Dag 1. Hemorten – Delhi
Vi flyger till Delhi med mellanlandning. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Delhi – Agra
Vi landar i Delhi under tidig morgon och åker med vår buss de 20 milen på expressväg till Agra. Vi gör ett stopp utmed vägen för gemensam frukost. I Agra bor vi på Four Points by Sheraton där vi också äter lunch. Tid för vila och sedan en liten utflykt till världsarvet Agra Fort. På kvällen finns möjlighet att uppleva en bollywooddansshow med Taj Mahal som tema. Utflykten förbokas hemifrån och kostar 275:-.

Dag 3. Agra – Jaipur på landsväg
På morgonen ser vi en av resans höjdpunkter: Taj Mahal, Shah Jahans magiska kärleksmonument. Därefter besöker vi hantverkare som fortfarande kan konsten att göra ädelstensinläggningar i marmor. Vi fortsätter sedan mot Jaipur och stannar på vägen för lunch vid Laxmi Vilas palats i Bharatpur. I Jaipur bor vi tre nätter på Hotel Royal Orchid. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4. Jaipur med den stora vårfesten Holi!
Idag ska vi hälsa våren välkommen med den indiska vårfesten Holi. Det sägs att guden Krishna roade sig med att kasta färgpulver och vatten på människor  i byn där han växte upp, och det är just detta man gör under Holi. Vi firar på terrassen hos en läkarfamilj, iklädda vita kläder (som tillhandahålls) och släpper loss med musik, vatten och färgpulver! Middag på hotellet.

Dag 5. Jaipur
Efter frukost stiger vi in i jeepar som tar oss till Amber Fort. Väl uppe vid detta borg- och palatskomplex beundrar vi de välbevarade originalmålningarna och den svindlande utsikten. Sedan gör vi ett besök på ett hantverkskooperativ där vi bland annat får beskåda mattvävning och slipning av ädelstenar. Efter lunchuppehåll gör vi en rundtur i Jaipur och ser bland annat Hawa Mahal, (vindarnas palats), observatoriet Jantar Mantar och maharadjapalatset City Palace. Middag på hotellet.

Dag 6. Jaipur – Varanasi
Vi äter frukost och tar sedan vår buss mot Delhi för vidare flyg till den 3 000 år gamla staden Varanasi, även kallad Benares. Författaren Mark Twain skrev: ”Benares är äldre än historien, äldre än traditionen, till och med äldre än legenden och ser dubbelt så gammal ut som historien, traditionen och legenden tillsammans.”  Vi anländer ca 18.00 och checkar in på Hotel Rivatas by Ideal. Resten av kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 7. Varanasi
Vi inleder dagen med att åka till Sarnath där Buddha höll sin första predikan. På vägen stannar vi och besöker Bharat Mata Mandir med den stora kartan av Indien snidad i marmor. Vi besöker även Banaras Hindu University, ett av Indiens äldsta universitet.

På kvällen tar vi cykelriksha ner till Ganges där vi upplever den stämningsfulla aarti-ceremonin från båt. Rökelsedoften, eldfaten och ljusen som höjs mot den mörka skyn till tonerna av handcymbaler och heliga sånger på sanskrit ger kvällen en magisk stämning. Middag på hotellet.

Dag 8. Varanasi – Khajuraho
Dagen börjar med ytterligare en magisk ceremoni längs Ganges, den här gången till soluppgångens ära. Från våra båtar får vi njuta av hur morgonsolen färgar himlen i vackra nyanser av gult, orange och rött. I den heliga floden badar människor och utför traditionella ritualer. Vi återvänder sedan till hotellet för frukost. Vid lunchtid flyger vi till Khajuraho, som är känt för sina 25 välbevarade tempel med sensuella skulpturer. Vi checkar in på vårt hotell Radisson Jass. På kvällen har vi möjlighet att uppleva en ”Light and Sound Show” på tempelområdet. Utflykten förbokas hemifrån och kostar 100:-.

Dag 9. Khajuraho – Orchha
Efter frukost besöker vi både det västra och det östra tempelområdet i Khajuraho med lokalguide. Vi åker sedan vidare med buss till den lilla lugna staden Orchha och vårt trivsamma hotell Amar Mahal, byggt kring en trädgård. Middag på hotellet.

Dag 10. Orchha
De som vill kan följa med på en halvdagstur i Orchha för att besöka det muromgärdade fortkomplexet med de eleganta palatsen Jahangir Mahal och Raj Mahal. Vi ser även de så kallade chhatris (kenotafer) vid Betwafloden samt Laxminarayantemplet. Om man föredrar att ta igen sig går det fint att ta sovmorgon och ha en lat dag vid poolen. Middag på hotellet.

Dag 11. Orchha – Delhi
Vi äter frukost och åker sedan buss till Jhansi. Där kliver vi på tåget för en sex timmars tågresa till Delhi. På stationen blir vi upphämtade av bussen som tar oss till vårt moderna hotell Vivanta Taj Dwarka där vi också äter middag på kvällen.

Dag 12. Delhi
Idag besöker vi Qutab Minar-komplexet, en av Indiens mest fascinerande Unescolistade sevärdheter. Därefter tar vi en promenad vid Raj Ghat där Mahatma Gandhi kremerades. Efter lunch besöker vi en gurdwara (sikhernas heliga tempel) och gör en rundtur med buss i New Delhi. Här finns bland annat paradgatan Rajpath, presidentpalatset och triumfbågen India Gate.

Dag 13. Delhi – Hemorten
Transfer till flygplatsen. Vi flyger på morgonen med mellanlandning och anländer samma dag under eftermiddagen till vår hemort. Måltider på flyget.

För svenska medborgare är det möjligt att ansöka om E-Visa vid inresa till Indien. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 50 dollar per person. Cirka tre veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni går tillväga. Ni gör ansökan på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/Registration.
Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 3 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 4 125:- · kostnad för visum · dricks till guider och chaufförer · extra utflykter
Resevaluta: Indisk rupie
Speciellt: Visum krävs till Indien. Cirka en månad före avresa skickas information om visumrutiner. Under avresan 27/2 upplever vi vårfesten Holi. Extra utflykter behöver förbokas.

Andra liknande resor:

Indien

Norra Indien

Sydindien

Sri Lanka

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se