Dag 1. Hemorten – Madrid
Vi flyger till Madrid. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell Courtyard Madrid Princesa. På kvällen äter vi middag på egen hand på någon av de många restaurangerna nära vårt hotell.

Dag 2. Stadsrundtur i Madrid
Nu väntar Madrid på att upptäckas. Efter frukost tar vår lokalguide med oss på en guidad förmiddagstur. Sevärdheterna är många och bjuder på en mångfald utan motstycke. Vi ser det mesta av det bästa som Spaniens huvudstad har att erbjuda. Efter rundturen blir det tid för egna strövtåg. Madrid ligger mitt på den Iberiska halvön på 665 meters höjd. Stadens medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol, ”solens port”, där många historiska händelser har utspelats. I närheten finner man det vackra torget Plaza Mayor. Detta portalförsedda torg, som idag kantas av kaféer och hantverksbutiker, har genom åren varit skådeplats för stor dramatik – tjurfäktningar, parader och grymma rättegångar. I det gamla Madrid finns också det pampiga kungliga slottet, Palacio Real, som tog 26 år att färdigställa. Öster om gamla stan breder bourbonernas Madrid ut sig. Regenterna av huset Bourbon valde detta område när de på 1700-talet ville utvidga och försköna staden. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Pradomuseet, ett av världens förnämsta konstmuseer.

Dag 3–4. Madrid
Utöver vår stadsrundtur finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Madrids många sevärdheter. De konstintresserade väljer kanske att besöka något av stadens förstklassiga konstmuseer, ”flanörerna” att njuta av prakten i den kungliga parken El Retiro, Madridbornas oas. Kanske föredrar man att ägna dagen åt shopping eller bekanta sig med Madrids tapaskultur på någon mysig tapasbar. Fotbollsälskare kan besöka Real Madrids arena Santiago Bernabéu som har kapacitet för 81 000 åskådare. Arenan har ett museum tillägnat klubben som vann Champions League 2014 och 2016. Det finns möjlighet att gå en guidad visning i arenan. Vår reseledare hjälper dig gärna med tips och information.

Dag 5. Madrid – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi lämnar vårt hotell och åker mot flygplatsen där vi tar vårt flyg hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 995:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Resenärer med hemort Landvetter lämnar hotellet i Madrid under tidig morgon på hemresedagen. På avresorna 17/9 och 22/10 bor vi på Novotel Madrid Center.

99 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Madrid

Costa del Azahar

Pilgrimsvägen

Kryssning Douro

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se