Dag 1. Hemorten – Bangkok
Vi flyger under sen eftermiddag med mellanlandning till Bangkok. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Ankomst Bangkok
Utvilade efter en natt i luften når vi Thailand. Tidsskillnaden gör att vi landar i Bangkok framåt eftermiddagen. Väl framme checkar vi in på Ramada Plaza Bangkok Menam Riverside Hotel.

Dag 3. Stadsrundtur Bangkok
Frukost på hotellet, och därefter gör vi en stadsrundtur i Bangkok. Vi startar dagen med ett besök på Pak Klong Talad, Bangkoks största blomstermarknad där man även säljer frukt och grönsaker. Efter det blir det en kort åktur med tuk-tuk, en motordriven trehjuling och det mest spännande transportmedlet i Bangkok. Med dessa tar vi oss till ett av Bangkoks populäraste turistmål Grand Palace, ett arkitektoniskt mästerverk med väggar och pelare dekorerade med skinande och färgglad mosaik. Palatset var tidigare ett kungaresidens och inne på området ligger även det vackra templet Wat Phra Kaew som hyser den berömda Smaragdbuddhan. Vi tar oss därefter med båt över floden för att besöka det fantastiskt utsmyckade templet Wat Arun, Gryningstemplet, innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 4. Bangkok – Bang Pa-In – Ayutthaya – Phitsanulok
Tidig frukost och därefter utcheckning. Vi kör ut ur staden och vidare norrut mot Phitsanulok. På vägen dit gör vi ett första stopp vid det flotta sommarpalatset Bang Pa-In som har en spännande blandning av thailändsk, kinesisk och gotisk arkitektur. Här beundrar vi palatsets vackra paviljong byggd mitt i en sjö och strosar i den tillhörande trädgården med elefantformade buskar. Vi åker sedan vidare till den antika staden Ayutthaya som en gång var Thailands huvudstad. Här utforskar vi stadens imponerande kanalsystem samt ruinerna från några av de 400 tempel som byggdes under stadens storhetstid. Vi fortsätter sedan färden till Uthai River Lake Resort där vi äter gemensam lunch innan det är dags att åka vidare mot vårt mål för dagen, staden Phitsanulok som är vackert belägen vid Nan River. Här checkar vi in på fyrstjärniga Topland Hotel för middag och övernattning.

Dag 5. Phitsanulok – Sukhothai – Chiang Rai
Frukost och därefter en kort bussresa till Sukhothais historiska park som finns med på Unescos världsarvslista. Här ser vi bland annat flera vackra Buddhastatyer och de många ruinerna från gamla tempel och kloster. Vi åker sedan vidare till den lilla staden Phayao där vi avnjuter en uppfriskande drink vid en vacker sjö. Därefter fortsätter vi till provinsen Phrae för att äta lunch på en lokal restaurang innan vi åker vidare till Chiang Rai. Vi checkar in på Wiang Inn Hotel där vi ska bo i två nätter. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Utflykt till Mae Salong – Mae Sai – Golden Triangle
Efter frukost gör vi en utflykt med så kallade pickup trucks. Vi bjuds på en fantastisk naturupplevelse när vi via vackra bergsvägar och flera små mysiga byar tar oss upp till Doi Mae Salong, en by med ett alpliknande landskap och klimat. Tidigare var Mae Salong en viktig plats för den gyllene triangelns opiumhandel, men numera har dessa opiumodlingar ersatts av teplantager och vackra körsbärsträd. Färden går vidare till Mae Sai, en stad nära gränsen till Myanmar (Burma). Här besöker vi en lokal marknad samt äter gemensam lunch på en lokal restaurang. Från Mae Sai kör vi sedan till den berömda Golden Triangle, området där floderna Ruak och Mekong möts och där Myanmars, Laos och Thailands gränser bildar en triangel. Vi gör en spännande tur med en expressbåt på Mekongfloden och får möjlighet att stiga av för ett besök på en av Laos öar, där vi kan shoppa lokala produkter från Laos och Kina. Vi hinner även med ett fotostopp vid den berömda utsiktsplatsen över den gyllene triangeln i den gamla staden Chiang Sae innan vi åker tillbaka till vårt hotell i Chiang Rai.

