Dag 1. Hemorten – Bangkok
Vi flyger under sen eftermiddag med mellanlandning till Bangkok. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Ankomst Bangkok
Utvilade efter en natt i luften når vi Thailand. Tidsskillnaden gör att vi landar i Bangkok framåt eftermiddagen. Väl framme checkar in på Ramada Plaza Bangkok Menam Riverside hotel

Dag 3. Stadsrundtur Bangkok
Frukost på hotellet, därefter ger vi oss ut på stan för att uppleva Bangkok. Vi startar dagen med ett besök på Pak Klong Talad som är Bangkoks största blomstermarknad, men här säljer man även frukt och grönsaker. Efter det blir det en kort åktur med tuk-tuk, en motordriven trehjuling och det mest spännande transportmedlet i Bangkok. Med dessa tar vi oss till ett av Bangkoks populäraste turistmål Grand Palace, ett arkitektoniskt mästerverk med väggar och pelare krönta i skinande och färgglad mosaik. Palatset var tidigare ett kungaresidens och inne på området ligger även det vackra templet Wat Phra Kaew som hyser den berömda smaragd-Buddhan. Vi tar oss därefter med båt över floden för att besöka det fantastiskt utsmyckade templet Wat Arun, Gryningstemplet, innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 4. Bangkok – Bang Pa In – Ayutthaya – Phitsanulok
Tidig frukost och därefter utcheckning. Vi kör sedan ut ur staden och vidare norrut mot Phitsanulok. På vägen dit gör vi ett första stopp vi vid det flotta sommarpalatset Bang Pa-In som har en spännande mix av thailändsk, kinesisk och gotisk arkitektur. Här beundrar vi palatsets vackra paviljong byggd mitt på en sjö och strosar i den tillhörande vackra trädgården med elefantformade buskar. Vi åker sedan vidare till den antika staden Ayutthaya som en gång var Thailands huvudstad. Här utforskar vi ruinerna från några av de 400 tempel som byggdes under stadens storhetstid och dess imponerande kanalsystem. Vi fortsätter sedan färden till Uthai River Lake Resort där vi äter en gemensam lunch innan det är dags att åka vidare mot vårt mål för dagen, Phitsanulok. Staden ligger vackert beläget vid Nan River. Här checkar vi in på fyrstjärniga Topland Hotel för middag och övernattning.

Dag 5. Phitsanulok – Sukhothai – Sri Satchanalai – Chiang Rai
Frukost och därefter en kort bussresa till Sukhothais historiska park som finns med på UNESCOS världsarvslista. Här ser vi bland annat flera vackra Buddha statyer och de många ruinerna från gamla tempel och kloster. Vi åker sedan vidare till den lilla staden Phayao där vi avnjuter en uppfriskande drink vid en vacker sjö. Därefter fortsätter vi Phare provinsen för att äta lunch på en lokal restaurang innan vi åker vidare till Chiang Rai. Här checkar vi in på Wiang Inn Hotel där vi ska bo i två nätter. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Utflykt till Mae Salong – Mae Sai – Golden Triangle
Efter frukost gör vi en utflykt med så kallade pickup trucks. Vi bjuds på en fantastisk naturupplevelse när vi via vackra bergsvägar och flera små mysiga byar tar oss upp till Doi Mae Salong, en by med ett alpliknande landskap och klimat. Tidigare var Mae Salong en viktig plats för den gyllene triangelns opiumhandel, men numera har dessa opiumodlingar ersatts av teplantage och vackra körsbärsträd. Färden går därefter vidare till Mae Sai, en stad nära gränsen till Myanmar (Burma). Här besöker vi en lokal marknad samt äter en gemensam lunch på en lokal restaurang. Från Mae Sai kör vi sedan till den berömda Golden Triangle, området där Ruak och Mekong floden möts och som gör så att Myanmar, Laos och Thailands gränser bildar en triangel. Vi tar en spännande tur i en expressbåt på Mekongfloden där vi även får möjlighet att gå av för ett besök på en av Laos öar som heter "Don Sao”, där vi kan shoppa lokala produkter från Laos och Kina. Vi hinner även med ett fotostopp vid den berömda utsiktsplatsen över den gyllene triangeln i den gamla staden Chiang Sae innan vi åker tillbaka till vårt hotell i Chiang Rai.

