Dag 1. Hemorten – Sydkorea
Vi påbörjar vår resa mot Sydkorea.

Dag 2. Ankomst Seoul
Under sen eftermiddag anländer vi till Incheons internationella flygplats som ligger i hamnstaden Incheon utanför Seoul. Vi blir upphämtade av vår transferbuss som tar oss till vårt fyrstjärniga hotell inne i Seoul. På kvällen har vi tid till att koppla av på hotellet eller kanske ge oss ut och leta upp någon mysig restaurang i kvarteret.

Dag 3. Seoul
Efter frukost på vårt sköna hotell är det dags för att upptäcka den trendiga, pulserande mångmiljonstaden Seoul. Vi kommer få se Gyeongbok-palatset, ett kejserligt palats som ursprungligen byggdes 1395, och som har förstörts mer än en gång under århundradena. Idag har nästan halva palatsområdet återställts till sin forna glans och är ett fint exempel på traditionell koreansk kultur. Vi kommer också att besöka det legendariska området Insa-dong, med dess omfattande utbud av koreanskt hantverk och Namsangol Hanok Village, med dess traditionella koreanska hus och trädgårdar. Vi avslutar rundturen med med den fantastiska utsikten från tv- och radiotornet N Seoul Tower.

Dag 4. Seoul
Idag har vi dagen fri till att utforska Seouls sevärdheter och stadsdelar på egen hand, och det finns mycket att upptäcka. Den shoppingsugna kan till exempel bege sig till shoppingparadiset Sinsa-dong. Här återfinns en underbar mix av internationella och lokala kaféer restauranger och framför allt modebutiker längs de ginkoträdkantade gatorna. Upptäck koreansk mat på matmarknaden Namdaemun, Sydkoreas största traditionella marknad med anor från 1400-talet. Eller utforska Seouls trendiga vintagekvarter, Yeonnam-dong. Kvarteren här domineras av en mysig, nästan by-aktig känsla, med mängder av med vintagekaféer, loppmarknader och designbutiker. Passa även på att prova någon av alla de lokala restauranger. Det koreanska köket kretsar mycket kring hetta, inläggningar och kött som gärna grillas på bordet framför dig. Bli inte heller förvånad om det snapsas en hel del. Nationaldrycken soju är bara hälften så alkoholstark som vårt brännvin, men väldigt populär.

Dag 5. Seoul – Gongju – Daejeon
Efter frukost möts vi upp av vår reseledare som ska ta oss med på en utflykt till Gongju, det historiska kungariket Baekjes huvudstad. Här kommer vi bland annat att få uppleva en traditionell te-ceremoni tillsammans med en buddhistiskt munk vid templet Magoksa – ett typiskt koreanskt tempel som ligger omgivet av floder och höga berg i provinsen Södra Chungcheong. Därefter är det dags för att besöka den imponerande graven tillhörande kung Muryeong. Graven upptäcktes så sent som 1971, och var då fortfarande orörd och full av skatter. Vi fortsätter till det fantastiska bergsfortet Gongsanseong, som grundades under Baekje-perioden. Här kommer du dessutom få chansen att prova på bågskytte. Efter rundturen checkar vi in på vårt högklassiga hotell i Daejeon, där vi äter middag och vilar upp oss inför nästa dags äventyr.

Dag 6. Daejeon – Jeonju – Jinan - Gwangju
Under den här dagen kommer vi att besöka den stora staden Jeonju och Jeonju Hanok village, ett område som innehåller omkring 800 traditionella koreanska hus mitt i centrala Jeonju. Vi äter lunch på en restaurang som serverar en lokal variant av den typiska koreanska maträtten Bibimbap, och efter lunch kommer vi att besöka Tapsatemplet i Jinan, som är känt för sina många stenpagoder som byggdes av den pensionerade forskaren Lee Gapyong. Framåt kvällen ger vi oss av till Gwangju där vi checkar in på vårt femstjärniga hotell och njuter av en härlig middag.

Dag 7. Gwangju – Boseong – Suncheon – Yeosu
Efter frukost gör vi oss redo för att besöka en stor odling där man odlar grönt te. Odlingen kallas Boseong Green Tea Plantation och ligger otroligt vackert omgivet av gröna tefält och cederträd. Vi kommer även att få tillfälle att smaka på det fina gröna teet som odlas i plantaget. Vi åker vidare till byn som ligger vid fortet Naganeupseong som byggdes i slutet av 1300-talet. Än idag bor det människor byn och i husen som är typiska för Sydkoreas sydliga provinser. Vi gör ett stopp vid de världsarvslistade våtmarkerna Suncheonman Bay. I de här unika våtmarkerna finns otaliga sällsynta fåglar och vass som som växer högre än en fullvuxen man. Innan vi beger oss till vårt lyxiga strandhotell i Yeosu, njuter vi av en fantastisk utsikt över Suncheonman Bay vid Yongsan Observatoriet. På kvällen äter vi middag i hotellets restaurang.

