Dag 1. Hemorten – Palau
Vi flyger på morgonen med mellanlandning till Olbia. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till Palau och Hotel Palau där vi bor i sju nätter. Middag på kvällen.

Dag 2. Båttur runt ön Maddalena
Efter frukost väntar en heldagsutflykt till öarna runt Maddalena. Det smaragdgröna och himmelska havet runt Maddalenas skärgård liknar ett tropiskt paradis. Ön karakteriseras av myrten, enbärsbuskarna, de rosa granitblocken, vinden och vågorna och tillsammans med öarna i skärgården bildar den en nationalpark på grund av denna unika flora och fauna. Vi besöker Santa Maria, den fantastiska rosa stranden "Spiaggia rosa", Spargi och Maddalena innan vi beger oss hemåt. Under båtturen ingår en lätt pastalunch. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Costa Smeralda
Efter frukost åker vi längsmed Costa Smeralda som är välkänt för sitt turkosblå hav, himmelska vikar och kristallklara vatten. Vi färdas utmed granitklippor och vita stränder och besöker vackra samhällen så som Porto Cervo som är huvudorten av Costa Smeralda, Cala di Volpe och Porto Rotondo. I ett av samhällena gör vi en vinprovning med lokala specialiteter. På kvällen äter vi gemensam middag tillsammans.

Dag 4. Utflykt till Korsika
Frukost. En guide möter upp och vi färdas med buss till hamnen i Santa Teresa Gallura där vi med båt tar oss över till Bonifacio på Korsika. Korsika är Medelhavets fjärde största ö och tillhör Frankrike. Ön har en rik historia och är känd som Napoleon Bonapartes födelseplats. Från hamnen åker vi med ett litet pittoreskt tåg upp till den övre delen av staden där vi gör en kort rundtur med vår guide. Vi får tid att på egen hand äta lunch och njuta av atmosfären mellan olika kulturer och språk innan vi tar oss tillbaka till hamnen igen. Vi tar båten över till Sardinien och sedan buss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen. Utflykten föranmäls inför resan och genomförs vid minimum 20 deltagare. Pris: 795:-

Dag 5. Utflykt till Castelsardo
Efter frukost åker vi längs med den norra kusten till vi når Castelsardo. Samhället har en ståtlig medeltidsborg med många pittoreska gränderna vid dess fotfäste. Här finner vi hantverkare som säljer korgar gjorda utav palmblad i traditionellt mönster. Runt om på Sardinien finns cirka 8000 tubformade konstruktioner gjorda av gigantiska block av vulkanisk bergsart. Det är lätt att känna igen dem då de formar ett helt system av fästningar och övervakningstorn. Några av dessa ”Nuraghi”, som är byggda mellan 1500 och 400 år f.kr, är omringade av vallar och innehåller hus, tempel, gravar och även teater. Under turen besöker vi en av dessa intressanta byggnationer. Middag på kvällen. 

Dag 6. Utflykt till Nuoro och Orgosolo
Frukost. Idag kommer vi upptäcka hjärtat av Sardinien. Vårt första stopp är Nuoro som ligger vid foten av det 955 meter höga berget Ortobene. Staden anses vara fästet för poeter och tänkare, som Grazia Ortobene vars verk återspeglar en värld av herdar och banditer i Barbagia. Staden har även ön största museet folkmuseum. Vår färd går vidare till Orgosolo som ligger i landskap med vild och orörd natur. Orgosolo är mest känt för sina många väggmålningar som är fragment från svunna tider och en värld där man alltid var stolt och blev indragen i händelser världen över. Varje målning är väktare av samhället och vittnar om de sociala kamperna. Under tidens gång blev väggmålningarna tradition och fyllde en speciell funktion i samhället. I staden finns ett utomhus galleriet med över 150 väggmålningar. Fulla av nya intryck väntar en stadig lunch med hedarna i folklig atmosfär. Måltiden innehåller traditionella rätter med ett glas lokalt vin. Mätta och glada beger vi oss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Palau
Frukost på vårt hotell och hela dagen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 8. Palau – Hemorten
Frukost och sedan avfärd mot flygplatsen i Olbia där vårt flyg avgår under eftermiddagen. Efter mellanlandning når vi vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 2 luncher · en vinprovning · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 175:- · utflykt Korsika 795:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Sardinien

Korsika

Vandring Elba

Rom

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se