Dag 1. Hemorten – La Manga Resort
Vi flyger till Alicante och åker söderut till välkända La Manga Resort. Där checkar vi in på femstjärniga Hotel Príncipe Felipe. På hotellet finns bland annat utomhuspool och wellnesscenter med bastu, inomhuspool och gym. Det finns även flera restauranger och barer. La Manga Resort har förutom tre golfbanor även tennisbanor, fotbolls- och cricketplaner. Här bor vi i sju nätter, och frukost ingår varje dag. Det finns fina stränder i närheten, både vid Medelhavet och vid saltvattenlagunen Mar Menor. Närmaste tätort är Los Belones. En knapp halvtimme bort ligger hamnstaden Cartagena, med ett historiskt arv som går tillbaka till romartiden.

Dag 2–7. Golf på tre olika banor
På La Manga finns tre golfbanor av hög klass, North Course, South Course och West Course. Under de kommande sex dagarna ingår fem rundor på dessa banor.

North Course designades av R D Putman 1971. Banan är en parkbana och passar spelare på alla nivåer. Här finns gott om palmer, vattenhinder och naturliga raviner. Den är 5 426 meter från gul tee och 4 962 meter från röd tee och därmed något kortare, men lite mer kuperad, än South Course. De flesta fairways är ganska smala, och en blåsig dag kan ställa till bekymmer. Greenerna är mestadels stora, men puttningen kräver ändå fullt fokus. Banans par är 71.

South Course anses vara en av Spaniens bästa banor och många stora tävlingar har spelats här. Den designades samtidigt som North Course och byggdes om 2005 av Arnold Palmer. Även detta är en parkbana, med vattenhinder på femton av hålen. Den är 6 127 m från gul tee och 5 139 från röd tee. De första nio hålen är utmanande och två av par 3-hålen är över 200 meter långa. Några av par 4-hålen är riktigt smala och kräver raka utslag mellan bunkrar och vattenhinder. De sista nio hålen är överlag kortare, men här finns flera doglegs som kräver en strategisk bollplacering. Par är 73.

West Course designades av Dave Thomas och ligger en liten bit från hotellet, strax intill naturparken Calblanque. Den betraktas som den svåraste banan av de tre, och här måste man plocka fram sitt bästa spel och sin stabilaste sving. Till sin karaktär är den en kombination av skogs- och parkbana. Varje hål bjuder på omväxling, men på de första nio hålen gäller generellt att undvika ravinerna på utslaget. De sista nio hålen är öppnare men har sina egna utmaningar. Banan är 5 521 meter från gul tee och 4 724 meter från röd tee. Par är 72.

Det finns även fina träningsområden med driving range och putting- och chippinggreener. Golfshopen har ett bra urval golfkonfektion. Vagnar och golfbilar finns förstås att hyra.

Dag 8. La Manga Resort – Hemorten
Efter tidig frukost åker vi till Alicantes flygplats för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 rundor golf på North, South eller West Course · golfvärd
Tillägg: Enkelrum från 5 225:- · extra bagage golfbag fr. 800:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Starttider meddelas inför avresan.

Andra liknande resor:

Costa Cálida

Vandring Alicante

Costa Blanca

Golf Los Moriscos

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se