Drömmar om London

Reseledare Tina Phipps drömmer om London

Jag drömmer om London. Låt oss drömma tillsammans om London.

Här besöker vi underbara Covent Garden som ofta har fina evenemang som här på bilderna "Blomsterfestivalen" förra året. Butiker och alla gör så fint så det är ett paradis att vara och gå i. Kaninen i blommor är 150 cm hög och helt underbar utanför en butik. Den andra bilden är vackra kläder skapade av blommor.

Vi besöker ju också Towern. En underbar historisk plats och vart man än vänder sig ser man något fantastiskt. Åt ena hållet 1200-tal med torn och tinnar och rustningar och massa historia och i bakgrunden nya The Shard i glas. Sträcker man på sig så ser man Tower Bridge också ett stenkast bort. Väl värt att strosa på så ser man så mycket av Themsen. Där ser man flera av de vackra 21 broarna. Det är en historisk dag med gammalt och nytt i en perfekt blandning.
Går man bara ut från hotellet St Giles så ser man dom röda bussarna som vi självklart åker i och så har vi vår Tunnelbanestation Tottenhamn Court road. Då vet vi säkert att vi kommit hem efter långa härliga dagar i London.

Går man på extra tur med mig så går vi bl.a in på Libertys kända klassiska varuhus. Sen går vi alltid ut bakvägen och då hamnar vi på Carnaby Street och många har minnen och drömmar om 60-talet då det var en härlig Flower Power tid där. Mycket finns kvar och det är en liten tur mellan klassisk engelsk stil och ut bland minnen av en annan tid.Portobello Road har sin största marknadsdag på lördagar så då åker vi dit tidigt. Där botaniserar vi bland antikviteter, nymodigheter, mat från alla världens hörn och så besöker vi den berömda dörren på Westbourne Park Road som var "dörren" i filmen Notting Hill med bl.a Julia Roberts och Hugh Grant. Så många vill ta foto där. Bilderna jag bifogat får publiceras efter tillstånd av resenärerna.

Här är bara lite av vad som händer på en resa till London. Varje dag tillkommer något nytt och det vet man med kort varsel så det finns alltid överraskningar på våra resor. En stad som aldrig sover! Jag älskar London!