Dag 1. Hemorten – Morgado Golf & Country Club
Vi flyger till Faro och åker västerut till Morgado Golf & Country Club, där vi checkar in på fyrstjärniga Morgado Golf Hotel. Här bor vi i sju nätter, och frukost och middag ingår samtliga dagar. På hotellet finns bland annat två utomhuspooler, restaurang och barer. Vi befinner oss mellan kuststaden Portimão och bergskedjan Monchique, i ett fridfullt och harmoniskt landskap som domineras av oliv-, pinje- och citrusträd. Till Portimão och den charmiga fiskebyn Alvor är det cirka 20 minuters bilresa. Längs kusten finns fina sandstränder som samsas med dramatiska klippor och ett skummande hav, vars vågor lockar surfare från hela världen.

Dag 2–7. Golf på tre olika banor
Denna resa erbjuder fem golfrundor som kan spelas på tre olika banor, Morgado Golf Course, Álamos Golf Course och Salgados Golf Course. Morgado ligger i direkt anslutning till hotellet, till Álamos är det två minuter med bil och transfer dit ingår. Till Salgados, som ligger vid kusten cirka trettio minuter österut, ingår också transfer.

Morgado Golf Course invigdes 2003 och är en öppen och inbjudande bana som uppskattas av spelare på alla nivåer. Banan har ganska breda och flacka fairways, men med många djupa bunkrar och utmanande greener. Den är 5 892 meter lång från gul tee och 4 824 meter lång från röd tee. Banans par är 73. Handikappgränsen är 28 för herrar och 36 för damer. Här finns utmärkta träningsområden med två drivingranger och två putting- och chippinggreener. I den välutrustade golfshopen finns vagnar, golfbilar och klubbor att hyra.

Álamos Golf Course från 2006 är en något kortare bana med tekniska utmaningar på varje hål. Den är relativt kuperad och har smala fairways. Greenerna är ganska små och ondulerade och kräver fullt fokus så att inte scoren blir lidande. Banans längd är 5 105 från gul tee och 4 348 från röd tee, par är 71. Handikappgränsen är 28 för herrar och 36 för damer. Även om Álamos är kortare än Morgado, är den en utmaning även för den erfarne spelaren. Banan bjuder också på fantastiskt vackra vyer upp mot Monchique-bergen.

Salgados Golf Course ligger vid Salgadosstranden cirka tio minuter från Albufeira. Hit tar det cirka trettio minuter att åka från hotellet. Närheten till havet ger banan dess linkskaraktär och bidrar också med en växlande vind, vilket påverkar spelet. Det är en tekniskt krävande bana och här krävs ett strategiskt tänkande för att hålla ihop spelet. Nästan alla hål har vattenhinder och det sjätte hålet, som är ett långt par 5-hål med mycket vatten, anses vara ett av de svåraste i världen. Banans längd är 5 700 meter från gul tee och 4 756 från röd tee. Även här är handikappgränsen 28 för herrar och 36 för damer. Här finns också ett klubbhus med restaurang och bar, samt drivingrange och övningsgreener.

Dag 8. Morgado Golf & Country Club – Hemorten
Efter frukost åker vi till Faros flygplats för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 5 rundor golf på Morgado Golf Course, Álamos Golf Course eller Salgados Golf Course · golfvärd
Tillägg: Enkelrum från 3 195:- · extra bagage golfbag fr. 600:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Starttider meddelas inför avresan. Handikappgräns på Morgado, Álamos och Salgados, 28 för herrar och 36 för damer.

Andra liknande resor:

Vandring Algarve

Algarve

Alentejo

Lissabon

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se