Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Delhi
Vi flyger till Delhi med mellanlandning. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Delhi – Jaipur
Vi landar i Delhi under tidig morgon och åker med vår buss de ca 25 milen till Jaipur. Vi gör ett stopp utmed vägen för gemensam frukost. I Jaipur bor vi på Hotel Royal Orchid där vi också äter lunch. Resten av dagen är fri för vila. Middag på kvällen.

Dag 3. Jaipur
Efter frukost stiger vi in i jeepar som tar oss till Amber Fort. Väl uppe vid detta borg- och palatskomplex beundrar vi de välbevarade originalmålningarna och den svindlande utsikten. Sedan gör vi ett besök på ett hantverkskooperativ där vi bland annat får beskåda mattvävning och slipning av ädelstenar. Efter lunchuppehåll gör vi en rundtur i Jaipur och ser bland annat Hawa Mahal, (vindarnas palats), observatoriet Jantar Mantar och maharadjapalatset City Palace. Middag på hotellet.

Dag 4. Jaipur – Agra
Efter frukost checkar vi ut och reser till Agra. Vi stannar till för lunch på vägen dit. Väl framme checkar vi in på Four Points by Sheraton.

Dag 5. Agra
Idag är det dags för en av resans stora höjdpunkter: Taj Mahal, Shah Jahans magiska kärleksmonument. Vi åker sedan vidare till Agra Fort. Här fängslades Shah Jahan av sin egen son, och sägs ha avlidit i ett av fortets ena torn. Därefter besöker vi hantverkare som fortfarande kan konsten att göra ädelstensinläggningar i marmor. Vi äter sedan lunch på hotellet och har eftermiddagen fri till egna strövtåg. På kvällen finns möjlighet att uppleva en bollywoodshow med Taj Mahal som tema. Utflykten förbokas hemifrån och kostar 350:-.

Dag 6. Agra – Orchha
Vi äter frukost och åker sedan vidare med tåg till den lilla lugna staden Orchha, belägen vid floden Betwa. Här checkar vi in på lyxiga hotell Orchha Palace. Resten av eftermiddagen är fri till att på egen hand utforska staden, eller varför inte koppla av i hotellets pool eller spa. Middag.

Dag 7. Orchha – Khajuraho
Efter frukost åker vi vidare till Khajuraho, som är känt för sina 25 välbevarade tempel med sensuella skulpturer. Vi checkar in på vårt hotell Ramada Khajuraho. På kvällen har vi möjlighet att uppleva en ”Light and Sound Show” på tempelområdet. Utflykten förbokas hemifrån och kostar 125:-.

Dag 8. Khajuraho
Efter frukost besöker vi både det västra och det östra tempelområdet i Khajuraho med lokalguide. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. Middag.

Dag 9. Khajuraho – Varanasi
Vi lämnar Khajuraho efter frukost och tar flyget till den 3 000 år gamla staden Varanasi, även kallad Benares. Författaren Mark Twain skrev: ”Benares är äldre än historien, äldre än traditionen, till och med äldre än legenden och ser dubbelt så gammal ut som historien, traditionen och legenden tillsammans.” Vi checkar in på Hotel Rivatas by Ideal. På kvällen tar vi cykelriksha ner till Ganges där vi upplever den stämningsfulla aarti-ceremonin från båt. Rökelsedoften, eldfaten och ljusen som höjs mot den mörka skyn till tonerna av handcymbaler och heliga sånger på sanskrit ger kvällen en magisk stämning. Middag på hotellet.

Dag 10. Varanasi
Vi inleder dagen med att åka till Sarnath där Buddha höll sin första predikan. På vägen stannar vi och besöker Bharat Mata Mandir med den stora kartan av Indien snidad i marmor. Vi besöker även Banaras Hindu University, ett av Indiens äldsta universitet.

Dag 11. Varanasi – Delhi
Efter frukost tar vi farväl av Varanasi och flyger till Delhi. På flygplatsen blir vi upphämtade av bussen som tar oss till vårt moderna hotell Radisson Blu Dwarka. Middag på kvällen.

Dag 12. Delhi
Idag väntar Delhi på att upptäckas. Vi börjar med att besöka vi Qutab Minar-komplexet, en av Indiens mest fascinerande Unescolistade sevärdheter. Därefter tar vi en promenad vid Raj Ghat där Mahatma Gandhi kremerades. Efter lunch besöker vi en gurdwara (sikhernas heliga tempel) och gör en rundtur med buss i New Delhi. Här finns bland annat paradgatan Rajpath, presidentpalatset och triumfbågen India Gate.

Dag 13. Delhi – Hemorten
Transfer till flygplatsen. Vi flyger på morgonen med mellanlandning och anländer samma dag under eftermiddagen till vår hemort. Måltider på flyget.

För svenska medborgare är det möjligt att ansöka om E-Visa vid inresa till Indien. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 50 dollar per person. Cirka tre veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni går tillväga. Ni gör ansökan på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/Registration.
Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 3 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 4 375:- · kostnad för visum · dricks till guider och chaufförer · extra utflykter
Resevaluta: Indisk rupie
Speciellt: Visum krävs till Indien. Cirka en månad före avresa skickas information om visumrutiner. Extra utflykter behöver förbokas.
Andra liknande resor:

Indien

Norra Indien

Sydindien

Sri Lanka

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se