Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 10.00 Ulricehamn, 10.30 Borås, 10.45 Bollebygd, 11.00 Landvetter, 11.30 Göteborg, 12.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Handlingen utspelar sig i familjen Palms villaträdgård i Helsingborg 1926. Aviserade besök och högst oväntade visiter gör att professor Waldemar Palm (Anders ”Ankan” Johansson) med hustru Emilie (Mia Poppe) inte får en lugn stund för att kunna fira sin ettåriga bröllopsdag. Som för övrigt totalt har fallit den tankspridde Waldemar ur minnet. Hans kära (nåja) svärföräldrar, överste Rutger Cederstam (Fredrik Dolk) med hustru – den vid behov överdrivet låtsassjuka Matilda (Eva Rydberg) – gör entré. Väntas det rentav smått? Nehej!

Under förmiddagen åker vi söderut mot Helsingborg och vackra Fredriksdal, som med sina museer och trädgårdar bjuder på upplevelser för alla åldrar. Vid entrén möts vi av vår lokalguide som tar oss med på temavandringen ”100-års medley”. Det är 100 år sedan Gisela Trapp donerade Fredriksdal till Helsingborgs stad. Vi gör nedslag i olika decennier och tittar närmare på några händelser i Helsingborgs och Sveriges historia samtidigt som vi utforskar Fredriksdal. Innan föreställningen börjar avnjuter vi vår middag klockan 16.30 i Trädgårdskaféet.

Klockan 18.00 är det äntligen dags för årets föreställning på Fredriksdalsteatern. Teaterkaféet håller öppet hela teaterkvällen. Det går även bra att ta med egen picknickkorg. Vi beräknar att vara åter i Göteborg cirka 23.30.

Ingår: Buss t/r · temavandring med lokalguide på Fredriksdal · middag i Trädgårdskaféet · föreställning · reseledare
Speciellt: Med tanke på sikten för bakomvarande är paraply ej tillåtet under föreställningen.

101 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn

Historiska Skåne

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se