Dag 1. Hemorten – Delhi
Vi flyger till Delhi med mellanlandning. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Delhi – Agra
Vi landar i Delhi under tidig morgon och åker med vår buss de 20 milen på expressväg till Agra. Vi gör ett stopp utmed vägen för gemensam frukost. I Agra bor vi på Four Points by Sheraton där vi också äter lunch. Tid för vila och sedan en liten utflykt till världsarvet Agra Fort. På kvällen finns möjlighet att uppleva en bollywooddansshow med Taj Mahal som tema (275:-). 

Dag 3. Agra – Jaipur på landsväg
På morgonen en av resans höjdpunkter: Taj Mahal, Shah Jahans magiska kärleksmonument. Därefter besöker vi hantverkare som fortfarande kan konsten att göra ädelstensinläggningar i marmor. Vi fortsätter sedan mot Jaipur och stannar på vägen för lunch vid Laxmi Vilas Palats i Bharatpur. Väl framme i Jaipur bor vi tre nätter på Hotel Royal Orchid. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4. Jaipur med stora vårfesten Holi!
Idag ska vi hälsa våren välkommen med den indiska vårfesten Holi. Det sägs att guden Krishna roade sig med att kasta färgpulver och vatten på människor  i byn där han växte upp, och det är just detta man gör under Holi. Vi firar på terrassen hos en läkarfamilj, iklädda vita kläder (som tillhandahålles) och släpper loss med musik, vatten och färgpulver! Middag på hotellet.

Dag 5. Jaipur
Efter frukost stiger vi in i jeepar som tar oss till Amber Fort. Väl uppe vid detta borg- och palatskomplex beundrar vi de välbevarade originalmålningarna och den svindlande utsikten. Sedan gör vi ett besök på ett hantverkskooperativ där vi bland annat får beskåda mattvävning och slipning av ädelstenar. Efter lunchuppehåll gör vi en rundtur i Jaipur och ser bland annat Hawa Mahal, (vindarnas palats), observatoriet Jantar Mantar och maharadjapalatset City Palace. Middag på hotellet.

Dag 6. Jaipur – Varanasi
Vi äter frukost och tar sedan vår buss mot Delhi för vidare flyg till den 3000 år gamla staden Varanasi, även kallad Benares. Författaren Mark Twain skrev: ”Benares är äldre än historien, äldre än traditionen, äldre än legenden och ser dubbelt så gammal ut som historien, traditionen och legenden tillsammans”.  Vi anländer ca 18.00 och checkar in på Hotel Rivatas by Ideal. Resten av kvällen är fri för egna aktiviteter

Dag 7. Varanasi
Vi inleder dagen med att åka till Sarnath där Buddha höll sin första predikan. På vägen stannar vi och besöker Bharat Mata Mandir med den stora kartan av Indien snidad i marmor. Vi besöker även Banaras Hindu University, ett av Indiens äldsta universitet.

På kvällen tar vi cykelricksha ner till Ganges där vi upplever den stämningsfulla Aarti ceremonin från båt. Rökelsedoften, eldfaten och ljusen som höjs mot den mörka skyn till tonerna av handcymbaler och heliga sånger på sanskrit ger kvällen en magisk stämning. Middag på hotellet. 

Dag 8. Varanasi – Khajuraho
Dagen börjar med ytterligare en magisk ceremoni längs Ganges, den här gången i soluppgångens ära. Från våra båtar får vi njuta av hur morgonsolen färgar himlen i vackra nyanser av gul, oreange och röd, och människor som badar i den heliga floden samt utför traditionella ritualer. Vi återvänder sedan till hotellet för frukost. Vid lunchtid flyger vi till Khajuraho, som är känt för sina 25 välbevarade tempel med sensuella skulpturer. Vi checkar in på vårt hotell Radisson Jass. På kvällen får vi möjligheten att uppleva en ”Light and Sound Show” på tempelområdet (100:-). 

Dag 9. Khajuraho – Orcha
Efter frukost besöker vi både det västra och östra tempelområdet i Khajuraho med lokalguide. Vi åker sedan vidare med buss till den lilla lugna staden Orcha och vårt trivsamma hotell Amar Mahal, byggt kring en trädgård. Middag på hotellet.

Dag 10. Orcha
För de som vill åker vi på halvdagstur i Orcha för att se på Fortkomplexet med eleganta Jahangir Mahal och Raj Mahal, Chhatris vid Betwafloden och Laxminarayantemplet. Om man föredrar att ta igen sig går det fint att ta sovmorgon och ha en lat dag vid poolen. Middag på hotellet. 

Dag 11. Orcha – Delhi
Vi äter frukost och åker sedan buss till Jhansi. Där kliver vi på tåget för en  6-timmars tågresa till Delhi. På stationen blir vi upphämtade av bussen som tar oss till vårt moderna hotell Vivanta Taj Dwarka där vi också äter middag på kvällen. 

Dag 12. Delhi
Idag besöker vi Qutab Minar-komplexet, en av Indiens mest fascinerande Unescolistade sevärdheter. Därefter tar vi en promenad vid Raj Ghat där Mahatma Gandhi kremerades. Efter lunch besöker vi en Gurdwara (sikhernas heliga tempel) och gör en rundtur med buss i New Delhi. Här finns bland annat paradgatan Rajpath, presidentpalatset och minnesbågen India Gate.

Dag 13. Delhi – Hemorten
Transfer till flygplatsen. Vi flyger på morgonen med mellanlandning och ankommer samma dag under eftermiddagen till vår hemort. Måltider på flyget.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 3 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 4 125:- · kostnad för visum · dricks till guider och chaufförer · extra utflykter
Resevaluta: Indisk rupie
Speciellt: Visum krävs till Indien. Cirka en månad före avresa skickas information om visumrutiner. Extra utflykter behöver förbokas.

Andra liknande resor:

Indien

Norra Indien

Sydindien

Sri Lanka

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se