Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Doncaster
Vi flyger till London och vår reseledare tar oss till vår buss. Under förmiddagen reser vi till Stratford-upon-Avon som vi når vid lunchtid. På eftermiddagen möter vi en lokalguide som visar oss runt i William Shakespeares födelsestad. Under sen eftermiddag fortsätter vi norrut till Doncaster och Hotel Holiday Inn Doncaster A1. Middag på kvällen.

Dag 2. Doncaster – York – Newcastle upon Tyne
Vi reser till York som ligger cirka en timmes färd norr om Doncaster. Här möts vi av en lokalguide som visar oss runt i den välbevarade medeltida stadskärnan. Vi gör ett besök i den mäktiga York Minster som är norra Europas största gotiska katedral. Efter lunch fortsätter vi mot kustorten Whitby där vi gör ett kort eftermiddagsstopp innan vi åker vidare till Newcastle upon Tyne. Vi bor två nätter på Holiday Inn Express Newcastle City. Middag på kvällen.

Dag 3. Newcastle upon Tyne
Efter frukost gör vi en guidad rundtur i Newcastle upon Tyne. Namnet fick staden av normanderna. Under vår rundtur passerar vi bland annat moderna sevärdheter som Millenniumbron och Norman Fosters moderna konserthus Sage Gateshead. Vi har sedan eftermiddagen fri för shopping och museibesök. På kvällen äter vi middag på egen hand. Cirka en kvarts promenad från vårt hotell finns gatan Stowell Street som utgör stadens eget Chinatown med en mängd asiatiska restauranger.

Dag 4. Newcastle upon Tyne – Hadrianus mur – Carlisle
Under morgonen reser vi västerut genom Northumberland och Cumbria. På vägen mot Carlisle besöker vi Hadrianus mur. Den romerska muren som på 100-talet e.Kr. byggdes från kust till kust var nästan tolv mil lång. Vi besöker muren vid Housesteads Fort där det finns en stor utgrävning av ett romerskt fort. Vi fortsätter sedan mot Carlisle där vi besöker Carlisle Castle. Under eftermiddagen checkar vi in på ett av stadens mellanklasshotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Carlisle – Lake District – Liverpool
Vi reser söderut och gör ett stopp i det populära Lake District. Området är Englands största nationalpark och här finns sexton större sjöar. Vi gör en båttur på sjön Windermere. Vi fortsätter sedan till Liverpool och under eftermiddagen möter vi en lokalguide som visar oss runt i staden vid floden Mersey. Vi får bland annat lära oss mer om The Beatles, stadens industriella historia och fotbollskulturen runt Everton FC och Liverpool FC. Efter rundturen checkar vi in på Best Western Hallmark Hotel Liverpool Feathers. Middag på kvällen.

Dag 6. Heldagsutflykt Wales
Vi gör en heldagsutflykt till Wales tillsammans med en lokalguide. Wales är till största delen täckt av berg och sträcker sig från floden Dee i norr till Severns mynning i söder. Vi passerar Chester och reser utmed Liverpoolbukten mot Bangor. Söder om Bangor finns Wales största nationalpark Snowdonia som är en del av de Kambriska bergen. Under dagen får vi bland annat besöka några av kustorterna utmed Wales norra kust och vi får lära oss om landets keltiska historia. Under tidig kväll är vi tillbaka på vårt hotell i Liverpool. Middag på kvällen.

Dag 7. Liverpool – London
Efter frukost får vi en ledig förmiddag i Liverpool. Det blir tid till att shoppa eller besöka något av stadens museer. Vid det restaurerade hamnområdet Albert Dock finns det prisbelönta museet The Beatles Story. Efter lunch reser vi söderut mot London. Vi övernattar på Hotel Thistle City Barbican i centrala London. Middag på kvällen.

Dag 8. London – Hemorten
Frukost och utcheckning. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi passerar sevärdheter som Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral, Towern och mycket mer. Det kommer att finnas tid för lunch på egen hand under dagen. På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen. Vi når hemorten under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 475:-
Resevaluta: Brittiska Pund
Speciellt: På avresan 7/7 bor vi på Hotel Premier Inn i Carlisle i utkanten av Carlisle.
Andra liknande resor:

Edinburgh

Skottland

Skottland

Irland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se