Dag 1. Hemorten – Blois
Vi flyger till Paris, där vi möter vår buss som tar oss till den charmiga staden Blois. Staden är känd för sitt slott, som enligt legenden var platsen där Jeanne d’Arc blev välsignad av påven före striderna mot engelsmännen i Orléans år 1429. Här checkar vi in på hotell Le Préma och avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Blois – Amboise
Idag följer vi Loirefloden ut ur Blois och passerar det vackra slottet på nära håll. Längs småvägar, förbi vinodlingar och nära floden cyklar vi till det gamla kungapalatset i Amboise. Slottet byggdes på 1000-talet och var innan dess en romersk fästning. Här har många kungligheter bott, inklusive Frans I och Maria Stuart. Den berömde renässanskonstnären och uppfinnaren Leonardo da Vinci ligger begravd i slottskapellet Saint-Hubert. Efter att ha utforskat slottet, strosat i de omgivande trädgårdarna och ätit lunch på egen hand fortsätter vi till hotell Ibis Amboise där vi ska tillbringa natten. Gemensam middag på hotellet. 

Dag 3. Amboise – Tours – Joué lès Tours
Vi fortsätter vår färd längs Loirefloden, och på vägen till Joué lès Tours stannar vi till vid den charmiga restaurangen La Cave där vi äter lunch. Vinområdet Montlouis producerar många berömda söta vita och mousserande viner, och La Cave har ett stort utbud. Efter lunchen fortsätter vi genom de lummiga omgivningarna tills vi når den historiska staden Tours med sina pittoreska korsvirkeshus. Här får vi tid att se oss omkring på egen hand innan vi fortsätter över till andra sidan av floden Cher, där vi checkar in på hotell Kyriad Tours Joué lès Tours. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 4. Château de Villandry
Idag följer vi den trivsamma cykelleden längs floden Cher ända till det berömda trädgårdsslottet Villandry. De storslagna ägorna här bjuder på flera trädgårdar med olika karaktär, såsom vattenträdgården, prydnadsträdgården, lustträdgården samt den berömda köksträdgården. Här finns också en labyrint, ett typiskt element i renässansträdgårdar. Efter vårt besök i trädgårdarna återvänder vi till hotellet och har sedan resten av dagen fri för egna strövtåg. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Joué lès Tours – Lémeré – Chinon
Vi lämnar floden Cher bakom oss och sätter kurs söderut. Skogarna blir större och tätare medan vi cyklar mot det romantiska renässansslottet Château du Rivau som lätt för tankarna till riddare och tornerspel. Slottet stoltserar med intressanta samlingar av modern konst och har en mysig restaurang där vi äter lunch. Från Lémeré-regionen cyklar vi norrut igen, och på vägen passerar vi fler av områdets stora vinodlingar. Vi möter floden Vienne som vi korsade på vägen ned från Tours och når den pittoreska vinstaden Chinon, känd för sitt goda cabernetvin. Här tillbringar vi natten på hotell Ibis Styles Chinon, som är vackert beläget vid en sjö i närheten av floden. Gemensam middag.

Dag 6. Chinon – Saumur
Idag fortsätter vi längs floden Vienne, genom jordbruksbygd och skogsmark, till det medeltida klostret Fontevraud där vi går på en guidad tur. Här ligger många historiska personer begravda, som Henrik II av England och den mytomspunne Rickard Lejonhjärta. Klostret är ett av världens största och mest välbevarade och är liksom Loiredalens många slott upptaget på Unescos världsarvslista. Efter lunch på egen hand besöker vi den traditionella tvåltillverkaren Martin de Candre innan vi fortsätter upp mot Loirefloden som vi följer till den pittoreska staden Saumur med sina medeltida gränder. Här passerar vi det vackra slottet Château de Saumur innan vi når vårt hotell Campanile Saumur. På kvällen rundar vi av resan med en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Hemresa
Efter en sista frukost i den vackra Loiredalen tar bussen oss tillbaka till Paris och flyget hem.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · cykelhyra · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 125:- · elcykel 1 195:- cykelväska bak 275:- cykelväska fram 225:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Loiredalen

Paris

Paris

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se