Visum

E-visum till Ryssland
(endast för resor till Sankt Petersburg och/eller Kaliningrad)

För svenska medborgare krävs visum för att resa till Ryssland. Du ansvarar, ansöker och betalar själv för ditt visum. För resor till St. Petersburg eller Kaliningrad är det lättast att ansöka om e-visum (elektroniskt visum) som gäller för resor upp till max 8 dagar.

E-visumet är ett separat papper och sitter inte i ditt pass. När visumet är klart får ni det via e-post. Kontrollera att all information på visumet stämmer med passet, till exempel: namn, passnummer, födelsedatum.

För inresa till Ryssland med e-visum behöver du visa upp:

 1. Pass i original
 2. Bekräftelsen på godkänt e-visum (skriv ut och ta med bekräftelsen som du får via e-post. Denna bekräftelse ska visas upp vid ankomst till Ryssland)
 3. Reseförsäkringsintyg på engelska som visar ditt namn och att den gäller för hela vistelsen i Ryssland. (Det brukar ingå i din hemförsäkring. Du kan ringa till ditt försäkringsbolag och be dem skicka intyget hem till dig. Intyget måste uppge ditt namn, personnummer, resedatum, signatur och stämpel från försäkringsbolaget. Det går bra både med original och kopia. Med andra ord, försäkringsbolaget kan skriva ett intyg, sen skanna och e-posta till dig, som du sen kan du skriva ut själv.)

Ansökan på egen hand:

Ni kan kostnadsfritt välja att ansöka om E-visum på egen hand och då gör ni det via denna länk: https://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html

Ni väljer ”St. Petersburg och the Leningrad Region” på startsidan och följer sedan instruktionerna som är på engelska angående ifyllnad. Observera att Å skrivs AA, Ä skrivs AE och Ö skrivs OE.

Ansökan via ”Alla Visum”:

Rolfs Flyg & Buss samarbetar med Alla Visum och ni kan, istället för att göra er visumansökan själva, få hjälp med den via dom. Alla Visum erbjuder all service på svenska och dom säkerställer också att er ansökan är rätt för att undvika problem och förseningar. Kostnad för denna hjälp är 590 kr/person.

För att få hjälp med ansökan kontaktar ni Alla Visum via denna länk: https://www.allavisum.se/refer/rolfbuss

Alla Visum kan också hjälpa till med visum till personer som inte är svenska medborgare.

För att ansöka om E-visum genom Alla Visum måste du även skicka in en kopia av passets ID-sida, reseförsäkringsintyg, ifylld ansökningsblankett och ett visumfoto till dom.

 1. Passkopia. Pass ska vara giltigt minst 6 månader från den dagen när du lämnar Ryssland.
 2. Reseförsäkringsintyg. Det brukar ingå i din hemförsäkring. Du kan ringa till ditt försäkringsbolag och be dem skicka intyget hem till dig. Intyget måste uppge ditt namn, personnummer, resedatum, signatur och stämpel från försäkringsbolaget. Det går bra både med original och kopia. Med andra ord, försäkringsbolaget kan skriva ett intyg, sen skanna och e-posta till dig, som du sen kan du skriva ut själv. Det måste vara på engelska.
 3. Blanketten. https://www.allavisum.se/assets/blanketter/visum-ryssland.pdf
  Punkt 10: vilket datum du kommer fram i Ryssland. Viktigt! De hanterar din ansökan enligt vad du fyller i.
  Punkt 11: vilket datum du lämnar Ryssland. Viktigt! De hanterar din ansökan enligt vad du fyller i.
  Punkt 13: du kan lämna det tomt
  Punkt 14: du kan lämna det tomt
 4. 4. Ett visumfoto. Storlek 35x45mm, färgfoto mot vit bakgrund. Du kan ta foto hos fotoaffären eller fotoautomat.

Alla ansökningshandlingar skickas i pappersformat till:
Alla Visum
Box 7145
10387 Stockholm

Eller så kan du skanna alla ansökningshandlingar och e-posta till kontakt@allavisum.se

Betalning:

Betalning ska ske på https://www.allavisum.se/ryssland

Du ska välja:
Visumtyp: E visum
Nationalitet: Swedish
Hanteringstid: Normal
Antal: hur många ni är
Sen kan du klicka på ”lägg till” och fylla i alla uppgifter. På betalningssätt, kan du välja att betala med kort eller bank. På kommentar ska du fylla i ”Jag/vi reser med Rolf Flyg Buss” Hanteringstid brukar vara ca 6 arbetsdagar efter att Alla Visum fått den kompletta ansökan.

Frågor?

Om du har frågor angående visum till Ryssland, vänligen skicka e-posta till kontakt@allavisum.se eller ring 08 - 53 33 20 60.

När du tar kontakt med Alla Visum, ange att du reser med Rolf Flyg Buss.