Dag 8. Yeosu – Junju – Busan
Idag kommer vi att ta linbanan i Yeosu och få uppleva den hisnande upplevelsen av att sväva fram över havet. Vi kommer att promenera runt i Yeosu downtown och njuta av de marina miljöerna i den gamla hamnstaden. Vi kommer även att besöka fortet Jinjuseong som har en stark koppling till den japanska invasionen 1592. Efter lunch kommer vi att resa till den stora kuststaden Busan, där vi besöker Igidae Park, en strandpromenad som är känd för sin vackra panoramavy. Resten av dagen har vi fri tid till att till exempel utforska Haeundae Beach, Busans vackraste strand, på egen hand,. Här finns ett enormt utbud av kaféer och pubar där man kan slå sig ner och insupa atmosfären och det myllrande gatulivet. På kvällen serveras middag på vårt femstjärniga hotell i Busan.

Dag 9. Busan – Ulsan – Gyeongju
Efter frukost ger vi oss iväg mot Ulsan, där vi kommer att passera världens största bilfabrik. Vi kommer att besöka Daewangam Park, där klipporna tack vare vinden och havet har formats till spännande formationer. Vi åker vidare till staden Gyeongju och templet Pulguksa som är ett buddhistiskt tempel och mästerverk som är klassat som världsarv. I Gyeongju kommer vi även att besöka Gyeongju National Museum samt gravkomplexet Daereungwon. Under dagen kommer vi dessutom att få tillfälle att prova en traditionell koreansk folkdräkt. Varför inte välja ut din favorit och föreviga ögonblicket på bild? Vi avslutar dagens rundtur med att besöka det historiska astronomiska observatoriet Cheomseongdae. Framåt eftermiddagen checkar vi in på vårt femstjärniga hotell där vi äter middag på kvällen.

Dag 10. Gyeongju – Andong – Wonju – Pyeongchang
Efter frukost får vi följa med på en rundtur till Hahoe folkby i Andong, som är känt för sin tidstypiska arkitektur och många bevarade originalbyggnader från 1500-talet. Vi åker vidare till Wonju och Hanji Theme Park, där vi får chansen att lära oss om den fascinerande Koreanska papperskonsten Hanji, och hur den går till. Därefter åker vi en liten bit med buss till vårt lyxiga hotell i Pyeongchang, där vi njuter av en god middag på kvällen.

Dag 11. Pyeongchang – Gangreung – Mt. Seorak - Seoul
Idag kommer vi att stanna till vid skidhoppstornet som användes vid de olympiska vinterspelen i Pyeongchang 2018, vi kommer att besöka fisk- och skaldjursmarknaden Jumunjin, som erbjuder ett fantastiskt utbud av fisk och skaldjur som fångats vid Sydkoreas östra kust. Vi åker vidare mot orten Yangyang, där vi kommer att ge oss ut på en kort vandringstur och njuta av vattenfall och den vackra naturen i en nationalpark vid Seorakberget. Efter vandringsturen åker vi återigen mot Seoul där vi checkar in på vårt bekväma hotell. På kvällen äter vi middag i restaurangen.

Dag 12. Seoul – Imjingak - Seoul
Idag kommer vi att ge oss ut på en rundtur utöver det vanliga, när vi följer med till Koreas demilitariserade zon – en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord och Sydkorea. Vi kommer bland annat att besöka järnvägsstationen som en gång sammanlänkade Nord- och Sydkorea, och som sedan år 2007 åter gör det. Vi kommer också att se Tredje aggressionstunneln, som är en av fyra kända tunnlar under Koreas demilitariserade zon. På kvällen äter vi en god avslutningsmiddag på vårt hotell i Seoul.

Dag 13. Seoul – Hemorten
Efter en sista frukost på hotellet, gör vi oss redo för hemfärd. Vi blir upphämtade av vår transferbuss som tar oss till vårt hemflyg som lyfter från flygplatsen i Incheon. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen lokal tid.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 9 luncher · 6 middagar · alla utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 6 475:-
Resevaluta: Sydkoreansk won

Andra liknande resor:

Peking

Stora Japan 2019

Tokyo

Stora Japan 2018

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se