tid

Avgångstider 05.45 Ulricehamn, 06.15 Borås 07.15 Göteborg, 08.15 Varberg, 09.05 Halmstad och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer västkusten söderut och gör bland annat ett kortare stopp vid Rasta Hallandsåsen, där vi får möjlighet att köpa fika. Vi fortsätter sedan resan till Helsingborg som vi når cirka 11.00. Vi börjar med ett besök vid Helsingborgs Bryggeri, vars namn grundar sig på ett gammalt bryggeri med samma namn. Det gamla Helsingborgs Bryggeri hade en lång och gedigen historia mellan 1850 och 1967. År 2010 startades det upp igen och verksamheten finns idag i en historisk tegelbyggnad från 1880, bara ett stenkast från det ursprungliga Helsingborgs Bryggeri. Här får vi först en rundvisning av bryggeriet och dess lokaler, och sedan är det dags för provsmakning av fem av deras egenproducerade ölsorter med en provsmakningsledare. Därefter äter vi en gemensam lunch i bryggeriets lokaler. 

Efter lunchen beger vi oss ett par kilometer söderut till det gamla fiskeläget Råå, där vi gör ett besök vid Råå Bryggeri. Bryggeriet startades 2015 och dess idé är att satsa på det rena och naturliga med ekologiska råvaror. Även här får vi en rundvisning i bryggeriet och en inblick i hur ölet tillverkas. Vi avslutar besöket med en provsmakning av fem ölsorter med passande tillbehör. Därefter beger vi oss hemåt och beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · guidad rundvisning Helsingborgs Bryggeri med provsmakning · lunch Oxhallen · guidad rundvisning Råå Bryggeri med provsmakning · reseledare

Andra liknande resor:

Cykel Öresund

Wallåkrabygden

40-talsnostalgi

Sofiero

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se