Dag 7. Chiang Rai – Chiang Mai
Efter frukost checkar vi ut för att åka söderut igen, vi kör genom fantastiska bergslandskap och tropisk djungel till Chiang Mai, även kallat "Rose of the North”. Vi stannar till för en gemensam lunch på en lokal restaurang. Väl framme i Chiang Mai ser vi många vackra och historiska buddhistiska tempel och vi besöker bland annat ett av de mest intressanta, det 600 åriga templet Wat Phra That Doi Suthep. Efter en mycket vacker resa på slingrande vägar består den sista stigningen till platsen via en magnifik Naga (dragon-hövdad orm) trappa på 306 steg. Vill man inte gå i trappan finns det en kabinbana som man kan åka med. Under en klar dag har man här en makalös utsikt över staden Chiang Mai. Vi fortsätter därefter till Duangtawan Hotel där vi ska bo i två nätter. Hotellet ligger centralt alldeles intill den berömda lokala nattmarknaden.

Dag 8. Chiang Mai – Elephant nature park
Efter frukost beger vi oss till en elefantpark. Parkens huvudsakliga fokus är att rädda dessa ståtliga djur, bistå dem med boende och rehabilitering samt bidra till deras välfärd och utveckling. Vi får en trevlig förmiddag i sällskap med dessa magnifika och vänliga giganter som i äldre tider var en viktig del av kungens armé och spelade en mycket viktig roll i Thailands historia. Vi får se hur traditionella tekniker fortfarande används i träningsprocessen av elefanterna. Det är häpnadsväckande vilken finkänslig precision dessa gigantiska varelser har. Vi äter en gemensam lunch i parken under dagen. Efter detta minnesfulla besök lämnar vi dessa fantastiska djur och åker tillbaks till vårt hotell för övernattning.

Dag 9. Chiang Mai – Bangkok airport – Kanchanaburi
Tidig frukost och därefter utcheckning. Transfer till Chiang Mais flygplats för att därifrån ta morgonflyget tillbaka till Bangkok. Vid ankomsten till Bangkoks flygplats möts vi upp av vår transferbuss som ska ta oss till Kanchanaburi där vi börjar med att äta en gemensam lunch på en lokal restaurang. Efter lunchen gör vi ett besök på krigskyrkogården och JEATH krigsmuseum. Därefter åker vi till Felix River Kwai Hotel där vi ska bo 2 nätter och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 10. Kanchanaburi och Nong Khao Village
Efter frukost besöker vi en skola i Nong Khao Village. Här får vi hjälpa till genom att exempelvis assistera engelskaläraren med att förbereda material för dagens klasser. Vi äter sedan lunch på en lokal restaurang innan vi beger oss mot tågstationen. Härifrån tar vi en en tur på "Dödens järnväg" för en spännande resa längs den ökända järnvägen. Vi åker tillbaka till hotellet och har eftermiddagen fri till egna strövtåg.

Dag 11. Kanchanaburi – Damnoen Saduak – Sampran Riverside – Cha Am
Frukost och utcheckning. Vi börjar dagen med ett besök på den flytande marknaden vid Damnoen Saduak i Ratchaburi provinsen. Denna marknad är fortfarande orörd och inte påverkad av de moderna influenserna i staden. Efteråt fortsätter vi till Sampran Riverside Resort för en gemensam lunch innan det är dags att åka vidare till badorten Cha- Am och vårt hotell Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort där vi ska bo tre nätter.

Dag 12. Cha Am
Frukost på hotellet och dagen är fri för avkoppling, strand och bad.

Dag 13. Cha Am
Frukost på hotellet och dagen är fri för avkoppling, strand och bad.

Dag 14. Cha Am – Bangkok – Hemresa
Frukost på hotellet. Vårt flyg avgår inte förrän sent på kvällen så därmed får vi ytterligare en dag på oss för vidare avkoppling fram tills sen eftermiddag/ tidig kväll då vår transferbuss möter upp för att ta oss till flygplatsen för hemresa.

Dag 15. Hemkomst
Vi når vår hemort under sen förmiddag.

Ingår: Flyg inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 12 övernattningar i dubbelrum · 12 frukostar · 3 middagar · 8 luncher · utflykter och inträden enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 375:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Thailändska Baht
Speciellt: Visum behövs ej för nordiska medborgare till Thailand. När klockan är 12.00 i Sverige är klockan 18.00 i Thailand.

21 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Vietnam

Stora Vietnam

Malaysia Borneo

Hong Kong

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se