Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi flyger med mellanlandning till Tokyo.

Dag 2. Ankomst Tokyo
Vi landar i Tokyo framåt kvällen. Här möter vår lokalguide oss och tar oss till Candeo Hotel Ueno Park. Efter ankomsten visar reseledaren omgivningarna runt hotellet. Tokyo är världens folkrikaste storstadsområde med över 35 miljoner invånare. Namnet betyder den östra huvudstaden och staden är idag inte bara hemvist för Japans parlament och kejsarpalatset utan även för flera internationella japanska företag som Sony, Mitsubishi och Honda.

Dag 3. Rundtur Tokyo
Efter frukost gör vi en heldagsrundtur i Tokyo. Vi besöker Asakusa där vi bland annat får se Sensoji, ett buddhistiskt tempel från år 645, det äldsta i Tokyo. Vid lunchtid får vi tid vid Nakamise för shopping och lunch på egen hand. Vi fortsätter eftermiddagen med ett besök vid Meiji-templet vilket tillägnades kejsar Meiji, den förste kejsaren i det moderna Japan. Vi gör ett besök vid Roppongi Hills, ett av Tokyos modernaste byggnadskomplex. Dagen avslutas med gemensam middag i Ginza. 

Dag 4. Tokyo
Efter frukost har vi dagen fri för att uppleva en av världens mest fascinerande storstäder. Vår reseledare ger förslag på egna utflyktsmål. Alla får låna ett Suicakort som laddas på egen bekostnad och som gör det lätt att ta sig runt i Tokyo på egen hand.

Dag 5. Tokyo – Fuji – Hakone – Osaka
Frukost och därefter sätter vi oss på vår buss som tar oss till Fuji. Japans största berg blev ett världskulturarv 2014 och sträcker sig hela 3 776 meter över havet. Vi åker upp till femte stationen (2 300 meter) där det blir tid för lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi till Hakone som är känt för sina varma källor. OBS! Ibland påverkas området runt Fuji och Hakone av vulkanisk aktivitet, vilket kan medföra att områden blir avspärrade och att vårt program behöver justeras. Framåt sen eftermiddag fortsätter vi till Mishima där vi tar Shinkansen (höghastighetståg) till Osaka. Väl framme i Osaka tar vi in på ett av stadens mellanklasshotell. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 6. Kyoto stadsrundtur
Efter frukost träffar vi vår lokalguide som tar oss med på en heldagsrundtur med buss i grannstaden Kyoto. I denna forna kejserliga huvudstad besöker vi bland annat Gyllene paviljongens tempel, Nijo-slottet och Kiyomizu-templet. På kvällen kan de som önskar ta tunnelbanan tillsammans med vår reseledare till Osakas shopping- och nöjeskvarter Shinsaibashi och Dotonbori.

Dag 7. Kyoto och Nara
Efter frukost möter vi vår lokalguide som fortsätter att visa oss delar av Kyoto. Vi gör även ett stopp vid en saketillverkare. Därefter fortsätter vi till Nara som grundades år 710 som Japans första permanenta huvudstad. Här besöker vi Naraparken och går in Todaiji-templet där vi ser Japans största bronsstaty över Buddha. Sedan åker vi tillbaka till Osaka.

Dag 8. Osaka stadsrundtur
Efter frukost träffar vi en lokalguide för en stadsrundtur i Osaka. Vi ser både historiska och moderna byggnader, till exempel Osaka slott och Umeda Sky Building. Vi besöker Osaka Museum of Housing and Living som ligger vid Osakas längsta shoppingmarknad. Vi får tid att äta lunch och shoppa på egen hand. Vi avslutar med ett besök i turistcentret Tempozan Harbor village, med möjlighet att bland annat besöka Aquarium Kaiyukan, ett av världens största akvarier (inträde tillkommer, cirka 200:-). Gemensam middag på kvällen.

Dag 9. Hemresa och hemkomst
Under morgonen reser vi hemåt och efter en mellanlandning når vi hemorten under kvällen.

2018 års resor följer ett något annorlunda program. Läs programmet här

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 middagar · alla utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrumstillägg från 2 275:-
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Visum behövs ej. Alla guidningar görs av engelsktalande lokalguider, vår svenska reseledare översätter kortfattat vid behov. Hotellrummen i Japan är förhållandevis små.

Andra liknande resor:

Stora Japanresan

Japan Hokkaido

Taiwan

Hong Kong

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se