Dag 1. Hemorten – Hever
Vi flyger till London där vår reseledare tar oss till bussen som kör oss till vårt första mål på resan, Hever Castle med sina vackra trädgårdar.  Senare under eftermiddagen checkar vi in på hotell Best Western Plus Hever Hotel där vi också äter gemensam middag under kvällen. 

Dag 2. Sissinghurst Castle Garden och vinprovning
Efter att ha intagit frukost beger vi oss mot en av Englands mest berömda trädgårdar Sissinghurst Castle Garden med sina karaktäristiska trädgårdsrum som skapades av författarinnan Vita Sackville-West och hennes make Harold Nicolson. De vackra byggnaderna på området blir extra spännande att besöka när man vet att de genom tiderna använts både som slott och fängelse. Under eftermiddagen åker vi sedan vidare till The Chapel Sown Winery för att där göra en rundtur och prova ett flertal av de viner som produceras i området. När vi återvänder till vårt hotell väntar sedan gemensam middag under kvällen.

Dag 3. Brighton
Idag är det dags att uppleva den engelska sydkustens pärla Brighton! Vi börjar dagen med att besöka The Royal Pavilion. Detta exotiska palats med influenser från Indien och Kina byggdes som ett havsnära nöjespalats åt kung George IV men är idag ett välbesökt museum och en symbol för staden. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Kanske tillåter vädret oss att njuta av den långa sandstranden eller besöka den berömda piren som sträcker sig cirka 500 meter ut i engelska kanalen. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet där vi också äter gemensam middag.

Dag 4. Canterbury
Efter frukost blir det avfärd mot Canterbury som nog är mest känd för sin magnifika katedral som också är målet med vår utflykt. Katedralen grundlades redan år 597 och gör den därför till Englands äldsta kyrka som fortfarande är i bruk, även om den både eldhärjats och byggts om sedan dess. Den mest kända händelsen som utspelats här är förmodligen mordet på ärkebiskop Thomas Becket 1170. Då denna martyrdöd sägs ha lett till att mirakel sker på platsen har det gjort katedralen till ett välbesökt mål för pilgrimsvandrare. På eftermiddagen är det sedan dags att bege oss vidare med bussen till ett lokalt ölbryggeri där vi bjuds på både rundvisning och ölprovning innan vi återvänder till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Battle och Hastings
När vi intagit frukost åker vi söderut mot Battle utanför Hastings. Det var alltså här i närheten slaget vid Hastings skedde 1066 och staden har också fått sitt namn från klostret Battle Abbey som grundades här till minne av slaget. Här gör vi en guidad tur tillsammans med vår lokalguide. Denne följer sedan med oss vidare under dagen till Hastings där vi gör en stadsrundtur och får lite tid på egen hand innan vi beger oss tillbaka mot hotellet för en sista gemensam middag.

Dag 6. Hever – Hemorten
Frukost och utcheckning innan vi beger oss mot flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 895:-
Resevaluta: Brittiska pund

16 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

London

London

London shopping

Engelska höjdpunkter

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se