tid

06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.00 Alingsås, 08.20 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar i Götene och Arboga innan vi kommer till Stockholm. Tallinks färja avgår 17.30. Vi bor i tvåbäddshytt med båda sängarna på golvet. I baren spelar dansbandet upp och lite senare blir det underhållning av en showgrupp. I puben sjunger en trubadur och dansgolvet är öppet till långt fram på småtimmarna. Vi fyndar i fartygets välsorterade butik. Stor middagsbuffé ingår.

Dag 2. Talinn – Dagö
Efter en god frukost ombord lägger färjan till 10.00 i Tallinn. Vi kör sedan genom centrum och vidare söderut mot Haapsalu. Färjan till Dagö avgår cirka 13.00 och överfarten tar runt 90 minuter. Ombord äter vi en lunch som ingår i resans pris. Under eftermiddagen möter vi vår lokalguide som visar oss runt på Dagö och ger oss en inblick i livet på ön. Ön har endast cirka 12 000 invånare som bor i mindre byar och samhällen. Landskapet präglas fortfarande av jordbruk. Vi besöker även fyren vid Kopu och inträdet ingår i resans pris. Under början av kvällen inkvarterar vi oss på Hotel Lookese i Käine. Middag på kvällen.

Dag 3. Dagö – Ösel
Efter tidig frukost träffar vi vår lokalguide som ska visa oss runt på ön Ösel. Vi reser mot Sorö och tar färjan över till Ösel, överfarten tar cirka 70 minuter. Vi besöker bland annat stadens biskopsborg som är öns främsta sevärdhet. Vi fortsätter till Kuressaare som med sina cirka 15 000 invånare är största orten på Ösel. Efter lunch på restaurang Perla bekantar vi oss med stadens centrala delar. Under sen eftermiddag checkar vi in på Spa Hotel Saaremaa Valss. Middag på kvällen.

Dag 4. Ösel – Tallinn
Tidig frukost och utcheckning från hotellet. Vi reser cirka en timme till Kuivastu och därefter blir det en kort färjeöverfart till fastlandet. Vid lunchtid når vi Tallinn och får eftermiddagen fri för egna strövtåg och shopping. Färjan avgår 18.00 och vi avslutar dagen med ett smörgåsbord.

Dag 5. Stockholm – Hemorten
Frukostbuffé. Vi beräknas anlända till Stockholm 10.15 och fortsätter därefter till Göteborg som vi når cirka 18.00.

Ingår: 4 övernattningar i dubbelrum och dubbelhytt · 2 middagar · 2 smörgåsbord · 4 frukostar · 2 luncher · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 975:- · Utsideshytt 875:- per hytt
Resevaluta: Euro

21 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se