Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger till Rom på kvällen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell San Paolo Roma.

Dag 2. Heldagstur antikens Rom samt stadspromenad
Frukost och sedan möter vi vår lokalguide som tar oss med på en heldagstur i den italienska huvudstaden. Rom grundades enligt traditionen år 753 f.Kr. och har historiskt varit en av västvärldens viktigaste städer. Om detta vittnar många storslagna monument från olika epoker. Vi inleder dagen med en promenad i hjärtat av antikens Rom och ser Colosseum, Palatinen, Forum Romanum och Kapitoliumhöjden. På eftermiddagen promenerar vi i Roms historiska centrum och passerar bland annat Pantheon, Piazza Navona och Trevi-fontänen. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Halvdagsutflykt till Villa d’Este i Tivoli
Efter frukost beger vi oss till staden Tivoli, belägen cirka tre mil öster om Rom. Här besöker vi en av Italiens mest berömda palats- och trädgårdsanläggningar från senrenässansen, Villa d’Este. Arkitekten Pirro Ligorio skapade i mitten av 1500-talet den imponerande trädgården, känd för sina kaskader, fontäner och dammar. Efter besöket åker vi tillbaka till Rom och har resten av dagen fri för egna aktiviteter. I staden finns en mängd intressanta museer med konstskatter från olika epoker. Det är också härligt att strosa runt bland gränder och torg i historiska centrum och insupa den unika atmosfären. Middag på egen hand. 

Dag 4. Rom – monsterparken i Bomarzo – Montecatini Terme
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser mot Toscana. Vi inleder med ett besök i den så kallade monsterparken i Bomarzo, cirka 10 mil norr om Rom. Här lät prins Vicino Orsini på 1500-talet anlägga en park som var raka motsatsen till tidens geometriska ideal. I en skog skapades i den lokala vulkaniska stenen peperino skulpturer i form av djur och mytologiska väsen samt byggnader som det lutande huset. Efter besöket fortsätter vi norrut och i höjd med staden Orvieto i Umbrien stannar vi till på en vingård för rundvandring och provsmakning av gårdens viner med tilltugg i form av en enklare lunch. Därefter fortsätter vi mot den kända kurorten Montecatini Terme där vi tar in på ett av Montecatini Termes mellanklasshotell. Här ska vi bo i fyra nätter. Vi äter frukost och middag på hotellet varje dag.

Dag 5. Heldagsutflykt Florens
Idag besöker vi Toscanas världsberömda huvudstad Florens, en gång säte för Medici-ätten som med sina rikedomar agerade mecenater åt både Michelangelo och Rafael. Tillsammans med vår lokalguide gör vi en promenad i denna renässansstad, känd för sin arkitektur, konst och kultur. Vi ser bland annat den mäktiga katedralen Santa Maria del Fiore, rådhustorget Piazza della Signoria och bron Ponte Vecchio över floden Arno. Efter turen har vi tid på egen hand för lunch och ytterligare upptäcktsfärder. Kanske lockar ett besök i den 45 000 kvadratmeter stora parken Giardini di Boboli, utformad under 1500–1800-talet. I denna terrasserade anläggning kan man beundra fontäner, grottor och skulpturer från både antiken och renässansen. Framåt sen eftermiddag återvänder vi till Montecatini.  

Dag 6. Heldagsutflykt Villa Torrigiani och Lucca
Vi inleder dagen med ett besök i Villa Torrigiani utanför Lucca, ett av de främsta exemplen på barockarkitektur i Toscana. Villans park har skapats under flera olika perioder och här finns bland annat en cypressallée, terrasser och fontäner. Från Villa Torrigiani fortsätter vi till den charmiga staden Lucca, födelseort för den berömde kompositören Giacomo Puccini. Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad genom historiska centrum där vi bland annat ser några av de många kyrkorna, såsom katedralen San Martino och San Frediano, samt det ovala torget Piazza dell’Anfiteatro, byggt ovanpå den antika amfiteatern. Staden omgärdas av en fyra kilometer lång befästningsmur från 1500- och 1600-talet som idag är ett populärt promenadstråk. Framåt sen eftermiddag återvänder vi till Montecatini.

Dag 7. Montecatini Terme
Dagen tillbringas på egen hand i Montecatini Terme. Här kan man besöka någon av stadens kuranläggningar, shoppa eller åka upp med funicolaren till det medeltida Montecatini Alto, beläget på en höjd ovanför Montecatini Terme. Från stadens järnvägsstation tar man sig lätt till omkringliggande städer, såsom Pescia, Pistoia eller Pisa.

Dag 8. Montecatini Terme – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen i Rom. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1475 :- · entré Boboliträdgårdarna 7 euro (10 euro vid specialutställningar)
Resevaluta: Euro
Speciellt: På vissa avgångar är det avvikande hotell. Se er bokningsbekräftelse för aktuell information.

13 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Toscana

Cykel Toscana

Olivskörd Toscana

Chianti med vinfest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se