Dag 1. Hemorten – London
Vi flyger till London under dagen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi börjar vårt besök med en intressant stadsrundtur där vi passerar sevärdheter som exempelvis Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Parlamentshuset, Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral, Towern och mycket mer. Det kommer att finnas tid för lunch på egen hand under dagen. Efter rundturen åker vi till vårt hotell St Giles för incheckning.

Dag 2-4. London
Under dagarna tar vår reseledare med oss på utflykter med lokala transportmedel. Utflykterna ingår men entréer och biljetter för lokaltrafik tillkommer. Utöver vår stadsrundtur och våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Londons många sevärdheter. Vår reseledare hjälper gärna till med tips och information.

Vi erbjuder följande utflykter:

Tower of London och St Katharine Docks vid Themsen

Vi tar tunnelbanan till Tower of London för en rundpromenad i en av Londons främsta sevärdheter. Fästningen byggdes av Vilhelm Erövraren redan 1066 och har en grym och spännande historia. Här finns bland annat de brittiska kronjuvelerna. St Katharine Docks ligger bara ett stenkast från Tower of London och anses av många som den plats i London som har mest atmosfär. Mellan bryggor och vatten, marinor och bostadshus, strosar vi gärna till den anrika puben The Dickens Inn som har ett stort utbud. Passa på och prova Fish and chips som är en klassiker!

Jubilee Bridge och Southbank
Från Trafalgar Square promenerar vi över Jubilee Bridge, där vi har utsikt över flera av Londons sevärdheter. Southbank är ett populärt område där det är trevligt att flanera och titta på ”gatans artister” som roar turisterna. 

Notting Hill
Vi tar tunnelbanan till gemytliga stadsdelen Notting Hill. Stadsdelen ligger väster om Hyde Park och blev känd genom filmen med samma namn. Området runt Portobello Road har präglats av västindiska invandrare och är livligt och kosmopolitiskt. Här finns hundratals marknadsstånd som säljer allt mellan himmel och jord.

Musikal-London har ett enormt nöjesutbud
I teatertäta West End finns ett stort antal teatrar som sätter upp världsberömda musikaler. Vår reseledare ordnar så att de som vill gå gemensamt har chans att se en av dem. Biljetter kan förköpas hemifrån till fullpris eller samma dag som musikalen spelas till rabatterade priser (cirka 30–50 % rabatt), med reservation för slutförsäljning. Mer information på http://www.tkts.co.uk/.

Dag 5. London – Hemorten
Frukost och utcheckning. Därefter fri tid tills bussen hämtar oss för att köra oss till flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Hotell St Giles, Bedford Avenue. Hotellet ligger i området West End med fem minuters promenad till shoppinggatan Oxford Street och cirka tio minuters promenad till Covent Garden och British Museum. Tunnelbanestation i närheten av hotellet är Tottenham Court Road.

Copthorne Hotel Tara, Scarsdale Pl, Kensington. Hotellet ligger i området Kensington med fem minuters promenad till tunnelbanestation High Street Kensington. I närområdet finns Kenington Gardens, Royal Albert Hall och Natural History Museum.  

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · stadsrundtur · transfers · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 645:- · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Brittiska pund

475 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

London

London shopping

Sydengland

Engelska höjdpunkter

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se