Dag 1. Hemorten – PGA Catalunya Resort
Vi flyger till Barcelona och åker vidare till PGA Catalunya Resort. Där checkar vi in på femstjärniga Hotel Camiral. Här bor vi i fem nätter och frukost ingår samtliga dagar. På hotellet månar man om gästernas välbefinnande, och här finns bland annat ett hälsoinriktat wellnesscenter, ett välutrustat gym och en stor utomhuspool. Det finns förstås också flera restauranger och barer. Närmaste tätort är Girona, en stad med rötter i romartiden som numera lockar många turister. Även Barcelona ligger inom räckhåll, en storstad väl värd en egen resa.

Dag 2–5. Golf på Stadium Course och Tour course
På denna resa spelar vi på två banor, Stadium och Tour Course. Vi har fyra dagsgreenfees och kan spela en andra runda samma dag på samma bana (om lediga starttider finns).

Stadium Course är rankad som Spaniens bana # 1 och som # 4 i Europa utanför Brittiska öarna. Banan invigdes 1999, och sedan dess har många tävlingar på europeiska PGA-touren spelats här. Den står högt i kurs bland både PGA-proffs och hängivna amatörgolfare. Det är en lång och krävande mästerskapsbana, med många tekniska utmaningar. Vattnet används ofta kreativt för att skapa halvö-greener. Många hål är minnesvärda, kanske framför allt det sjätte som är ett vackert dogleg där alla slag måste stämma till 100 procent. Det nionde hålet har index 1 och är banans längsta par 4, ett tufft och kompromisslöst hål som avslutas med en starkt sluttande green. Här finns sex olika tee att välja mellan, från 6 686 meter (svart tee) till 6 104 meter (gul tee) och 5 089 meter (röd tee). Banans par är 72.

Tour Course är hemmabanan för Europatourens kvalificeringsskola. Den är kortare, öppnare och lite mindre krävande än Stadium Course, men även denna bana bjuder på utmaningar. Här kantas hålens fairways av pinjeträdsridåer som tillsammans med bunkrar och vattenhinder kräver genomtänkta slag. På det första hålet är inspelet på green klurigt eftersom greenen är kraftigt upphöjd och lutande. Spelare som vågar ta risker kan få utdelning på par 5-hålen. Även på denna bana finns sex olika tee, från 6 000 meter (svart tee) till 5 476 meter (gul tee) och 4 681 meter (röd tee). Banans par är 72.

På anläggningen finns riktigt goda träningsmöjligheter, bland annat en drivingrange med grästee och ett 2 000 kvadratmeter stort område med putting- och chippinggreener samt fem bunkrar med lika många olika typer av sand. I vår resa ingår även hyra av ett golfset med klubbor från Taylormade. Detta behöver förbokas inför resan. Vagnar och golfbilar finns förstås att hyra på plats.

Dag 6. PGA Catalunya Resort – Hemorten
Efter frukost åker vi till Barcelonas flygplats för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 4 dagsgreenfees på Stadium Course eller Tour Course · hyra av golfset med klubbor från Taylormade (behöver förbokas) · golfvärd
Tillägg: Enkelrum från 4 795:- · extra bagage golfbag fr. 1 600:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Starttider meddelas inför avresan. Vid flyg med Lufthansa kan man checka in golfbag istället för resväska kostnadsfritt. Se mått- och viktrestriktioner på respektive flygbolags hemsida.

Andra liknande resor:

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Katalonien

Vandring Costa Brava

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se