och genomför en vinprovning. Framåt sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell i Calvi.

Dag 4. Calvi
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter. Gemensam middag på kvällen på en närliggande restaurang.

Dag 5. Heldagsutflykt L’Île-Rousse och Corte
Efter frukost träffar vi vår lokalguide som tar oss med på en heldagsutflykt till L’Île-Rousse och Corte. Vi reser nordväst längs med kusten till den lilla semesterbyn L’Île-Rousse med sina vita stränder och avslappnade atmosfär. Vi lämnar sedan kusten och åker vidare sydost mot inlandet. Vi anländer till den före detta huvudstaden Corte som omges av några av de högsta bergen på Korsika. Idag är Corte känt för sitt universitet och sitt citadell. Lunch ingår under dagen.  

Dag 6. Calvi
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter. Gemensam middag på kvällen på en närliggande restaurang.

Dag 7. Heldagsutflykt Balagneområdet – de gamla byarna
Efter frukost tar vår lokalguide med oss på en heldagsutflykt till de gamla byarna i Balagneområdet och vi får lära oss mer om Korsikas historia. Byarna som vi besöker är bland annat Belgodère med sina vackra kyrkor, pittoreska Speloncato samt Sant’Antonino som är den äldsta av byarna och känd som en av Frankrikes vackraste byar. Sista stoppet gör vi i Pigna där vi får möjlighet att besöka hantverksbutiker. Lunch ingår under dagen.

Dag 8. Calvi – Hemorten
Frukost och därefter har vi ledig förmiddag fram till mitt på dagen då vår buss hämtar oss för att köra oss till flygplatsen. Vi reser med en mellanlandning och beräknas nå vår hemort under sen kväll.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 middagar · 3 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 675:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vandring Elba

Italienska rivieran

Alassio

Franska rivieran

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se