Dag 1. Hemorten – Peking
Vi flyger med mellanlandning till Peking. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Ankomst Peking
Vi landar under eftermiddagen i Peking. Vår reseledare tar oss mot centrum. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang. Vi bor två nätter på Hotel The Presidential.

Dag 3. Peking med kinesiska muren och Minggravarna
Vi inleder dagen med frukost på vårt hotell. Idag reser vi över 2 000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens längsta byggnadsverk – kinesiska muren. Vi besöker även Minggravarna som också ligger några mil nordväst om Peking. På en lokal restaurang äter vi gemensam lunch och framåt eftermiddagen återvänder vi till Peking. På kvällen får vi under en gemensam middag smaka den världsberömda delikatessen pekinganka. 

Dag 4. Peking med Förbjudna staden, nattåg till Xian
Efter en tidig frukost åker vi till Himmelska fridens torg. Därefter besöker vi Förbjudna staden – världens största kejsarpalats som har över 8 000 rum. Vi beger oss sedan med cykelriksha in bland Pekings smala gränder. Vi får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj där vi bjuds på lunch. Vi besöker Sommarpalatset. På kvällen äter vi middag tillsammans och därefter går vi ombord på nattåget mot Xian. Vi sover över i tågets sovkupéer. Varje kupé rymmer fyra resenärer. Resväskorna polletteras så det är viktigt att dessa låses då de skickas separat från hotellet i Peking och inte återfås förrän på hotellet i Xian. Tänk därför även på att packa en liten separat väska att ha med på tåget.

Dag 5. Ankomst Xian och utflykt till Terrakottaarmén
Under morgonen kommer vi fram till Xian där vi inleder med frukost. Vi reser sedan till den utgrävda Terrakottaarmén. Vi äter lunch på en lokal restaurang. På kvällen äter vi en gemensam dumpling-middag och får sedan uppleva Tang Dynasty musik- och dansshow. Vi övernattar sedan en natt på Jincheng Art Hotel i Xian.

Dag 6. Xian och flyg till Shanghai
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Xian. Staden ligger i provinsen Shaanxi. Vi äter gemensam lunch på restaurang. På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen för inrikesflygning till Shanghai. Vid ankomsten till Shanghai får vi goda smörgåsar som vi äter på vår väg till vårt hotell Ambassador.

Dag 7. Shanghai
Efter frukost beger vi oss till Bund som är Shanghais paradgata och ligger längs med Huangpufloden. Vi stannar för ett kort fotostopp innan vi åker vidare till Nanjinggatan som är stadens mest berömda shoppinggata där vi får en liten stund på egen hand. Efter en gemensam lunch gör vi ett besök i gamla stan samt på en silkesfabrik. På kvällen äter vi en gemensam middag och ser en akrobatshow.

Dag 8. Utflykt Suzhou
Efter frukost reser vi till grannstaden Suzhou, känd för sina klassiska trädgårdar som finns med på Unescos världsarvslista. Vi promenerar bland annat genom Nätmästarens trädgård. Efter en gemensam lunch gör vi ett besök på ett broderiinstitut där vi får se hur man tillverkar de kinesiska finbroderierna. Vi hinner även med en promenad i de trevliga traditionella kvarteren på Shantang Street. Vi beger oss sedan tillbaka till Shanghai för middag som avslutar dagen.

Dag 9. Shanghai – Hemresa
Vi checkar ut från vårt hotell och har sedan dagen ledig i Shanghai. Vi samlas i god tid för att åka till en lokal restaurang för en sista gemensam middag innan det är dags att bege oss till flygplatsen. Vårt flyg avgår under sen kväll och vi blir serverade flygplansmåltider inklusive dryck.

Dag 10. Hemkomst
Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under förmiddagen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 6 övernattningar i dubbelrum · en övernattning på nattåg i sovkupé · 7 frukostar · 6 luncher · 8 middagar · utflykter enligt program · lokala guider under hela resan · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 475:- · kostnad för visum · dricks till lokala guider och chaufförer · dricks cykelriksha i Peking, cirka 15:-
Resevaluta: Kinesiska yuan
Speciellt: Instruktioner för visumansökan skickas ut cirka en månad före avresa.

231 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.8 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Stora Vietnam

Stora Asienresan

Thailand

Vietnam

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se