Dag 1. Hemorten – London
Vi flyger till London under morgonen. Vid ankomsten till Gatwicks flygplats hoppar vi på vår buss och reser till centrala London. Vi börjar vårt besök med en intressant stadsrundtur där vi ser sevärdheter som exempelvis Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Parlamentshuset, Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral, Towern och mycket mer. Det kommer att finnas tid för lunch på egen hand under dagen. Efter rundturen åker vi till vårt hotell St Giles för incheckning. Resten av kvällen fri till egna aktiviteter och varför inte passa på att avnjuta en god middag på någon av stadens alla mysiga restauranger.

Dag 2. London
Frukost på hotellet. Därefter fri tid för egna strövtåg i denna fantastiska stad. Under dagarna tar vår reseledare med oss på olika utflykter med lokala transportmedel. Utflykterna ingår men entréer och biljetter för lokaltrafik tillkommer. Det finns även många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Londons många sevärdheter. Vår reseledare hjälper dig gärna med tips och information.

Dag 3 . London nyårsafton
Efter frukost tar vår reseledare oss med på en av de gemensamma utflykterna. Vi har sedan hela eftermiddagen på oss att förbereda våra planer inför kvällen. London är en av Europas populäraste städer att fira in det nya året på så det lär inte vara svårt att hitta på något att göra. Vid tolvslaget brakar det åtta minuter långa fyrverkeriet igång till allsång av "Auld Lang Syne". London är en av världens ledande musikstäder vilket gäller inte minst denna afton då utbudet av klubbar där det dansas och firas hela natten är mycket, mycket långt.

Dag 4. London nyårsdagen
Vi får ännu en ledig dag till att utforska denna fantastiska stad på egen hand. På nyårsdagen fortsätter dessutom festligheterna med en stor parad genom centrala London med marschband, dansare och de kungliga hästarna.

Dag 5. London – Hemorten
Frukost och utcheckning. Dagen fri fram tills sen eftermiddag då det är dags att bege oss mot flygplatsen för hemresa och vi beräknas vara åter på kvällen.


Utflykter
The Tower of London & St Katarine Docks vid Themsen

Vi tar tunnelbanan till The Tower of London för en rundpromenad i en av Londons främsta sevärdheter. Fästningen byggdes av Wilhelm Erövraren redan 1066 och har en grym och spännande historia. Här finns bland annat de brittiska kronjuvelerna. St Katarine Docks ligger bara ett stenkast från the Tower of London och anses av många som den plats i London som har mest atmosfär. Mellan bryggor och vatten, marinor och bostadshus, strosar vi gärna till den anrika puben The Dickens Inn som har ett stort utbud vad gäller mat och dryck i en härlig gammal engelsk miljö. Prova gärna Fish n´chips som är en klassiker!

Jubilee Bridge & Southbank
Med utgång från Trafalgar Square promenerar vi över Jubilee Bridge, där vi har utsikt över flera av Londons sevärdheter. Southbank är ett populärt område där det är trevligt att flanera och titta på ”gatans artister” som roar turisterna som passerar förbi.

Notting Hill
Vi tar tunnelbanan till gemytliga stadsdelen Notting Hill. Stadsdelen ligger väster om Hyde Park och blev känd genom filmen med samma namn. Området runt Portobello Road har präglats av västindiska invandrare och är livligt och kosmopolitiskt. Här finns hundratals marknadsstånd som säljer allt mellan himmel och jord.

Musikal London har ett enormt nöjesutbud. I teatertäta West End finns ett stort antal teatrar som sätter upp världsberömda musikaler. Vår reseledare ordnar så de som vill gå gemensamt har chans att se en av dem. Biljetter kan förköpas hemifrån till fullpris eller samma dag som musikalen spelas till rabatterade priser (ca 30-50 % rabatt), med reservation för slutförsäljning. Mer information på http://www.tkts.co.uk/

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en stadsrundtur med buss · transfers · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 645:- entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Brittiska Pund
Speciellt: Adapter krävs för eluttagen i England.

26 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se