tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. Väl i Rostock fortsätter vi mot Berlin som vi når strax efter 20.00. Vi tar in på Relexa Hotel som ligger centralt nära Potsdamer Platz.

Dag 2. Berlin – Prag
Efter frukost så gör vi en mindre rundtur genom centrala Berlin. Vi fortsätter därefter söderut förbi Dresden och når Prag framåt eftermiddagen. I Prag bor vi på Andels by Vienna House. Hotellet ligger i moderna stadsdelen Andel med bra förbindelser med tunnelbana och spårvagn till gamla stan. Vi äter gemensam middag på kvällen. 

Dag 3. Nyårsafton
Frukost. Vi samlas 09.00 i receptionen för en cirka tre timmars promenad i Prag med svensktalande lokalguide. Vi vandrar till fots genom gamla stan och ser bland annat de judiska kvarteren, Gamla stadens torg, Karlsbron och Vaclavplatsen. Eftermiddagen spenderas på egen hand för exempelvis shopping. I centrum finns bland annat skovaruhuset Bata, varuhuset Tesco och nybyggda gallerian Palladium som har över 180 butiker. På kvällen stor nyårsfest med välkomstdrink, buffé, midnattssnack  på vårt hotell. Under delar av kvällen är det fri bar med öl, vin, läsk och kaffe.

Dag 4. Nyårsdagen
Frukost och 13.30 rundtur med lokalguide. Vi kör vår buss till Strahovklostret, och härifrån vandrar vi genom borgområdet Hradcany, S:t Weitskatedralen och Kungliga slottet. Även idag sker största delen av rundturen till fots.

Dag 5. Prag – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vi stannar för ett ordentligt lunchuppehåll i Dresden. Staden brukar kallas ”Florens vid Elbe” och har en historisk stadskärna som återskapats efter att ha ödelagts i bombningarna 1945. Framåt sen eftermiddag når vi utkanten av Berlin och vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och därefter avresa mot Rostock. Vår båt avgår 13.00. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 21.30.

Ingår: 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · nyårsmiddag med fri dryck och nyårsfest · rundturer · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 575:- · extra utflykter
Resevaluta: Tjeckiska Koruna, Euro

48 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se