tid

Avgångstider 11.00 Ulricehamn, 11.30 Borås, 12.30 Göteborg, 13.30 Varberg, 14.20 Halmstad och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Karlshamn
Vi reser till Karlshamn via Halmstad och når Karlshamn under början av kvällen. Klockan 19.00 avgår DFDS färja från Karlshamn och det blir en fin tur längs Blekinges kust. Under tiden intar vi en god tvårätters middag. Efter middagen finns tid att avnjuta en god drink tillsammans och bara umgås.

Dag 2. Klaipeda – Vilnius
Frukost ombord på färjan som beräknas lägga till i Klaipeda under morgonen. Vi fortsätter sedan med vår buss österut längs de moderna motorvägarna till Vilnius. På vägen stannar vi för lunchuppehåll i Kaunas. Staden ligger vid floderna Nemunas och Neris sammanflöde och är Litauens näst största stad. Under eftermiddagen når vi Vilnius och vårt hotell Best Western Vilnius. Hotellet ligger strax intill köpcentret Europa på norra sidan av floden Neris.

Dag 3. Vilnius
Efter frukost möter vi vår lokalguide som visar oss runt i centrala Vilnius. Delar av Vilnius lades i ruiner under andra världskriget men har senare återuppbyggts. Stadens historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista och hyser många betydande byggnader från olika epoker, som gotik, renässans och barock. Eftermiddagen och kvällen är fri för att besöka stadens mysiga julmarknad.

Dag 4. Vilnius – Klaipeda
Efter frukost har vi en fri förmiddag i Vilnius, kanske lockar ytterligare ett besök till julmarknaden. Efter lunch på egen hand reser vi västerut och stannar vid Trakai som ligger cirka tre mil väster om Vilnius. Den gamla kungaborgen ligger på en ö i sjön Galve. Vi stannar för en promenad runt ön och borgen, som vi endast ser utvändigt. Vi fortsätter sedan västerut mot Klaipeda som vi når under sen eftermiddag. Stadens tidigare namn var Memel och den har alltid varit en viktig hamnstad som under historiens gång tillhört både Tyska orden och Preussen. Under kvällen checkar vi in på färjan och avslutar dagen med en gemensam middag ombord.

Dag 5. Karlshamn – Hemorten
Vi äter frukost ombord och vår färja beräknas ankomma till Karlshamn 09.00. Väl i land möter vi vår buss och påbörjar resan mot hemorten. Vi beräknas anlända till Göteborg vid lunchtid.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum och dubbelhytt · 4 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur i Vilnius · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 590:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vilnius

Östersjön runt

Vilnius

Minsk

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se