Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – London
Vi flyger till London under morgonen. Vid ankomsten till Gatwicks flygplats stiger vi på vår buss och reser till centrala London. Vi börjar vårt besök med en intressant stadsrundtur där vi passerar sevärdheter som exempelvis Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Parlamentshuset, Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral, Towern och mycket mer. Under dagen får vi tid för lunch på egen hand. Efter rundturen åker vi till vårt hotell St Giles för incheckning. Resten av kvällen är fri för egna aktiviteter. Varför inte passa på att avnjuta en god middag på någon av stadens alla mysiga restauranger.

Dag 2. London
Under dagarna tar vår reseledare med oss på utflykter med lokala transportmedel. Utflykterna ingår men entréer och biljetter för lokaltrafik tillkommer. Utöver vår stadsrundtur och våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Londons många sevärdheter. Vår reseledare hjälper gärna till med tips och information. I teatertäta West End finns ett stort antal teatrar som sätter upp världsberömda musikaler. Biljetter kan förköpas hemifrån till fullpris eller samma dag som musikalen spelas till rabatterade priser (cirka 30–50 % rabatt), med reservation för slutförsäljning. Mer information på www.rolfsbuss.se/london-tkts

Dag 3 . London nyårsafton
Efter frukost tar vår reseledare oss med på en av de gemensamma utflykterna. Vi har sedan hela eftermiddagen på oss att förbereda våra planer inför kvällen. London är en av Europas populäraste städer att fira in det nya året på, så det lär inte vara svårt att hitta på något att göra. Vid tolvslaget brakar det åtta minuter långa fyrverkeriet loss till allsång av ”Auld Lang Syne”. London är en av världens ledande musikstäder vilket gäller inte minst denna afton, då utbudet av klubbar där det dansas och firas hela natten är mycket stort.

London kan vara ganska hektiskt på nyår och vi rekommenderar er att boka bord för kvällen redan nu. Ett alternativ är att följa med reseledaren på middag och mingel på den mycket trevliga restaurangen Hubbard & Bell, som tillhör trendiga The Hoxton Hotel i Holborn. Vi äter en trerätters middag (inklusive ett glas vin/öl eller alkoholfritt alternativ) och före tolvslaget serveras ett glas bubbel. Tillsammans skålar vi in det nya året och kanske tar några danssteg vid midnatt. Hubbard & Bell ligger en kort promenad från vårt hotell och erbjuder skön atmosfär, god mat och festlig stämning. Förbokas hemifrån, i mån av plats, och kostar 625:-.

Dag 4. London nyårsdagen
Vi får ännu en ledig dag till att utforska denna fantastiska stad på egen hand. På nyårsdagen fortsätter dessutom festligheterna med en stor parad genom centrala London med marschband, dansare och de kungliga hästarna.

Dag 5. London – Hemorten
Frukost och utcheckning. Dagen är fri fram till sen eftermiddag då vi beger oss mot flygplatsen för hemresa. Vi beräknas nå vår hemort på kvällen.

Utflykter
Tower of London och St Katharine Docks vid Themsen

Vi tar tunnelbanan till Towern för en rundpromenad i en av Londons främsta sevärdheter. Fästningen byggdes av Vilhelm Erövraren redan 1066 och har en grym och spännande historia. Här finns bland annat de brittiska kronjuvelerna. St Katharine Docks ligger bara ett stenkast från Towern och anses av många som den plats i London som har mest atmosfär. Mellan bryggor och vatten, marinor och bostadshus, strosar vi gärna till den anrika puben The Dickens Inn som har ett stort utbud vad gäller mat och dryck i en härlig gammal engelsk miljö. Prova gärna fish and chips som är en klassiker!

Jubilee Bridge och Southbank
Från Trafalgar Square promenerar vi över Jubilee Bridge, där vi har utsikt över flera av Londons sevärdheter. Southbank är ett populärt område där det är trevligt att flanera och titta på ”gatans artister” som roar förbipasserande turister.

Notting Hill
Vi tar tunnelbanan till gemytliga stadsdelen Notting Hill. Stadsdelen ligger väster om Hyde Park och blev känd genom filmen med samma namn. Området runt Portobello Road har präglats av västindiska invandrare och är livligt och kosmopolitiskt. Här finns hundratals marknadsstånd som säljer allt mellan himmel och jord.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en stadsrundtur med buss · transfers · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 645:- · entréer och biljetter för lokaltrafik · nyårsmiddag 625:-
Resevaluta: Brittiska pund

34 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

London

Sydengland

Engelska höjdpunkter

Normandie

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se