Dag 7. Chiang Rai – Chiang Mai
Efter frukost checkar vi ut för att åka söderut igen, vi kör genom fantastiska bergslandskap och tropisk djungel till staden Chiang Mai, även kalladt ”"Rose of the North”. Vi stannar till för en gemensam lunch på en lokal restaurang. Väl framme i Chiang Mai ser vi många vackra och historiska buddhistiska tempel och vi besöker bland annat ett av de mest intressanta, det mer än 600 år gamlaiga templet Wat Phra That Doi Suthep. Efter en mycket vacker resa på slingrande vägar består den sista stigningen till platsen via av en magnifik Nagatrappa (dekorerad med en drakgon-hövdad orm) trappa på 306 steg. Vill man inte gå i trappan finns det enkan man åka kabinbana som man kan åka med. Under en klar dag har man här en makalös utsikt över staden Chiang Mai. Vi fortsätter därefter sedan till Duangtawan Hotel där vi ska bo i två nätter. Hotellet ligger centralt alldeles intill den berömda lokala nattmarknaden.

Dag 8. Utflykt till Elephant Nature Park
Efter frukost beger vi oss till en elefantpark. Parkens huvudsakliga fokus är att rädda dessa ståtliga djur, bistå dem med boende och rehabilitering samt bidra till deras välfärd och utveckling. Vi får en trevlig förmiddag tillsammans med dessa magnifika och vänliga giganter som i äldre tider var en betydelsefull del av kungens armé och spelade en mycket viktig roll i Thailands historia. Vi får se hur traditionella tekniker fortfarande används när elefanterna tränas. Under dagen äter vi gemensam lunch i parken. Efter detta minnesvärda besök lämnar vi de fantastiska djuren och återvänder till vårt hotell.

Dag 9. Chiang Mai – Bangkoks flygplats – Kanchanaburi
Tidig frukost och därefter utcheckning. Transfer till Chiang Mais flygplats för att därifrån ta morgonflyget till Bangkok. Vid ankomsten till Bangkoks flygplats möts vi av vår transferbuss som tar oss till Kanchanaburi, där vi börjar med att äta gemensam lunch på en lokal restaurang. Efter lunchen gör vi ett besök på krigskyrkogården och Jeath krigsmuseum. Därefter åker vi till Felix River Kwai Hotel där vi ska bo två nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 10. Kanchanaburi och Nong Khai Village
Efter frukost besöker vi en skola i Nong Khao Village. Här får vi exempelvis hjälpa engelskläraren med att förbereda material för dagens lektioner. Vi äter sedan lunch på en lokal restaurang innan vi beger oss mot tågstationen. Härifrån gör vi en spännande resa längs den ökända sträckan ”Dödens järnväg”. Vi åker tillbaka till hotellet och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Dag 11. Kanchanaburi – Damnoen Saduak – Sampran Riverside – Cha Am
Frukost och utcheckning. Vi börjar dagen med ett besök på den flytande marknaden vid Damnoen Saduak i provinsen Ratchaburi. Denna marknad är fortfarande traditionell och inte påverkad av stadens moderna influenser. Därefter fortsätter vi till Sampran Riverside Resort för gemensam lunch innan det är dags att åka vidare till badorten Cha Am och vårt hotell Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort där vi ska bo tre nätter.

Dag 12. Cha Am
Frukost på hotellet och dagen är fri för avkoppling, strand och bad.

Dag 13. Cha Am
Frukost på hotellet och dagen är fri för avkoppling, strand och bad.

Dag 14. Cha Am – Bangkok – Hemresa
Frukost på hotellet. Då vårt flyg avgår sent på kvällen har vi ytterligare en dag fri för egna aktiviteter. Under tidig kväll åker vi till flygplatsen.

Dag 15. Hemkomst
Vi når vår hemort under sen förmiddag.

Ingår: Flyg inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 12 övernattningar i dubbelrum · 12 frukostar · 3 middagar · 8 luncher · utflykter och inträden enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 475:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Thailändska baht
Speciellt: Visum behövs ej för nordiska medborgare till Thailand. När klockan är 12.00 i Sverige är den 18.00 i Thailand.

29 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Stora Asienresan

Vietnam

Stora Vietnam

Malaysia Borneo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se